Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

***Japonka***

Dlaczego ludzie nie lubią jak ktoś ma czysto w domu?

Polecane posty

Gość kokoszka_sroszka
i tu się mylisz, bo moje drugie imie to sanepid, tylko nigdy w życiu nie słyszałam żeby o czyściochach mówili, ze stare panny, bez wyobraźni itp.

Gość kokoszka_sroszka
urzekła mnie twoja historia....... .......... jeśli ktos jest na diecie to taki topic jest na miejscu, ludzie rozmawiają i podtrzymuja się na duchu..... grubaski też chcą przecież rozmawiać, mimo że są monotematyczne

Gość uważam że to bzdura
co mówi autorka. Właśnie że jest odwrotnie! Ci co lubią porządek strasznie tępią i naskakują na najmniejszy nawet bałagan! Na dłuższą mete mnie to męczy. Nawet w pracy nie można zostawić otwartego segregatora na kilka godzin bo robi się akcja. Czuję się zaszczuta przez takich jak autorka co to wszystko muszą mieć jak w pudełeczku. Zaraz wychodzi na to że jestem jakąś gorszą jednostką, ułomną kobietą, że nie nadaje się do małżeństwa i inne pierdzenie za uchem. rzygam już takimi ludźmi. A najgorsze jest to że takich ludzi jest jakieś 90% z czego większość to kobiety.

Gość uważam że to bzdura
"Mnie drażni pewien szczególny rodzaj dbania o porządek. Tzn w domu pozornie jest porządek, wszystko poukładane leży na swoim miejscu, niby odkurzone itd, ale jak się przyjrzeć, widać że szklanki i łyżeczki niedomyte, podłoga się klei, dywan brudny od butów, po kątach pajęczyny, w lodówce śmierdzi jakimś starym jedzeniem, w łazience względnie czysty jest tylko sedes, reszta nietknięta, brudne zacieki na płytkach, bateriach itd. Wiecie co mam na myśli? Niby porządek, ale... bałabym się u kogoś takiego wypić kawę czy coś zjeść." Czyli jednak wniosokuję że pedantyczny porzadek musi być. To nie piszcie tekstów w stylu: "czysto tak, pedantycznie czysto nie", bo sami sobie przeczycie.

A mnie najbardziej wnerwiają osoby, które przychodzą w gości i przy okazji dokładnie lustrują CZYJEś mieszkanie pod kątem kurzu czy zawartości szafek:O

Gość lkjhgfg
a na czym ma spać,na kurzu?

Gość wertyuiolikytujhygtrfe
ja lubie przychodzic do kogos kto ma taki "codzienny nieporzadek", w ktorym widac ze ktos mieszka, zyje. jest o wiele lepsza atmosfera niz jak jest wszystko idealnie czysto. ale zaniedbania nie znosze czyli warstwy kurzu na meblach, smieci na podlodze, pietrzacych sie garow w zlewie czy 10 kubkow i talerzy na biurku przy kompie.

jak juz ktos wyzej napisal: balagan-tak, bród-nie

*brud ;)

Gość ar-en-a
W ogole nie rozumiem tego watku.Chyba kazdy lubi przychodzić do domu gdzie ładnie pachnie,jest czysto.O wiele lepiej przebywa sie w takim pomieszczeniu...Zreszta ja sama dbam o porzadek,uzywam dobrego odświezacza(ambi pur) odkurzam prawie codziennie.Ale duzo moich znajomych postepuje w taki sam sposób.