Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosiafizyczka

jak szukaliscie swojej pierwszej pracy?

Polecane posty

Gość gosiafizyczka

jak szukaliście swojej pierwszej pracy? i gdzie wylądowaliście na samym początku swojej kariery zawodowej? jeszcze jedno pytanie: co byście zmienili gdybyście zaczeli teraz szukać pracy?

Gość szukam w necie
caly czas rozsylam cv. jutro mam kolejna rozmowe

Kiedy ja zaczynałam kariere zawodową, było to ponad 10 lat temu było chyba łatwiej o pracę...w każdym razie nie szukałam długo, dałam ogłoszenie do gazety i miałam mnóstwo telefonów. Najciekawsza propozycję dostałam od firmy francuskiej, która potrzebowała kogos na zastępstwo do prowadzenie biura na 2 miesiace, pomyslałam że to doskonała okazja, bo wprawdzie duzo nie zarobię no i praca jest na niedługi okres, ale za to nabiore trochę doświadczenia, ogarnę o co chodzi i później będzie mi łatwiej, także układ korzystny dla obu stron i dziś uważam, że było warto :)

Ja szukalam od stycznia bez rezulatatow. Obrone mialam w maju i od polowy czerwca zaczelam pracowac. Wiec mimo moich watpliwosci dyplom mial spore znaczenie. A szukalam glownie przez neta. Codziennie wchodzilam na portale typu pracuj.pl. I codziennie cos wysylalam. Mialam tego serdecznie dosc. Ale mialam troche telefonow i rozmow. Roznosilam tez swoje cv osobiscie ale w ten sposob nie dostalam nawet jednego telefonu. Na to nie ma jednak regoly gdyz moj narzeczony poszedl do jednej firmy ze swoim cv a wyszedl ze skierowaniami na badania lekarsie i propozycja umowy. I to nie jeden raz tak mial ale ona ma zajebisty zawod ;)

Większość pracodawców daje ogłoszenia w Gazecie Wyborczej poniedziałkowej w dodatku \"Praca\". Trzeba tylko uważać na podstępnie napisane ogłoszenia o akwizycję bo jest ich bardzo dużo i w różny sposób sformuowanych.

aaa wlasnie dostalam prace :D yes yes yes :classic_cool: dziewuchy, nie traćcie nadziei 🖐️

ja szukałam prawie pól roku, ale uparcie nie chciałam nic związanegoi z moim kierunkiem. niestety - nikt się nie odzywał. jakbym wszystkie cv wrzucała do czarnej dziury a nie do skrzynki. potem zadzwoniła kumpela z pytaniem, czy nie chce pracowac, bo dyr potrzebuje kogoś bardzo pilnie. nie chciałam pracować w tym zawodzie, ale przeciez nie będę stroić fochów jak nie mam nic. no i task trafiłam do pierwszej pracy, przetrzymałam tam 2,5 roku. w końcu sie obroniłam i zaczęłam szukac nowej. tym razem poszło jak burza - wysłałam trzy odp. na ogłoszenia z jednej gazety praca, dwóch się odezwało, u jednego zostałam. i jestem nadal, na razie nie narzekam