Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biała herbata

Który wybór lepszy - laptop, czy komputer?

Polecane posty

Gość biała herbata

W sensie kupna, za nieduze pieniadze...np. w jakiejs promocji. Tylko co lepsze, laptop, czy komputer?

to zależy co dla Ciebie będzie bardziej funkcjonalne:)

dla ucznia lepszy stacjonarny, dla przedstawiciela handlowego laptop. Wszystko zależy jak i gdzie i do czego będzie użytkowane.

Gość no coz...........
ja mam laptopa i jest super!! Nie zamienilabym go na kompa. Nie zajmuje duzo miejsca, mozesz na nim pracowac wszedzie, w calym mieszkaniu, nawet w lozku, jak ja teraz:D.

Gość asianlampard
lepszy jest komputer, bo laptopy są generalnie droższe i mąjąc sumę np. 2500 do wydania kupisz komputer jakości zdecydowanie lepszej niż laptop za tą samą sumę. Z drugiej strony laptop jest wygodniejszy

Gość maperta
Jak masz go gdzie postawic to o wiele lepszy bedzie stacjonarny. Za te same pieniadze kupisz raz lepszy. Ja prze kilka lat mialam laptopa z apowodu braku miejsca, teraz przeszlam na stacjonarny.

Gość no chyba ze kupisz go
za granica ;) wtedy laptop jest tanszy od stacjonarnego

Gość no tak maperta
stacjonarny zajmuje duzo mniej miejsca :D

Gość biała herbata
Generalnie ma to byc sprzet do uzytku czysto domowego ogladanie filmow, i szperanie po necie, hehe, czasem ojciec w jakas gierkę pyknie...ewentualnie, jak juz zaczne pisac prace mgr, to bym chetnie go do biblioteki zabierala, ale nie jest to mus;) Stacjonarny mam, ale juz 5 lat mija i sie juz psuje...sam sie wylacza i rozne takie hocki. A nie mam nikogo, kto by go wiecznie naprawial, nie znam sie nawet, co by mu mozna bylo wymienic w srodku, ze tak powiem:) Slyszalam opinie, ze laptopy sie czesto psuja, zawieszaja... Więc nie wiem:)

Gość Wielkie bum
BUM BUM BUM

z laptopami chyba Cie ktos w blad wprowadzil ;)...nie psuja sie czesciej niz stacjonarne a dobrze uzytkowane sluza nawet lepiej... 1 bledem jest zabieranie go do lozka :) poniewaz koldra nie jest powierzchnią plaska a wentylator jest pod spodem

Gość biała herbata
Serio? A chyba większość, kto ma laptopa pcha się z nim do łóżka:D Wezmę to pod uwagę, jak już sie zdecyduję, hehe... To chyba problem w rodzaju, co lepsze - kot czy pies;)

Gość hzhszhh
za te same pieniadze lepszy bedzie stacjonary (o wiele) laptop to taka zaleta ze sobie go bierzesz do lozka (jak ja teraz) i na pollezaco przegladasz neta :) laptop do gier bedzie slabiutki w nowe tata nie pogra chyba ze kupisz laptopa z gornej polki

Gość biała herbata
W sumie na kompie w taka lepsza tez chyba by nie pogral, jesli kupię taki zwykly tani...kusi mnie ten laptop, tak dla odmiany. W sumie, jak się ma pecha to sie kazdy sprzet popsuje;)

Gość rabbyt
kompikkk

Gość biała herbata
No dzieki za opinie, ale może z uzasadnieniem? :)

Gość harry szmoter
laptop to też komputer !!!! głupio zatytułowałeś , desktop-laptop juz byłoby lapiej :-)

Laptop jest bardziej poreczny, gdyz mozna go zabrac ze soba wszedzie--> nawet do lozka :) Lecz niestety maja to do siebie ze szybko sie nagrzewaja a to im szkodzi (oczywiscie nie mowie tu o laptopach za 5 tysiecy) . Serwisowanie laptopa jest o wiele kosztowniejsze. Wspominalas tez o ogladaniu filmow... tu zdecydowanie wygrywa komputer stacjonarny, poniewaz w laptopach sa male ekrany i nie zaciekawie sie oglada filmy, a do kompa mozesz kupic duuuzy monitor (najlepiej LCD, bo nie przyciaga kurzu ;) . Do gierek tez komputer jest lepszy, ma napewno lepsza karte graficzna co przy grach jest bardzo wazne. Wiec jezeli nie uzywasz komutera w pracy to zdecydowanie polecam komputer. pozdrawiam ;)

Powiem tak.. wszystko zalezy. Obecnie mam dwa komputery stacjonarne i jeden laptop. Jednak ten w wiekszosci czasu stoi wyłączony. Zdecydownaie lepiej pracuje mi sie na \"zwyklym\" komputerze. Jesli w komputerze stacjonarnym cos sie popsuje, wystarczy odkrecic obudowe, wyjac uszkodzona czesc i oddac do serwisu, bądz kupic nowa. W laptopach tak zrobic raczej nie mozna. Caly jest poobklejany plombami i przy byle pierdole trzeba zanosic caly komputer. A wiadomo.. W takich serwisach moga sie z naszym sprzetem roznie obchodzic :(. Za te same pieniadze kupi sie zdecydowanie lepszy komputer stacjonarny. Nalezy tez wspomniec, ze na laptopach (tych za 2000) nie odpali sie jakis mega nowych gier, bo laptopy do tego nie sluza. Wiec jesli ma sie dzieci, lepiej stacjonarny. Druga sprawa, ze obecnie na laptopach preinstaluje sie windowsa Viste. Poniewaz jest to syf, czesto ludzie go wymieniaja na WinXP. W tym przypadku jednak trzeba samemu sciagac sterowniki z witryn producenta. Prawda, ze lamptopa nie powinno sie zabierac do łozka. Z boku ma wylot cieplego powietrza i jesli taki wylot zostanie przytkany np koldrą, moze byc nieciekawie. W sumie sam do domu jako komputer \"dla rodziny\" laptopa bym nie polecał. Jesli to ma byc komputer \"dla ciebie\", do jakis tam pierdołek. to ok. I jeszcze jedno. Laptopy czesto lubią spadać :) z biurek. Pomijam fakt, ze czesto są łatwym łupem dla złodzieja dlatego odradzam trzymania na nim jedynej kopii swojej pracy magisterskiej (przypadek mojego kumpla).

Gość biała herbata
Hehe, to by była porażka;) W sumie ma to być komputer dla mnie... ze stacjonarnych, szczerze mowiac, nawet bym nie wiedziala, czy jakiegos szajsu na promocji nie kupuję...a moze kupic sam "dół" a monitor zostawic stary(LCD)... Nie wiem, nie wiem:D

Można laptopa kłaść na łóżku, ale powierzchnia powinna być twarda, równa. Możesz podłożyć jakąś teczkę albo walizkę.:P Jeżeli to ma być komp do surfowania po sieci, to myślę, że laptop w zupełności wystarczy. Ja potrzebuję czegoś więcej, lepszej pamięci, więcej miejsca na dysku, dlatego laptop w moim przypadku nie wchodzi w grę, bo za 2.500 kupię przeciętnego laptopa i doskonały komputer stacjonarny. Co do pracy magisterskiej, to myślę, że laptop okaże się niezawodny.