Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ice-mastry

ZNIECZULENIE na .... wyrwanie paznokcia w ciąży !!! POMOCY!

Polecane posty

Gość ice-mastry

Dziś dowiedziałam się, że wrasta mi paznokieć w dużym palcu u nogi i mam go wyrwać!! Lekarz powiedział, że antybiotyk odpada i w znieczuleniu nie robił takiego zabiegu i musi popytać ginekologów Wyszłam ze łzami w oczach za miesiąc moje wesele a ja jestem teraz w 5m-cu ciaży!!! Próbowałam wyciaż, podwazyć ale jest zarośnięty takim żywym miesem :( Co robić, co robić?? :(

Gość trzeba bylo dbac wczesniej
o paznokiec, teraz to juz nic nie zrobisz, jesli trzeba wyciac to jak najszybciej zeby sie chociaz troche zagoila rana do wesela bo po sciaganiu paznokcia to okolo tygodnia nawet lezaca na nodze koldra wywolywala bol :-O aha - jesli nie wytniesz paznokcia to zrobi sie ropien, palec spuchnie jak bania, bedzie goraczka i potworny bol...

Gość ice-mastry
Byłam wcześiej u lekarza - dostałam rywanol. Ale sie nie poprawiło więc poszla do chirurga no i mi powiedział :( Czy do miesiąca sie zagoi? Boję sie o dziecko ...

Gość ja mysle dziewczyno
ze i tak poród bedzie cie gorzej bolał i przezyjesz wieksza traumę niz ten paznokiec, niewiem... podobno naciete krocze to koszmar, wiec ten paznokiec to bedzie pestka trzymaj sie!!!!!!!!!!!

Gość Zdecydowana AGA.
sluchaj ze znieczuleniem miejscowym Ci zrobia bez przesady nie jest to szkodliwe dla dziecka! rozne sytuacje gorsze sie w ciazy zdarzaja,ja mialam zrywany(ale nie bylam w ciazy) nic nie bolalo -zastrzyk w palec mialam i wyczyszczenie ropnia ,bez antybiotyku! 2 razy zmiana opatrunku byla ,goilo sie blyskawicznie-po 10 dniach moglam chodzic w krytych butach i tanczyc-bylam na weselu

Gość ice-mastry
Oj wierzę przedmówczynio. Ale mam wesele za miesiąc :( a tu jak sie bawić z bólem i nie zagojonym palcem? :( Gdyby to nie zdarzyło sie pierwszy raz wiedzialabym co robić a tak pierwszy raz coś takiego i bądź tu madry :(

Gość Zdecydowana AGA.
bez znieczulenia Ci nie zerwa to zbyt bolesne! moglabys z bolu miec wieksze sensacje...znieczulenie trzyma krotko po zabiegu ,calosciowo ok.2 godz. kolezanka rwala zeba w ciazy ze znieczuleniem bo nikt nie wyrwalby bez znieczulenia i nic sie nie stalo dziecku,zdarzaja sie zabiegi ciezarnych w znieczuleniach miejscowych ,rozne sa sytuacje wiec bez przesady a to spora ciaza

Gość ice-mastry
To było do Ja myśle dziewczyno ;) ZDECYDOWANA AGA - a czym leczyłaś palec później, dostałaś jakieś maści, leki? Dlaczego niektórzy piszą o szwach matko to jest przerażajace :(

Gość i tak i nie
ja też miałam ściągany paznokieć w dużym palcu u nogi...dostałam znieczulenie w ten palec..tydzień przed zabiegiem musiałam jeść antybiotyk...po 8 dniach miałam ściągnięte szwy...

Gość ice-mastry
No i przede wszystkim czy też miałaśten problem w dużym paluchu u nogi czy w któryms z malych?

Gość Zdecydowana AGA.
no mowie Ci ze 10 dni i chodzisz we wszystkich butach to nie zrywa sie do zywego miesa(jak sie mogloby wydawac) pozostaje taka blonka na paznokciu i szybko sie regeneruje,faktem jest ze sporo krwawi paluch po zabiegu i wielki opatrunek wtedy jest ale za 2 dni juz mialam maly opatrynek a pozniej plasterek-10 dni i koniec zabawy!

