Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy można raz pójśc a raz nie

czy na studia dzienne.... trzeba chodzić???

Polecane posty

czy można raz pójśc ,a raz nie?? za każdą nieobecność trzeba mieć zwolnienie od lekarza czy można sobie bimbać??? :) odp.

Gość na cwiczenia trzeba
na wyklady nie koniecznie

o jeenyyy. pytam profilaktycznie :)

na ćwiczenia trzeba chodzić bo sprawdzają listę czasem 3 nieobecności i problem z zaliczenim ćwiczeń a przez to dopuszczeniem do sesji na wykłady nie koniecznie choć nie ma to jak własne notatki, ja miałam takiego pojeba co sprawdza listę na wykłądach a na egzaminie każdy termin musiałbyć opisany słowo w słowo jak on to mówił , a nie własnymi slowami czy regułką z podręcznika zwolnienie lekarskie nikiedy ratuje życie i możliwość zaliczenia przedmiotu

a często są te ćwiczenia?? czy częsciej są wykłady..

Na wyklady nie trzeba... no chyba ze wykladowca puszcza listy i np na tej podstawie dopuszcza do egzmainu. Na wyklady i seminaria trzeba. Najczesciej podaja na poczatku ile mozna miec nieobecnosci w semestrze - najczesciej 1-3 :) Na laboratoriach musisz byc zawsze - jak nie mzoesz to tzreba odrobic :)

Zależy od prowadzącego - na początku każdy mówi ile można mieć nieusprawiedliwionych nieobecności u jakie są konsekwencje przekroczenia tej liczby. A wykłady olewka (umówmy się - zaczęłam olewać na trzecim roku) :classic_cool:

Zależy od prowadzącego - na początku każdy mówi ile można mieć nieusprawiedliwionych nieobecności u jakie są konsekwencje przekroczenia tej liczby. A wykłady olewka (umówmy się - zaczęłam olewać na trzecim roku) :classic_cool:

Gość Grzybkowa
ja musiałam chodzić. Na ćwiczeniach posidanie więcej niż 2 nieobcności w semestrze (chyba, że ktoś miał ważny powód - tak czy ianczej musiał wszystko zaliczyć i chodzić na konsultacje, żeby pokazać prowadzącemu, że przeczytał materiał) groziło niedostaniem zaliczenia=niedopuszczeniem do egzaminu=przeniesiem egzmainu na wrzesień (jesli delikwent w czasie wakacji!! ponadrabiał zaległości)-=niezaliczeniem roku. Nie warto nie chodzić. Na pewno są kierunki i uczelnie gdzie podchodzi się do tego bardziej liberalnie, U mie niektóre wykłądy były obowiązkowe, była sprawdzana obecność.