Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

natalinaa

Przerywany...?? Ciaza??

Polecane posty

To się nie stresuj, weź gorącą kąpiel, nalej sobie trochę czerwonego wina, a potem idź spać :) Acha - i zabezpiecz się na noc \"pieluchą\" :-)

Gość MEGINKA23
Ja tez kochałam się w dni płodne,tzn w 14 i 16 dzień cyklu i tez były to stosunki przerywane.Z tym,że dla mnie i dla mojęgo chłopaka dziecko nie bęszie tragedia,ale ostatnio sie dośc porządnie przeziębiłam i nie wiem czy dla ewentualnej ciąży jest to dość ryzykowne...(???)...Acha i czy naprawdę też przerywaniec zawodzi?I jaka tak naprawdę jest szansa na zapłodnienie?Pozdrawiam

ngLka jeszcze nie dostalam okresu,ale od 5 dni mam temperature 36,5. Spadla o 0,1 stopnia czy to cos moze oznaczac, od 5 dni tam mam. Ale jak spojrzalam w moje temperaturki poprzednie to tez sie tak zdazalo ze 5 dni byla nizsza o 0,1 stopnia i pozniej nastepowal okres... Tak bardzo bym chciala zeby sie pojawil...yhh Napiszcie cos...

natalinaa z Twoich temperatur wynika (już Ci to pisałam), że okres powinien wystąpić najwcześniej 32 dc a najpóźniej 38 dc.Spokojnie czekaj.

Dziekuje bardzo i tak jestes bardzo cierpliwa i wyrozumiala, podziwiam... jeszcze raz dzieki A tem spadek moze swiadczyc o malym spadku progesteronu?? Czy nie???

Może ale spadek dość mały,. Jakkolwiek tempka może spaść na kilka dni przed okresem, na 1 dzień przed albo dopiero w trakcie trwania miesiączki.

Ja nie wiem co zrobie przez ten czas czekania. Dzisiaj jest juz moj 32 dzien cyklu a okresu nadal brak. Jak sprawdzalam to w przeciagu roku najdluzszy cykl mial 33 dni.yyhhh..... Myslalam zeby zrobic test ale wolalabym zeby byl wtedy ze mna moj chlopak jak z\\sama nie daj Boze bym sie dowiedziala...yhh, to nie wiem moze bym zemb\\dlala,wiec test jak cos to dopiero w weekend. Nie wytrzymam do tego czasu.

Natalinaa - nie jest ważne jak długie były dotychczasowe cykle - temperatury nie kłamią. Cykl to nie matematyka, nie da się ani przewidzieć - ani wyliczyć. Każdy cykl jest inny, indywidualny.Poza tym regularność miesiączek zamyka się w 10 dniach różnicy między najkrótszym a najdłuższym spośród ostatnich 12tu cykli.

Wyczytalam na pewnym forum, ze ten plyn przed wtryskiem to sklada sie tak jakby z dwoch czesci. Na poczatku jest PREEJAKULAT czyli ten przezroczysty plyn, opalizujacy ktory nie zawiera plemnikow tylko zwilza czlonka i wtedy on wystepuje podczas podniecenia, natomiast: plyn ktory zawiera plemniki to KROPELKOWANIE ktore wystepuje na pare sekund przed wytryskiem. Wiec dlatego chcialam zapytac czy w moim przypadku jezlei bylo dalej do orgazmu to moge byc spokojniejsza odnosnie mozliwosci ciazy??

Nie, nie możesz być spokojna. Na forach piszą różne rzeczy - nie wszystkie są prawdziwe.

ale wiesz ta dziewczyna co to pisala to jest na poloznictwie i juz nie raz pomagala mi w moich obawach i duzo osb ja tam popieralo....juz sama nie wiem