Gość Zdecydowana AGA.
ja mialam duzy paluch ,szew byl niewielki sladu nie ma po nim

Gość Zdecydowana AGA.
ja antybiotyku nie mialam ,dziwne :( moja kumpela w ciazy miala ropnia zeba i wyrywanie ze znieczuleniem i antybiotykiem i nic dziecku nie bylo jest sliczne i zdrowe!czasem wybiera sie mniejsze zlo....

Gość i tak i nie
a ile miałaś szwów?...ja miałam 4

Gość ice-mastry
AGA bardzo podniosłaś mnie na duchu, wierzę mocno że i ja będę miała jak Ty, nie tak jak czytałam o większości, że krew, szwy, ból, gojenie sie tygodniami... pozdrawiam!

Gość i tak i nie
ice mastry---> a jak ty sobie wyobrażasz że nie będzie krwi?..będzie...przecież to na siłę ci paznokieć zrywają to jak nie ma być krwi..

Gość Zdecydowana AGA.
kurde nie wiem ile bylo szwow bo to bylo 14 lat temu ale wiem jak dlugo lazilam z takim bolem bo sie balam i gdyby nie stan zapalny obok pazura to bym tak dalej lazila, a to tak gladko poszlo i na weselu moglam tanczyc w butach jakie chcialam a myslalam ze bede w >>>klapkach,bol po odejsciu znieczulenia nie byl tak duzy zeby trzeba bylo brac leki ,mozna byo wytrzymac zab po rwaniu boli gorzej :P pozdrawiam i zycze powodzenia!!

Gość Zdecydowana AGA.
krew bedzie i to sporo ,duzy opatrunek ,szwy sa ale to wszystko szybko sie goi...

Gość i tak i nie
ice mastry--->bo jeśli ci wrósł ten paznokieć to chirurg musi trochę rozciąć palec żeby ten zarośnięty pazokieć wyjąć...i stąd te szwy...

Gość ice-mastry
Ale stres, ale stres masakra! Aga marzę żeby mieć tak jak Ty miałaś. Zastanawiam sietylko jeszcze czy paznokieć tak jak piszesz ściąga sie z góry a ta warstewka zostaje czy poprostu zrywaja go??? Aaaa i jeszcze jedno - gdzie robiłaś prywatnie czy w przychodni??

Gość ojejkuuuuuu
ja tez mialam ten problem... koszmar... mi sie nie chcialo zagoic i miala problemy.. itd. zastrzyk w palca u nogi,pozniej obrywanie paznokscia , szycie.. potworny ból pozniej po...

Gość Zdecydowana AGA.
mialam w panstwowej przychodni ,zrywany kawalkami nie schodzi pazur caly tylko platkami sie zrywa az zostaje blonka ,jak widze mialam duzo szczescia.....

Gość Dariusz
Witam , wczoraj miałem zabieg u chirurga wyrwany paznokieć może nie jestem w ciąży ale powiem ci jak to miej więcej wygląda pani która tam jest jako asystent powiedziała że najbardziej boli zastrzyk z tego całego zabiegu trochę w tym prawdy bo zastrzyk tak okropnie boli że myślałem że w kość się wbił czy coś :P. Wyrwanie paznkocia trwa około 1 minuty na znieczuleniu ale i tak okropny ból się czuje i takie dźwięki nie przyjemne :( , Pierwszego dnia wczoraj po wyrwaniu około 99 % jesteś nie zdolny do chodzenia zostaje ci 1 % ja ledwo do domu doszedłem :P . Każdy twierdził że jeżeli znieczulenie przejdzie to nie wytrzymam z bólu i takie tam oczywiście cały dzień i noc bez łykania żadnych tabletek :P myślę że dam radę ciągle bez tego gówna :D Boli jeszcze ponoć zmiana opatrunku pierwszego ponieważ bandaże się przyklajaja do skóry pod wpływem krwi . Wniosek ? W ciągu miesiąca spokojnie się rana zagoi a paznokieć może na 2/4 urośnie Pamiętaj dbaj o jego dobre rośnięcie nie chciałabyś tego jeszcze raz przechodzić :) pozdrawiam was ciepło

Gość Nie ma to jak odpowiadać
na temat sprzed ponad 3 lat. :O Od zrywania paznokci to już nawet chirurdzy odchodzą -większość stawia na wycięcie klinowe. Osobiście uniknęłam chirurgów i wyleczyłam paznokieć przy użyciu klamerek.