Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goodbye

schudłam 12kg ale...

Polecane posty

Gość goodbye

witam;) udało mi sie ładnie schudnąć, ale nadal mam początki niezbyt estetycznie wyglądającego cellulitu, a mam dopiero 17 lat!!! i tu moje pytanie czy warto zainwestować w kremy wyszczuplające/antycelulitowe? np ten z avonu? staram się póki co ''leczyć'' domowymi sposobami, ale jak narazie nic z tego;/

hej... warto, w ogóle używać kremów ale nie koniecznie tych z avonu. ja bym bardiej polecała nivea. posmaruj się zaraz po kąpieli i okreć folią, zobaczysz że efekty bedą piorunujące;) powtarzaj taki zabieg jak najczęściej.

hmmm....moze za malo sie ruszasz, kremy pomagaja- slyszalam pozytywne opinie o tym Nivea good bye cellulite:) ale sam krem i tak to za malo:) cwicz troszke:)

Gość goodbye
ćwiczę;) raz w tygodniu w ramach wf mamy nawet basen;) chociaz moze rzeczywiście powinnam więcej ćwiczyć w domu... hm... moze skakanka?

cokolwiek...skakanka ok, ale moze tez cwiczenia wzmacniajace uda, posladki,brzuch...raz w tyg chociaz jak nie masz czasu! powodzenia w walce z pomaranczką:)

na cellulit bezwzględnie najlepsze są masaże!! tzn. sa podstawą, ale prócz tego oczywiście ruch no i dieta -nie chodzi o to, że schudłaś, bo nawet chudzielce mają cellulit. chodzi o to CO JESZ!! i pijesz...

U mnie kremy się nie sprawdzają. Polecam piling kawowy, regularne ćwiczenia przynajmniej 3 razy w tygodniu no i można l-karnityne (u mnie rewelacyjna na cellulit) ale to tylko do ćwiczeń bo sama nie działa.

Gość goodbye
dzięki wielkie;) to od dziś pełna mobilizacja;)

polecam cellu-end2 firmy dermedic droższy, niż tu wymieniane,ale skuteczny. cellulit moim zdaniem nie jest trudny do pokonania, ale wymaga regularnego ataku :-) - masaż+krem. ćwiczenia możesz nawet sobie darować - wystarczy więcej spacerów, zrezygnuj z środków komunikacji, jeśli to możliwe :-)

Gość zasadnicza
dziecko, ty się ciesz że tyle schudąś a nie wymyślasz...

ja polecam rekawice szortska. pod prysznicem 5 minut na wyszrowanie calego ciala i po miesiacu nie ma sladu po celulicie. jak duzo wazylam to pomogl mi pilling kawowy a wtedy nie cwiczylam ani nie patrzylam na to co jem. same kremy to wywalanie pieniedzy w bloto. lepiej sie ruszac i masowac. pilling kawowy plus foliowanie to szybka i skuteczna kuracja a efekty widac juz po jednym razie. moze ciezko uwierzyc ale jak zobaczysz jak skora wyglada po pilingu to sala sie przekonasz. pilling robisz tak - zapasza jakies 3 lyzki kawy mielonej w niewielkiej ilosci wody. odcedasz, tak zeby zostaly same fusy. do tych fusow nie zaszkodzi dodac lyzke czy dwie cukru bo jest twardszy niz kawa i dobrze stymuluje krazenie. do tego parekropelek olejku pomaranczowego np. co by ladnie pachnialo. a to niekoniecznie. bierzesz te fusy z cukrem do lazienki i nacierasz energicznie cale cialo. tak z 10 minut, ale tez nie czesciej niz co drugi dzien. skora musi miec czas ne regeneracje. na koniec splukujesz cialo ciepla woda. foliowanie - napar ktory ci pozostal z fusow jest cenny bo ma duzo kofeiny. ie zaszkodzi jesli wymieszasz go z jakims balsamem, moze byc nawet najtanszy z rossmana. nacierasz sie tym specyfikim, szczegolnie problematyczne strefy jak uda, brzuch, pupa, lydki, ramiona jesli cie ten problem dotyczny i zajawijasz folia spozywcza. nastepnie jakies dresiki i pod koc na godzinke, poltorej zeby sie porzadnie wygrzac i wypocic. wypij przy tym conajmniej litr wody. po godzinie idziesz pod prysznic i splukujesz sie zimna woda, zeby przyspieszyc krazenie. na koniec mozesz wklapac jakis balsam albo natrzec sie zwykla oliwka. poptrz tez w lutro, prawda, ze widac roznice? po miesiacu nie powinnas miec problemu z widocznym cellulitem.

