Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kashi

Poród w wodzie.

Polecane posty

Zapraszam do dyskusji dziewczyny ktore rodzily lub maja zamiar urodzic w wodzie.Jak to wyglada?Czy bol jest mniejszy?Bardzo mnie interesuje ten temat.

Ja zastanawiałam się nad tym, ale widziałam filmik z takiego porodu. Leżenie we krwi? No nie wiem...

ja bym bardzo chciała w wodzie urodzic. wychowałm sie nad jeziorami i zawsze sie super relaksowałam w wodzie. z tego co słyszałam to raczej rzadko odbywają sie porody w wodzie do konca. z reguły wygląda to tak, ze rodząca moze siedziec w wannie ile chce, ale w decydującej fazie porodu idzie jednak na łóżko.

Gość moja kzuynka rodzila swoje
pierwsze dziecko w owodzie (w Niemczech) mowila ze to fantastyczna sprawa ! zwlaszcza kiedy z drugim miala cc :( w wodzie miala totalny relaks, jakies olejki odprezajce jej dali, muzyczke :)

Ja się zdecydowałam na poród w wodzie. Juz rozmawiałam o tym z położna i wygląda to tak, że siedzi się w wodzie do końca, tzn. dzidziuś rodzi się do wody. Przyrodzeniu łożyska sie wychodzi z wody na brzeg wanny. Do tego jak będę chciała to jest muzyką i olejki zapachowe.

Gość __szatynka
No no pelen relaksik :)...nawet nie wiedzialam, że to gwarantują...

mimi a z jakiego jestes miasta?? i powiedz mi czy to panstwowo czy prywatnie ten porod bedzie sie odbywał

Jestem z Warszawy, bedę rodziła w szpitalu w Wołominie. Poród w wodzie kosztuje tam 450 zł.

Slyszalam ze skora robi sie wtedy bardziej elastyczna i nie trzeba kobiety nacinac.Czy to prawda?