Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ela 73

Rodzina domaga sie pieniedzy...

Polecane posty

Gość lady in orange
porażka Ci Twoi rodzice ... gdyby maka poprosiła o pieniądze na jedzenie, ale samochód? Ojcu powiedz, żeby złożył podanie do spóldzielni to mu dofinansują a na pozostałą cześć niech sobie zarobi. Żyj własnym życiem ... Pozdr

Gość Ela 73
Kochani, jeszcze raz dziekuje za wszystkie dobre slowa, chyba wiem co zrobie z reszta mojego zycia....

Gość tak naprawde
ela poweidzzeby sie w d...pocalowali.maszmoje calkowite blogoslawienstwo.sama mieszkam za granica i ciagle slysze ze znajomi maja takie dylematy.moja rodzina akurat jest normalna, ale slyszalam o przypadku jak wujek obrazil sie na siostrzenice bo nie chciala mu sfinansowac w polowie budowy domu.a dziewczyna sama zbierala na mieszkanie pracujac jako kelnerka. ludzie sa bezczelni do granic mozliwosci.ja sie dziwie ze Ty wogole utrzymujesz z nimi kontakty po tym jak Cie traktowali. postaraj sie dziecko, masz kochanego faceta i zacznij zyc dla siebie.prawdziwi rodzice to kochajacy rodzice nie kaci.olej to towarzystwo

Gość a ja powiem tak......
a jeśli chodzi o ależ ja bym na Twoim miejscu napisała do niej list. Taki szczery, czuły, w którym opisałabyś to co tutaj nam. Że jej poświęciłas życie, że nie jest Twoją córką. Że rozumiesz ze ona chce usamodzielnić, cieszyć życiem, pieniędzmi. Wszystko to rozumiesz tylko teraz Ty jesteś w potrzebie. Kiedyś Ty jej pomogłaś, teraz prosisz ją o pomoc. Oczywiście w miare jej możliwości. Jeżeli to by nie pomogło, jeżeli nie miałaby sensownych argumentów na brak kasy (bo moze jej się za dobrze tam nie układa) to niech spada i więcej się w domu nie pokazuje.

Ela73 nie masz w sytuacji jeśli twoja rodzina nie klepie niedy żadnego obowiazku dawania im pieniędzy ,a zwłaszcza ciotkom i wujkom wiec niczym się nie przejmuj a już napewno ich żadaniami.Jeśli natomiast będą Cię nagabywać,to najlepszym rozwiązaniem będzie zmiana adresu oraz nr telefonów :)

Gość Aldonka75
Ja mam dokladnie taka sama sytuacje jak Ela 73 z jedna roznica...ja mam jeszcze gorzej. A kontaktu z rodzina nie moge zerwac bo babka ( ze strony matki) zapapisala mi swoje mieszkanie. Po tym z Polski zostalam wypedzona, papierow ktore potwierdzaja wlasnosc mieszkania nie mam, wiem ze babcia jeszcze zyje i nadal tam mieszka, ale prawo wlasnosci napewno zostalo zfalszopwane...hmmmm. niewiem co zrobic (!) Nie chce miec problemow z prawem. Ostatnio jak rozmawialam z moja "rodzinka" to dali mi do zrozomienia ze mam sie trzymac z daleka albo....

Gość Aldonka75
moze ktos mi poradzi co mam zrobic???

Gość gosiaczka
jezeli babcia przepisala ci mieszkanie to niech sama ci wysle testament albo cos zebys miala potwierdzenie a jak nie to olej to wszystko, sama mozesz zarobic na mieszkanie. trzymaj sie