Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

natalinaa

Przerywany...?? Ciaza??

Polecane posty

Kochalam sie z chlopakiem 21 dnia cyklu i wiecie co najgorszego zrobilam ponioslo mnie troszke i zgodzilam sie na pare (ze tak powiem) \'pchniec\' bez zabezpieczenia. Wiem nieodpowiedzialne ale moj mezczyzna ma doswiadczenie w tych sprawach i pozwolilam sobie mu torche zaufac. Wczesniej nie zauwazalam u niego tego plynu ... Pozniej dokonczylismy w prezerwatywie i chyba wczesniej musial byc daleko od orgazmu poniewaz troszke sie nameczyl zanim doszedl w tej gumce. Jeju...myslalam ze temat odnosnie tego stosunku przerywanego niebedzie mnie nigdy dotyczyl...a tu prosze!! Dodam iz cykle zazwyczaj mam regularne ostatnio bylo to 28,30,31,28. Jezeli komus w okresleniu proawdopodobienstwa pomoga moje obserwacje temperatur, moge je dolaczyc. tylko prosze odpiszcie...

Gość o ludzie...ccc
sadze ,ze nie jestes w ciazy...

Gość jak nic jesteś w ciążyyyyyyyyy
:D:D:D

Ja rozumiem, ze moj post i moj \'problem\' moze sie wydawac komus banalny, ale sadze ze czesc osob ktora przezywala podobne sytuacje jest w stanie mnie zrozumiec.

Gość o ludzie...ccc
czyli rozumiem,ze "wyszedl"z Ciebie...majac juz ten plyn?potem zalozyl prezerwatywe i "bylo do konca?

Nie ja tego plynu nigdy wczesniej u niego nie zauwazalam, a podobno nie kazdy go wydziela...tylko jakis tam procent mezczyzn. Od roku sie nim sie przejmowalam bo nie mialam zdarzenia ze wszedl we mnie bez niczego... Ja wyszedl juz ze mnie i sie troszke zabawialismy to nie widzialam zadnego plynu...potem zalozyl prezerwatywe i juz bylo \'do konca\'

Gość o ludzie...ccc
wg mnie nie masz sie czego obawiac

dzieki wielkie a tak swoja droga Haris Pilton dlaczego ni e mozesz powstrzymac sie od smiechu??

hhmm...ze banał? Moze i tak ale mnie to niestety nawet trudno pomyslec ze to banalna sprawa, niestety taka juz mam osobowosc. Zazdroszcze dziewczynom co sie nie przejmuja.

no wiesz, to na drugi raz nie daj sie ponieść i nie będzie problemu a jak już Cię poniosło to nie pytaj na forum co o tym sądzimy, bo my nie siedzimy w twojej macicy poczekaj na okres i nie martw się na zapas

Wiem o tym ze nie siedzicie w mojej macicy i wcale nie zadam od Was abyscie postawily mi 100% diagnoze. Chcialam tylko zebyscie powiedzialy co na ten temat sadzicie, moze znacie ten przypadek z wlasnego doswiadczenia itp. W temacie zawarłam zapytanie o ciąze ,ale to byl jedynie ,ze tak powiem, 'chwyt' marketingowy ;) Na nastepny raz na pewno nie dam sie poniesc, zazwyczaj mialam silna moc perswazji i zawsze zostawalo na moim...tylko tym razem nie! Dzieki za odpowiedzi

Wiecie co mam problem z tymi temperaturami, na poczatku w 15 dniu cyklu byl wyrazny wzrost o 0,3 stopnia, pozniej mniej wiecej w 23dc nastapil nastepny wzrost tylko ze wlasnie o tego dnia wzielo mnie jakies male przeziebienie, boli mnie gardlo i mam maly katar, ta druga wyzsza temperatura moze byc tym spowodowana?? Pomozecie??

Piszesz ogólnikami, z których nie da się wiele wywnioskować: wrzuć tu rozpiskę swoich temperatur i odczuć śluzu - od 1 dnia pomiaru aż do dziś.Napisz też czy spełniasz wszystkie warunki pomiaryu:Mierzymy w 1 z 3 miejsc (pochwa, odbyt, usta), w 1 miejscu 1 cykl, po minimum 3h snu, o 1 godzinie (z różnicą max 15 minut, jeśli więcej - to zaznacz w którym dniu cyklu i która to była), zaraz po przebudzeniu, przed wstaniem z łóżka, jednym termometrem.

