Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cukierkowa

Waga wg USG a faktyczna waga po porodzie

Polecane posty

Jestem ciekawa, jak to u Was było...ile ważyło wasze dziecko na ostatnim USG i na ile to odbiegało od normy, czyli od tego z jaką wagą się urodziło?? Częściej USG zawyża czy zaniża wagę dziecka?? Jak to u Was było??Ciekawa jestem jakie są różnice:)

Hej cukierkowa, nie wiem dokladnie czy zawyza czy zaniza ale na pewno nie jest 100% : mojej szwagierce powiedzieli przed porodem ze mala ma 3300 a urodzila sie z waga 2800. Mowia ze jest zawsze +/- 500 gram. Sama sie jeszecze nie przekonalam bo jestem dopiero w 33 tyg.

Cukierkowa Ja miałam robione USG na trzy dni przed porodem waga dziecka wynosiła 4000g po urodzeniu 4200g.

No to jak widzę narazie to USG zaniża wagę faktyczą dziecka:) I to całkiem sporo:D Ciekawe jak to bedzie u mnie:P Jak narazie wg ostatniego usg z 31 t.c. mała ważyła 1450 g, czyli raczej mało niż dużo...ale teraz wszystko mogło się zmienić:)

Gość ejo
przy drugim dziecku lekarz nie podał wagi, bo odchył wg usg */-500g. a przy pierwszym inny podał 4 kg, a synek ważył 3550g

Gość Angelinkaaaaaaaaaaaaaaaaa
moja córka według USG miala ważyć 3800 po porodzie ważyła 3140 a mojej koleżance robili USG przed samym porodem i dziecko miało ważyć 3500 a ważyło ponad 5 kg także ja w wage z USG w ogóle nie wierzę

dzień przed porodem 4000 i 4100 miałam dwa usg, mała urodziła się 3710 :)

a kiedy robią USG przed porodem? Jestem w 36 tyg i zastanawiam się, czy będę miała jeszcze USG - na poprzednim lekarz wyliczył wagę 2300!!!!A to był dopiero 30 tydzień!!!

Goniu, to sporo chyba, albo moja Mała tak malutko waży:) w 31 t.c. na USG ważyła 1450 g:) Nie wiem kiedy następne USG, ale zrobię sobie chyba w połowie października (termin na 1-2 listopada)

Gość moniamonia
Zaraz przed porodem 3700,po porodzie 3900:)

ja akurat miałam dzień przed porodem, bo wcześniej byłam w szpitalu, zgłosiłam się po terminie, zrobili usg a na drugi dzień urodziłam

cukierkowa no sporo sporo, nawet lekarz nastraszył mnie cesarka , jak będzie dalej rósł w takim tempie, to dojdzie 4 kg, a ja mam wąziutką miednicę, no ale mam nadzieję, że to USG troszkę zawyżyło - a Twoja dzidzia waży w normie tak, że się nic nie martw:)

2dni przed porodem - 3450 - lekarz powiedzial ze wiekszy nie bedzie urodzil sie z waga 3950