Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość megi2552

Ciezarne Krakowianki

Polecane posty

Gość megi2552
Dziewczynki mam takie dziwne skurcze jakby od spodu ( wiecie czego :) ), myslicie ze to normalne?

Gość aga c
ja tez bralam pod uwage zosie moje obie babcie tak maja na imie, ale maz uparl sie na Nadkę:) chodzi i glupkuje.... moja Nadusia

Gość aga c
megi, ja mialam i mam delikatne skurcze ale raz na kilka dni od 7miesiaca

Gość megi2552
Powiem Wam, ze MOj to jak zaszlam w ciaze i musialam lezec czyli do 9 tygodnia zachowywal sie makabrycznie. Mialam wrazenie, ze w domu mam malego piecioletniego synka ktory jest zazdrosny bo mamusia bedzie miala nowego dzidziusia. Wkurzal mnie ale jak na to patrzylam na spokojnie to plakac mi sie chcialo ze smiechu. Teraz jest juz dobrze. Ciagle glaszcze i caluje brzuszek.

Gość megi2552
To dobrze, bo mi to nie przeszkadza ani nie sprawia bolu. Sa bardzo delikatne.

Gość aga c
mysle ze nic sie nie dzieje, nie przeciazaj sie tylko, nie dzwigaj, nie podnos rak do gory. aaa mamy tych chlopów! duze dzieci:)

Gość megi2552
Sasiad wlasnie dobija sie do mnie ale musze poudawac, ze spie. Ale ze mnie swinka. Pewnie potrzebuje gdzies zadzwonic. Pomoge mu ale pozniej. Fajni ludzie tylko szlak mnie trafia, bo pali przy mnie jak tam przychodze a przeciez jestem tylko jakies 20 minut to moglby dac sobie na wstrzymanie.

Gość aga c
moi tesciowie tez kopca, my z mezem nigdy nie palilismy i zawsze nam to wadzilo, ale od kiedy jestem w ciazy to pala na balkonie

Gość megi2552
Mieszkam w takiej szeregowce cztery domy. W pierwszym mieszkaja oni. Sa z pod Krakowa. Malzenstwo z dwojka dzieci i kolega. W drugim tez polacy, malzenstwo z dwoma corkami. W trzecim litwini, malzenstwo bez dzieci. No i MY! Przynajmiej czuje sie jak w polsce. Dzieci od rana biegaja i krzycza po polsku. Nie za bardzo moi sasiedzi mowia po angielsku, wiec przychodza po pomoc do mnie. Moj Mezus smieje sie, ze powinnam jakies biuro pomocy dla polakow otworzyc. Aczkolwiek czasem trzeba pomoc.

Gość megi2552
To dobrze. Moi rodzice nie pala ale za to tesciowa jak lokomotywa. Ostrzegalam Meza, ze jak poczuje na dziecku zapach paierosow to juz wiecej do Niej nie pojdzie. Bo moja tesciowa do mnie nie przychodzi.

Gość aga c
no a tak wogole to ile tam juz jestescie? dobrze wam tam?

Gość aga c
ja sie boje ze beda mi chuchac na dziecko tym dymem i nie daj boze calowac ja!!!!!!!!!!!!! oszaleje!!!!!!!! tez juz szkole meza ze takich malych dizeci sie nie caluje itd-moi tesciowie to nie przywiazuja duzej uwagi do higieny, moja mama jest ze wsi ale nigdy od niej nie zajezdza jak np od tesciowej:(

Gość Wciążpuchnę
Czy wy tez tak macie ? Mnie nachodzą myśli czy bedzie zdrowy dzidziuś. Tyle sie słyszy o róźnych chorobach. eeeech

Gość megi2552
Ja to od maja 2005. Maz dojechal do mnie z moim bratem w grudniu 2005. Nie moge nazekac, bo zyje tu sie naprawde lepiej. Wiadomo, ze jak chcialabys przeliczac wszystko na zlotowki to mozna by bylo oszalec. Ale niekiedy tutaj wychodzi taniej. Wyobraz sobie, ze przez pierwsze pol roku mieszkalam tu sama. Pracowalam jako kelnerka w hotelu. Mialam 3 pokojowe mieszkanko,wlasny samochod i stac mnie bylo na przyjemnosci.