Ja juz dluzej tego nie wytrzymam nie moge normalnie funkcjonowac bo caly czas tylko odswiezam tematy forum ....mysle tylko o tym jednym. Wiem mozecie powiedziec, zebym zrobila test,ale nie zrobie go sama, chcialabym zeby chlopak byl przy mnie a ze wzgledu ma moja szkole jego prace...nie widujemy sie w tygodniu. Dopiero w weekend, moze do tego czasu przyjdzie okres...choc tak jak napisala mi ngLka moge sie go spodziewac od dzis i tak jakos przez tydzien czyli 32-38 dzien cyklu, bede czekala....ale prze ten czas zwariuje Dziewczyny prosze napiszcie czy bylyscie moze kiedys w takiej sytuacji i jak to sie skonczylo?

ngLka ja nadal nie mam okresu...juz nie wytrzymam prosze Ty jako juz weteranka tego forum powiedz mi czy byly takie przypadki ciaz...?? Ja w weekend na 100 % zrobie test ...musze,bo okres wedlu temperatur bedzie dopiero 1 pazdziernika..... ngLka prosze napisz mi co o tym sadzisz??

Pisałam już, że znam jeden przypadek ciąży z przerywanego. Jakkolwiek - sama go stosuję i jakoś mi się nie wpadło. Ale ja świadomie go stosuję znając ryzyko.Spokojnie czekaj na okres, czasu nie przyspieszysz.

hej ngLka, okresu niestety nadal nie ma...temperatura dzis z rana byla 36,5 sluz nadal rozciagliwy tylko jakby bardziej zolty Ale mozliwe ze ta owulacja byla pozniej bo dopiero od poniedzialku(pewnie jak juz wczesniej wspolnialam zaczely mnie bolec piersi) jej, juz sama nie wiem co mam robic... Rozmawialam z chlopcem powiedzial ze on wtedy byl daleko od wytrysku,ale specjalnie mnie to nie uspokoilo

hej ngLka, okresu niestety nadal nie ma...temperatura dzis z rana byla 36,5 sluz nadal rozciagliwy tylko jakby bardziej zolty Ale mozliwe ze ta owulacja byla pozniej bo dopiero od poniedzialku(pewnie jak juz wczesniej wspolnialam zaczely mnie bolec piersi) jej, juz sama nie wiem co mam robic... Rozmawialam z chlopcem powiedzial ze on wtedy byl daleko od wytrysku,ale specjalnie mnie to nie uspokoilo

hej ngLka, okresu niestety nadal nie ma...temperatura dzis z rana byla 36,5 sluz nadal rozciagliwy tylko jakby bardziej zolty i szyjka macicy otwarta..yh Ale mozliwe ze ta owulacja byla pozniej bo dopiero od poniedzialku(pewnie jak juz wczesniej wspolnialam zaczely mnie bolec piersi) jej, juz sama nie wiem co mam robic... Rozmawialam z chlopcem powiedzial ze on wtedy byl daleko od wytrysku,ale specjalnie mnie to nie uspokoilo

Gość kluska serowa
znajdz sobie jakies zajecie bys nie myslala tak bardzo o tym. spotkaj sie moze z kolezanka, cokolwiek. nie zadreczaj sie. sprobuj sie czyms zajac. powodzenia. i tez przerywany stosowalam przez rok z powodzeniem, bez pomiaru temeratur. teraz jestem w ciazy ale to z pelnego :) niestety z przerywanym zawsze trzeba sie liczyc z ew. ciaza watpie abys byla

Ogłąszam wszem i wobec....ze DOSTALAM OKRES>> narazie male plamienie,ale mam nadzieje ze sie rozkreci

Gość zenekzz
A czy jest duza szansa na ciaze jak wlozylem tylko raz i do tego nie gleboko tylko w oklicach wejscia ? Dodam ze 6-7 dzien cyklu - dzien po skonczeniu krwawienia cykle regularne 28dni ?

Gość moigiv
no ja niestety znam z autopsji przypadek ciąży po stosunku przerywanym :( . baaardzo przykra niespodzianka .

Gość smallgirl
Ja niestety tez mam podobny problem.Ale doszlo do tego w 20 dniu cyklu czy jest możliwosc zajscia w ciąże?wiem głupie pytanie,ale prosiłabym o pomoc.Podobno nie jest tak łatwo zajsc w ciąże.

Gość smallgirl
nglka ty sie nie zabezpieczasz?a jesli tak to jaka metode stosujesz?