Gość się ciesz
patrz nawet czerwona się wypowiedziała... lady in red, a ty tak się na wszystkim znasz a schudłaś chociaż coś?;)

Gość goodbye
dzięki;0 ja bardzo często masuje ciało solą, i rzeczywiście ciałko potem jest takie mega przyjemne w dotyku, a od dziś zacznę robić tez i tą kawę. A korzystając z obecności lady in red to jeszcze zapytam tak o coś;) czy warto pić herbatki odchudzające? albo ziloną herbatę? tak na lepszą przemianę materii/ metabolizm? mam do zrzucenia jeszcze tak z 5kg ale chyba weszłam w najtrudniejszy okres odchudzania, bo teraz chudnę juz strasznie wolno, a w dodatku mam straszne problemy z ... hm... ale wstyd;) z załatwianiem się krótko mowiąc;/

goodbye z załatwieaniem? tzn. zbyt rzadko odwiedzasz toaletę?

się ciesz a czytać nei umiemy? nie widać po stopce, ze 20 kg się pozbyła?? :-)

a co do cherbaty, to przy cellulicie ogólnie należy pić bardzo dużo płynów, a zielona cherbata nie tylko pomaga przy odchudzaniu ale i ma wiele innych dobroczynnych właściwości.

Gość goodbye
zbyt rzadko... szczerze mówiąc... bardzo rzadko.. raz na kika dni;/ i juz próbowałąm lnu ale nic nie pomógł, a raz jak wypiłam senes to miałąm dzień z głowy -biegunka;/ dodatkowo mam straszne hemoroidy;/ ale do lekarza napewno nie pójde

goodbay,to normalne, zwolniłaś przemianę i na końcu się wolno chudnie. Podam 2 rady: 1. przed posiłkiem szklanka ciepłej wody z plasterkiem cytryny, zwłaszcza rano 2.całe ziarna siemienia lnianego! 2 łyżeczki na noc popij wodą.,można też rano. :classic_cool: Też tak miałam w trakcie odchudzania, jelita zwalniają...i stąd problem

może to dlatego, że mało jesz?? ja zwykle \"załatwiam się\" przynajmniej raz dziennie, a jak zabieram sie za ograniczanie jedzenia to też tak mam, że co pare dni nawet. myslę, że dopóki nie jest to prblem taki, że chcesz a nie możesz, że boli Cię brzuch, to nie ma się czym martwić. ale na wszelki wypadek można się jakąś herbatką wspomódź raz na np. 2 dni

vanili to do mnie było z tymi 12 kg?? ja pisałam o lady in red i jej utracie 20 kg...

Gość loceryl
nie lubicie lady,bo daje mądre rady!!!! zazdrośnice!!!! ten peeling jest bardzo dobry!!! i na szczęście lady się nie przejmuje, bo wie,że ludzie ją czytają- nie poleca jeść waty.....i do swoich porażek się przyznaje LADY....TAK TRZYMAJ!!!

Gość wierzycie jej
ma 17lat i schudłą 12kg? hahaha;) zabawne, ciekawe jak, pewnei specjalnie taki temat żeby przyciągnąć forumowiczów

a kto tu nie lubi lady?? i o jakim jedzeniu waty piszesz? a co to za różnica ile się ma lat?? dlaczego niby 17latka nie mogłaby schudnąć 12 kg?

Gość wierzycie jej
haha zabawne... jasne... a co do waty to w joyu czytałam że tak robią gwiazy np angelina joli./.. załosne... a co do autorki tematu, jak niby schudłaś? tez tak jak red mordowałaś się przez rok?:)

dlaczego niby mamy nie wierzyć? nie rozumiem ..masz jakąś teorię na temat wpływu wieku na utratę kg?? ja znam pare osób, które w zbliżonym do autorki wieku duużo schudy, dla mnie raczej to normalne. ja w wieku lat 15 schudłam 6 kg. nie rozumiem co ma piernik do wiatraka?

Gość mam glupie pytanie
moze mnie ktos uswiadomic czym sie roznia rozstepy od cellulitu;/????