Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wedlug tego ...

Studenci . pierwszak prosi o pomoc ...

Polecane posty

Gość wedlug tego ...

Witam! Za kilkanaście dni zacznie się rok akademicki :) Jako, że jeste pierwszakiem mam do Was kilka pytań :P Wybieram się na Akademie Medyczną :) U mnie na rozpoczęciu roku akadmickiego będzie przemawiał rektor, a później będzie jakiś wykład na temat zdrowia ... Ale co potem się dzieje ? Wszyscy gdzie się rozchodzą ? Skąd będe wiedziała jaki jest plan zajęć itp. ? Wiem - głupie pytanie ... Następne ... Jak wyglądają pierwsze zajęcia ? Czy już powinno się przynieś jakiś brulion w formacie A4 i notować ? W ogóle jak to jest z tym notowaniem ... Wykładowcy mówią co zapisywać ? Czy samemu według uznania robić notatki :) Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Gość dokladnie wszyscy sie
rozchodza.. nie ma ze ta grupa idzie do tej sali po plan.. plan powinien byc wywieszony lub zamieszczony na necie:) Student to czlowiek dorosly..sam dba o siebie:) Pozdrawiam i zycze powodzenia:*

Gość wedlug tego ...
Ja idę na pielęgniarstwo :) Dziękuję za odzew :)

Gość dokladnie wszyscy sie
zalezy od wykladowyc, jedni mowia co zapisac inni nie, i trzeba pisac wg uznania:) Brulion na 1 zajecia jak najbardziej:) chyba ze sa to cwiczenia, to czasem jest to tak zwana lekcja organizacyjna:) ale jak wyklad to raczej juz normalnie sie odbywa;)

To jak będą wyglądać pierwsze zajęcia zależy od prowadzącego, wielkość zeszytu raczej nie ma znaczenia, notujesz co uznasz za stosowne (lub kserujesz od innych) :p miłego studiowania!

Przypuszczam że na pielęgniarstwie jest podobnie jak u mnie. Rozpoczęcie roku oficjalne można sobie odpuścić, pierwszaki dostają zaproszenia żeby zrobić sztuczny tłum, starszych roczników już nikt nie zaprasza :) Z tydzień przed początkiem roku wybierz się na uczelnie dowiedzieć się kiedy zaczynasz, jaki masz plan. No i biblioteka, byłas już? Jak nie to wybierz się z duża torbą. Jak już będziesz wiedzieć kiedy i jakie masz zajęcia, musisz sie przejść na katedry sprawdzić co jest na pierwsze ćwiczenia no i się tego nauczyć. Jeśli jest jakaś rozpiska to należy to znać już przed zajęciami.

Gość na zadnej chyba nie mowia
co zapisac:O przeciez to nie podstawowka plan bedziesz miala zapewne wywieszony na tablicy informacyjnej w twoim budynku oraz zamieszczony w necie jesli masz podzial na grupy to takze bedzie o tym informacja jesli musisz sie sama gdzies zapisac to tez powinna byc jakas kartka wywieszona wyklady odbywaja sie normalnie juz od 1 tygodnie, cwiczenia z reguly sa na poczatku organizacyjne materialy z ktorych masz sie nauczyc oczywiscie zdobywasz we wlasnym zakresie pytania natury organizacyjnej zalatwiasz w dziekanacie ewetualnie u tutora powodzenia:)

Gość a to dobre.
"Studentka" chciałaby żeby wykładowca jej mówił co ma zapisać. Żal...

Gość wedlug tego ...
Dziekujue za odpowiedzi

oj przecież nie pisze, że chciałaby, żeby dyktował, tylko pyta, jak to wygląda, bo nie wie...

Gość ale wy jestescie beznadziejni
dziewczyna sie pyta bo nie wie jak to wyglada na studiach , a Ci od razu docinaja jej. Ciekawe czy wy wszystkie bylyscie tak zorientowane w pierwszym roku na uczelni ???

Gość wow wow wow
A ja mam pytanie ... Jestem pierwszakiem ... Pierwsze zajecia bede miala 4 pazdziernika(rozpoczecie- 3 pazdz.) ... niestety na ten termin mam umowiona wizyte u lekarza (czekalam 3 miesiace) ... Czy w takiej sytuacji moge opuscic zajecia ? Czy w takiej sytacji mam poprosic lekarza o zwolnienie lekarskie ? Do kogo sie udac wtedy z tym zwolnieniem ?

Gość swinkowaaaaaaa
mozesz wziac zwolnienie i dac je opiekunowi roku albo wykladowcy przedmiotu , ale ogolnie nikt sie czepiac nie bedzie, po prostu przepadna ci zajecia i tyle

Gość wow wow wow
Dziękuję za odpowiedź :) bo tak głupio na początku roku dawać mi zwolnienie :P

Gość swinkowaaaaaaa
wierz mi, nie pierwsze i nie ostatnie :P

Gość jeeeeeeee
mnie to czeka dopiero(az?) za rok i jak tak czytam to juz mam stracha. strasznie nie lubie takich sytuacji nowe miejsce, nowi ludzie brr

Gość wow wow wow
"swinkowaaaaaaa wierz mi, nie pierwsze i nie ostatnie" Hehehhehe :D

Gość swinkowaaaaaaa
brakuje mi studenckiego zycia takich imprez i luzu jak wtedy - zazdroszcze wszystkim studentom :) wierzcie mi, nie ma sie czego bac , jest sie natomiast z czego cieszyc :)