Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

loza

KIEDY CZUC RUCHY DZIECKA ???

Polecane posty

czesc dziewczyny jestem w ciazy po raz pierwszy i obecnie zaczol mi sie 18 tydzien i jestem ciekawa kiedy mozna juz wyczuc ruchy dziecka piszcie kiedy wy juz czulyscie kopniecia swojego dziecka ????

Gość lutowa
wkrotce powinnas czuc ale wg tego co mowia lekarze masz nawet czas do 20 tyg to zalezy od twojej wagi takze.

ja pierwsze kopniaki poczulam w 22 tyg dopiero :) watpie zeby to mialo cos wspolnego z moja waga ;) mialam b maly brzuch a polozna w 18 tyg mowila mi ze mam jeszcze duzoooooo czasu mam nadzieje ze Ty pcozujesz szybciej , bo 22 jak dla mnie to byla wiecznosc :-P

Gość emcedwa
kobiety otyle pozniej odczuwaja ruchy,zalezy tez w ktora strone dzidzius bardziej lubi sie odwracac.

zazwyczaj czuc ruchy miedzy 18 a 22 tygodniem. ja poczulam juz w 17 tyg. i byly to zdecydowane kopniaki, nie jakies tam trzepotanie motylka jak mowia mamy. ;)

pierwsze ruchy poczulam w 18 tyg i byly to zdecydowane ruchy,nie mialam uczucia laskotania czy czego takiego czulam poprostu kopniaczki.ale masz jeszcze czas,ze spokojem.

dzieki dziewczyny za wasze opinie ja tez nie moge sie juz doczekac pierwszych ruchow dziecka ale na to musze jeszcze troche poczekac

jednak postapilas zle ze stracilas to dziecko tylko zebys tego kiedys nie zalowala inne nie moga miec dzieci i wszystko by oddaly zeby miec a ty tak bez myslnie postepujesz

Ja poczulam tak ok.18tc ale nie bylam pewna ze to co czuje to dzidzia. Dopiero ok.22tc ruchy staly sie zdecydowane i potwierdzily ze wczesniejsze odczucia to tez byly ruchy maluszka.

ja peirwsze ruchy takie bulgotania poczulam juz pod koniec 16 tc dodam ze to moja pierwsza ciaza....a takie mocne kopniaczki pod koniec 18..teraz jestem w 28 i brzuszek wariuje:)

no tak nawet nie zwróciłam uwagi ze to stary temat tylko ktos odswieżył dla zabawy chyba.