Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość megi2552

SIEMIERADZKIEGO CZY ZEROMSKI-KRAKOW

Polecane posty

hej, ja rodziłam 1,5 roku temu w Żeromskim, leżałam tam 2tyg bo synek miał zapalenie płuc, więc się naoglądałam i nasłuchałam. I złego słowa jednego jedynego nie mogę powiedzieć. Położne miłe uczynne, kulturalne, (a przerobiłam prawie wszystkie), pielęgniarki od dzieci też wspaniałe. Jśli jesteś w szpitalu 3 dni (tak jak to zazwyczaj bywa) to nie jesteś w stanie zwrócić na wiele rzeczy uwagi - wiadomo, poród i dziecko pochłaniają cię na tyle że nie masz już siły i czasu na nic innego.Natomiast ja się naprawdę wszystkiemu dobrze przyjrzałam i mogę stwierdzić :polecam w 100procentach. Rodziłam długo - ponad 16 godzin, nikt mi nie podawał oksytocyny żebym szybciej salę zwolniła ani nie masował szyjki macicy( i tak bym sobie nie dała), więc miałam swoje tempo które wyznaczał mój organizm i syn, oczywiście pod stałą kontrolą lekarską. Rodziłam w dogodnej dla mnie pozycji - od tyłu w klęku, NIestety musieli mnie naciąć (ale wcześniej długo próbowałam przeć sama - więc to nie z marszu mnie nacięto tylko z konieczności, a wcześniej zapytali o pozwolenie).Wiem ze w siemieradzkim rodzisz tylko w jednej pozycji - klasycznej - czyli pod górkę. Jesli ktoś ma wątpliwości najlepiej iść, zobaczyć, oglądnąć.W siemiradzkim mają dni otwarte a w żeromskim nie wiem jak to jest z oględzinami.ja przyjechałam w środku nocy i było wszystko ok, już na poród.Jedyne co pragnęłabym aby się zmieniło w żeromskim to sanitariaty i obiadki, ale tak jak mówię - jeśli leżysz 3 dni to na pewne rzeczy nie zdążysz zwrócić uwagi. obecnie jestem w 33tyg ciązy i drugiego malucha też na pewno tam urodzę.pozdrawiam

Czesc dana!!!! Na poczatku gratulacke!!! Druga ciaza, super. Ja chcialabym za 3 lub cztery lata postarac sie o drugie. Dziekuje Ci bardzo za Twoj wpis. To duzo daje komus kto chce wybrac szpital. Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam!!!!

Gość zikzakaaaaaaaaaa
A czy ktoś ma jakieś opinie na temat kliniki SPES w Krakowie?

Gość Karusia1978
witam!Moja siostra 2 razy rodziła na Ujastku i bardzo sobie chwaliła.Ja jestem w ciąży z trzecim dzieckiem i chyba wybiorę żeromskiego bo mieszkam "rzut beretem" a dziecko będzie bezpieczniejsze niż na Ujastku.Wolę nie klimatyzowane sale niż narażać dziecko na jakiekolwiek powikłania.Pozdrawiam

Ja zdecydowalam sie na Siemiradzkiego. Zapisalam sie nawet do szkoly rodzenia od stycznia. To juz 7 miesiac, wiec jest blizej niz dalej. Pozdrawiam!!!

Meggi ja też myślę nad tym szpitalem. Straciłam synka w 30tc, wczoraj byłam u nowego lekarza i dowiedziałam się,że mam dwurożną macicę i to mogła być przyczyna. Ta nowa lekarka to dr Prusak, przyjmuje właśnie w tym szpitalu. Jestem z Zakopanego i tutaj też ma swój gabinet:)

Czesc!!! Mnie prowadzi pani Anna Spaczynska, tez przyjmuje w tym szpitalu. Ja mam termin na 3 marca. Stracilam juz trojke Malenstw, wiec mam nadzieje, ze tym razem do konca bedzie dobrze. Pozdrawiam!!!!