Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ducky Duck

Fenjal - co sądzicie o tych kosmetykach?

Polecane posty

Jak wyżej. Bardzo lubię tę firmę, coraz częściej kupuję jej kosmetyki. Ciekawa jestem Waszych opinii na temat tej szwajcarskiej marki z długoletnią tradycją.

Mogę się dołaczyć do opini . Kupuję potem zmieniam na cos innego , a i tak do nich wracam ;) Szczególnym uczuciem darze mleczka do ciała i dezodorant w spayu.

Dokładnie, dezodorant w spray\'u jest nieziemski, kończę już drugie opakowanie. Poza tym żele pod prysznic mają bardzo dobre i to ich mydełko też bardzo fajne jest.

tez lubie dezodorant, ale ostatnio nie moge go nigdzie dostac!! Gdzie kupujecie swoje?

Ja kosmetyki Fenjal kupuję w Niemczech. W Polsce u mnie w mieście widziałam tylko to mydełko, chyba za 10 zł, gdy w Niemczech płacę 1.25€. Ale ostatnio chodząc po targu w Gdyni się zdziwiłam, bo przy jednym stoisku było całkiem sporo kosmetyków tej firmy. Z tego co wiem Fenjal w Polsce można dostać w najbardziej niepozornych sklepach kosmetycznych.

No na allegro jest trochę tego, ale czy taniej niż w sklepie? Może i taniej, nie wiem, po ile to \"chodzi\" u nas. Z tego co słyszałam, żele pod prysznic są po około 20zł, to samo dezodoranty, a mydełko po kilkanaście złotych ... Ceny za naszą zachodnią granicą są ponad 2 razy niższe.

U mnie przynajmniej zdecydowanie taniej - mam przebicie sklepowe w góre takie ,ze kupno jednego dezodorantu taniej wychodzi z przesyłką. Nooo i na dobitkę roll-on z kremem - kolejna pozycja która zmieniam , a i tak powracam :)

Haha, właśnie się zastanawiałam nad kupnem tego kremowego roll-on\'u. Jak skończy mi się spray to kupię właśnie wspomniany. Bardzo interesują mnie te żele owocowe - winogronowy i jeżynowy bodajże - na allegro są, ale w żadnej niemieckiej drogerii jeszcze nie widziałam ... ciekawi mnie, gdzie kupują je sprzedawcy z allegro ;)

W drogeriach DM w Niemczech ten dezodorant kosztuje 1.99€, czyli poniżej 8zł. Tyle samo żele pod prysznic. Mleczko 400ml około 4€. Nie rozumiem, dlaczego są takie różnice cenowe między Polską a Niemcami. Fakt, zazwyczaj kosmetyki w Niemczech są trochę tańsze niż u nas, ale w przypadku Fenjal to akurat nie jest kwestia groszy.

Ja tez nie wiem czemu - ale mam swiadomość skąd je biora sprzedawcy Allegrowi - a tu wiadomo kazdy chce zarobić;) Kiedys te w polskich sklepach miały tylko naklejki na oryginałach - teraz maja nawet opakowania nieco inne - jakość co za tym idzie takze;) (sprawdziłam. A ceny hmmm... zreszta masz porównanie - przynajmniej kilku produktów. Dlatego kupuje tutaj - sama po kilka kosmetyków nie pojade :)

No z pewnością :P Chciałabym, aby Fenjal poszerzył ofertę: przydałaby się np. linia do pielęgnacji stóp i dłoni, kremy do twarzy, maseczki ... Bardzo przypadł mi do gustu różany żel pod prysznic, teraz kupiłam klasyczny, intensywnie nawilżający i również jest bardzo dobry. Fenjal podobno ma również swoje perfumy ...

Tak się zastanawiam i chyba jedynym produktem z tej lini którego zakupu nie powtórzyłam - jeśli zaczynasz testować to moze być ciekawostka był olejek do kapieli . Fenjale maja bardzo delikatny zapach - a ten jeden mnie draznił - zdecydowanie intensywniejszy zapachowo. Choć działanie jak reszta bardzo dobre.

Olejek zdaje się jest sporo droższy od reszty ... Spodziewałam się, że może mieć intensywny zapach - olejki chyba najczęściej dysponują takowymi, z tym, że przecież intensywny zapach nie równa się lepszemu relaksowi podczas kąpieli ... Teraz jest ta seria Fenjal Sensitive, też mnie ciekawi, widziałam mleczko i antyperspirant w kulce z tej serii. Wyglądają ciekawie, ale zapach mleczka wydawał mi się mało Fenjalowy ...

Perfumy nazywają się miss Fenjal, na stronie są wyszczególnione EDT, EDP, Eau de cologne i Creme de parfum. Spodziewałam się kapitalnych cen, ale nie są drogie. Nigdzie jednak nie widziałam testera, a nie uśmiecha mi się kupować tego rodzaju kosmetyku bez uprzedniego powąchania. http://www.fenjal.ch/de/Miss_Fenjal.asp

Te mleczka maja taki baaardzo delikatny zapach - masz bardzo słuszne odczucie - ale rekompensuja to działaniem . Dla mnie balsamy sa troche za delikatne , lubie to uczucie lekko natłuszczonej skóry - po tych mleczkach dokładnie takie jest :) I do tego dosyc długo sie utrzymuje. Lini sensitive nie uzywałam , nie miałam takiej potrzeby .

Mleczka do ciała nie omieszkam wypróbować przy najbliższej okazji ;) W ogóle te kosmetyki już samym wyglądem zachęcają do wypróbowania, taka klasyczna prostota sugerująca wysoką jakość i namiastkę luksusu :)

Uciekam juz , dzieki za fajny temat na dobranoc :) Za perfumami chetnie sie rozejrze - narobiłas mi apetytu ;) Ty lko gdzie ja je u nas dostane ? O ile wogóle . A\'propos ten żel winogronowy juz posiadam - ale tez dopiero sie z nim spotkałam , czeka dopiero na testy . Żel kremowy pod prysznic - baaardzo lubie . Spokojnej nocki !

Jak coś to napisz jak się sprawuje ten winogoronowy żel. Pozdrawiam, dzięki za miłą rozmowę. Miłej nocy.

Gość gość
Ja kupilam w Szwajcarii kremowy zel pod prysznic z dodatkiem olejku migdalowego - 3 szt. w promocji to okolo 6 frankow (normalna cena ok.12 frankow) w "Otto". Zapach oraz konsystencja super. Zastanawialam sie nad nazwa fenjal -zjawiskowy. Cos w tym jest.