Co kto lubi:-)A tak bardziej serio - 1 termometrem w 1 cyklu i jednocześnie w 1 cyklu w 1 miejscu. Już teraz powinno zabrzmieć jednoznacznie :)

1 dc 36,4 2 dc-36,1 3 dc-36,1 4 dc-36,1 5 dc-36,0 6 dc-36,1 7 dc-36,1 8 dc-36,1 9 dc-36,0 10 dc-36,0 11 dc- X 12 dc-36,0 13 dc- X 14 dc-X 15 dc-36,8 zauwazalny plodny sluz 16 dc-36,1 17 dc- 36,1 18 dc-36,3 19 dc-36,2 20 dc-X sluz zmierzajacy do nieplodnego 21 dc-36,3twarda ale jeszcze troche otwarta szyjka macicy 22 dc-36,3zamknieta szyjka macicy 23 dc-36,5 24 dc-36,6 25 dc-36,6

Gość tiririri
oczywiscie caly czas mierze jednym terometrem w ustach

Kurka, szkoda, że brak ważnych 4 pomiarów. Nie powiem, że mocno utrudniają analizę. W związku z tym owulację należy przyjąć, jako, że mogła się odbyć w okolicy przedziału: 14 a 22 dc.A jaki był śluz od 16 do 19 dc? Jeśli miał choć jedną cechę z tego: rozciągliwość, przejrzystość, uczucie śliskości i morkrości, lejący się jak woda; to należy przyjąć, że owulacja odbyła się w okolicy 22 dc.Podejrzewam, że w okolicy 13-14 dc miałaś pierwsze, nieudane podejście do owulacji (że nieudane widać po niskich temperaturach z 16,17 dc - ale to wszystko domniemania ze względu na niepełne dane.Przygotowałabym się jednak, że miesiączka nastąpi najwcześniej 32 dc a najpóźniej 36-38 dc.

Gość 2222222
a co oznaczaja te krzyżyki?

Gość 2222222
tez tak myśle,ze to były najważniejsze dni i ciężko teraz cenić

Gość 2222222
ocenić

w tym 16 17 dc to byl raczej sluz plodny choc z sluzem to jeszcze mi ciezko wszystko okreslic,wiem ze tego 15 dnia cyklu chyba sie zaczal bo zauwazylam roznice, bylo go duzo i roznil sie od poprzedniego. ale piersi mnie zaczely bolec tak mniej wiecej 21 dc. A szyjka macicy zamykas sie od razu po owulacji?? Bo gdzies czytalam,ze po 4 dniach robi sie zamknieta....prawda??

Z objawami różnie bywa. Należy przyjąć, że nie ma żadnej zasady typu \"w tym cyklu mam tak- to i w następnym tak będę miała\". Każdy cykl jest inny. Mnie czasem zamyka się na 1-2 dni przed owulacją a czasem na 3-4 dni po owulacji. Poza tym zamknięta\" a \"prawie zamknięta\" to ogromna różnica, bo przy \"prawie zamkniętej\" szyjka może jeszcze przyjmować plemniki.Druga sprawa - przyjmuje się tylko, że owulacja występuje w ostatnim dniu śluzu wysoce płodnego i przy ostatniej przedwzrostowej (u Ciebie 22 dc) aznaczy to tyle, że to największe prawdopodobieństwo, ale nie stała zasada. Owulacja może nastąpić na 4 dni przed wzrostem i na 3 dni przed szczytem śluzu oraz do drugiego dnia temperatury wyżej i do max 3 dnia po szczycie śluzu. Przy czym szczyt śluzu to nie jest dzień, w którym płodnego śluzu jest najwięcej - ale dzień, kiedy po raz ostatni rejestrujesz śluz z choćby jedną cechą najwyższej płodności. Te cechy zaznaczyłam w swojej poprzedniej wypowiedzi skierowanej do Ciebie.

dzieki wielkie za pomoc...yhhhh nie wiem co bym zrobila bez Twoich wiadomosci,choc nie powiem zeby mie uszczesliwily...yhhh.... Moze wiesz tez mniej wiecej jak to jest z tym plynem przedejakulacyjnym?? Kazdy facet go wydziela??