Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pudriko

Dziewczyny doradzcie dobry podklad matujacy

Polecane posty

Gość pucynka
Najlepszy podkład na świecie to Lasting Performance Max Factor.

jeżeli masz naprawdę tłustą cerę, to żaden podkłąd nie będzie CI matował twarzy na długo. u mnie jako tako działa vichy normateint. w połączeniu z kremem normaderm. ale przetestowałąm już tyle podkładów i kremów \"matujących\", zę po prostu nie wierzę, że istnieje taki, który by matował naprawdę tłustą cerę na długo.

Gość pudriko
mialam normaderm vichy i okazal sie dla mnie fatalna,jeszcze wiecej pryszczy po nim mialam

Gość zadzwon do jakies
dobry jest LRP toleriane. dla mnie dobrze matuje i dobrze kryje,ale jak ktos nie lubi kryjacych podkladow to moze nie byc zadowolony.

Gość okt
dla mnie jest po prostu dobry nivea visage young krem podklad jest swietny

mi sprzyja podklad Vichy z serii normadem a nakladam krem oligo25 bardzo dobry polecam :) Przetrzyj twarz platkami owsianymi :D wysusz naloz krem :) no i podlkadzik mi to pomaga a wierz mi,ze strasznie tlusta mam cere :( wiadomo czolo broda nos :(

Gość Tay
Kurczę a jak zrobić żeby nie było widać, że się ma podkład? Ja używam czesem tego Nivea Visage Young. Nic specjalnego...

Gość wciąż to powtarzam
revlon colostay jest najlepszy :-)

Gość monina
revlon colorstay

A co powiecie na True Math z Loreal bo właśnie zakupiłam i jeszcze nie używałam. Jaką macie o nim opinię?

Gość revlon revlon
ja też powtarzam, że Revlon Colorstay bez pompki :) dobry dla mnie jest test nowy Daxa Cashmere, nie ma efektu maski. no a w ciągu dnia bibułki matujące Shiseido, lepszych nie znam. drogie jak cholera ale warto. a przede wszystkim to wazne jest, żeby nie matowić skóry wszystkimi kosmetykami!!! jak podkład matujący to krem pod spód mocno nawilżający. przesadnie blokowana i matowana skóra wydziela jeszcze wiecej sebum!

a ja testowałam różne i narescie stworzyli cos dla mnie :) super matują podklady w musie,nakładam bezpośrednio na twarz i już nic nie daje.Wysusza też skórę i mi powysuszało trądzik-z czego jestem zadowolona.tylko na noc trzeba nakładać krem nawilżający. Podkłady są z różnych firm np.Rimmel,Avon i inne. Osobiście kupuję w Rosmanie Matte Mousse koszt ok 11 zł.

Gość zeby nie bylo widac trzeba
dobrac odcien w odcieniu skory ew. o ton ciemniejszy i rozetrzec dobrze na zuchwie lekko na szyje.a nie jak to robi 90%Polek czyli udaja ze sa opalone i chodza w masce. puder sypki na wierzch. w ciagu dnia bibulki matujace np z bielendy

Gość lina111
podklad max factor uzywalam dlugo i moge stwierdzic ze tandeta, twarz juz po 2 godz sie swieci i szybko schodzi. dobrego narazie nie znam. ale probki mam vichy normadent wiec zobaczymy...

Dziewczyny ja polecam Revlon Color Stay naprawdę matuje cerę u mnie na cały dzień, a mam cerę tłustą. Jest po prostu rewelacyjny

Gość TYLKO TRUE MATCH
najlepszy z najlepszych a wystarcza na pół roku przy stosowaniu każdego dnia, leciutka konsystencja i nie osadza się w porach w przeciewieństwie do LRP czy Colorstay, na koniec przypruszyć pudrem transparentym i 6,7 h mam matową buzię. Stapia się ze skórą także nie widać, że masz go na sobie (o ile dobrze dobierzesz kolor do skóry, ale z tym nie ma raczej problemu). POLECAM.

ja jestem zachwycona rimmel cool matte 16hr. mam dosyc spory problem z cera. z reguly zaczyna sie blyszczec po jakies godzinie od nalozenia podkladu nawet na krem matujacy z baza. jednak rimmel potrafi utrzymac ten efekt o wiele dluzej i do tego slicznie pachnie.

zapomnialam dodac, ze dobrze sie trzyma twarzy i tak latwo nie brzudzi ubran jak inne podklady. dla mnie to wazne szczegolnie gdy chce sie do kogos przytulic ;)

Gość magdulka 27
revlon colorstay !! używam od roku i nie zastąpie go zadnym innym

Gość Martynka mce
Maybelline Dream Matte Mousse. Naprawde polecam bo jest super i cena nie jest az tak wysoka :)

Gość a ja wciaz polecam
Double wear,estee lauder,troszke kosztuje,ale jest niesamowity!nawet nie uzywam specjalnie pudru,trzyma sie 12 godzin,jak naloze go rano okolo 7,tak trzyma sie przez caly dzien,do weiczora,poki nie wroce z pracy..jedynym problemem moze byc cena,ale jest bardzo wydajny,wiec po zastanowieniu sie,to zzainwetowanie w niego sie oplaca.no i moze tez troszke wysusza skore,po dluzszym stosowaniu.jak dla mnie nie ma lepszego podkladu!goraco polecam!

Polecam Double Wear Estee Lauder 135 zl - wartoooooooooo Colorstay Revlon - 70zł, nieziemski

Gość a co ma ...
a co sądzicie o Dream matte mousse z Maybelline?

Gość gość
Skóra się potrafi mocno między sobą różnić, ja mam zupełnie inną cerę niż moja siostra przykładowa i muszę zupełnie innych kosmetyków używać. W przypadku makijażu to głównie polegam na Christian Laurent i ich rzeczach, skóra dobrze na nie reaguje, kolorystycznie mi podkład też pasuje.