Gość megi2552
Wciazpuchne nie przejmuj sie!!! Ja to dopiero jestem swir. Z kazdym malym bolem latam do szpitala. Co do zdrowia malenstwa robilam USG-Genetyczne. Tak wogole to musi byc zdrowy!!!!!!

Gość megi2552
Teraz jestem na zwolnieniu od poczatku ciazy. Dostaje 300,- euro tygodniowo. To jest zasilek dla ciezarnych. Chca mi oprocz tego dac polowe na czynsz.No to bez porownania z warunkami polskimi. Ale i tak tesknie za polska.

Gość aga c
ja mialam przejscia, w 17tyg dopiero wyszla mi niedoczynnosc tarczycy, jestem pod kontrola endo. z usg mowia ze mala zdrowa jak rybka, ale tez mysle

Gość aga c
zobaczycie jak bedziecie tuz przed porodem wtedy jest myslenica i juz nie mozna sie doczekac, zeby tylko zobaczyc tego baka, czy zdrowy

Gość megi2552
Kazda z Nas mysli i martwi sie czasem. Ja to dwa dni przed tym jak dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy to opilam sie jak swinka na imprezie. Zamartwialam sie tym faktem i pytalam lekarza czy to moglo zaszkodzic Dziecku. Najpierw wytlumaczyl mi, ze w tak wczesnym stadium nie a potem zasmial sie, ze przynajmiej z pompa pozegnalam swoje dotychczasowe zycie.

Gość megi2552
Dokladnie to na ktorego masz termin?

Gość aga c
na 13 pazdziernik, wg usg 10

Gość aga c
megi, to spoko tam macie, najwazniejsze ze masz meza przy sobie:)

Gość megi2552
To bardzo wazne. Przez to pierwsze pol roku byl u mnie trzy razy tak po dwa tygodnie ale i tak bylo mi bardzo ciezko. Pomimo tego,ze wiedzialam ze tu mamy szanse na lepsze zycie to i tak ciagle plakalam i chcialam wracac. Dobrze, ze on nie zmiekl i pomagal mi to przejsc. Teraz mamy domek z ogrodkiem. W polsce to w zycie nie moglibysmy sobie na to pozwolic a juz nie mowie otym, zeby kupic mieszkanie. Dostalam kredyt tylko dlatego, ze przedstawilam zarobki z tad i tak mialam dwie odmowy. PARANOJA

Gość aga c
tu nie jest latwo mlodym, my z mezem zarabialismy w miare wiec zebralismy kase do kupy +to co z wesela i kupilismy tesciom male mieszkanko 40m, a oni zostawili nam swoje 65m, wyremontowalismy i jest ok

Gość megi2552
Mam tutaj dwie duze sypialnie i jedna mala. Stwierdzilismy z Mezusiem, ze wynajmiemy ta jedna duza. Troche zaoszczedzimy, bo teraz robimy remont w tym mieszkaniu a oprocz tego trzeba placic, wiec 600 euro co miesiac wysylam do polski. Chce fajnie zrobic to mieszkanko i wynajac, zeby kredyt sam sie splacal. No i na poczatku wrzesnia znalezlismy chlopaka z polski na ten pokoj. Powiedzielismy mu, ze to tylko do kwietnia. Ja wyjezdzam do polski i juz zostaje w grudniu a wroce w kwietniu. WYdawal sie spoko.

Gość aga c
to chcesz tutaj pobyc z maluszkiem?

Gość megi2552
To i tak mieliscie kupe szczescia. MOi znajomi maja dwie corcie i wlasna firme. Ostatnio poszli do banku popytac o kredyt, bo chca w koncu byc na swoim a nie ciagle wynajmowac. Jak im pani obliczyla jakie powinni miec zarobki, to moja znajoma powiedziala, ze gdyby takie miala to nie brala by kredytu tylko za gotowke kupila mieszkanie. Ja i tak musialam miec zyranta-chore.

Gość megi2552
Tak. Bede u mamy. Na poczatku mi pomoze. Zalezy mi na opiece medycznej tutaj. Pozniej i tak bede latac z Malenstwem na wszystkie szczepienia itd. do polski.

Gość aga c
wiesz my kupilismy to male mieszkanie ponad 2 lata temu, ceny byly wysokie placilismy chyba 3,300za m, a teraz kosztuje ok7 000

Gość aga c
teraz jest spoko bo masz np 5 szczepionek w 1, oczywiscie trzeba zaplacic, no ale czego sie nie robi dla takiego malenstwa