Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zmotorryzowana

nie mogę na to patrzeć!!!

Polecane posty

Gość zgadzam sie z toba calkowicie
zmotorryzowana i chwała ci za to,ze idiotów poprawilas. Nie rozumiem, ze ludzi takie byki nie brzydzą

ty tak twierzisz masz do tego prawo;) ja znam troche inną prawde i dlatego nie moge stwierdzić ze większość wypadków jest udawana;)

Te przypadki nie tyle są udawane, co wyprodukowane przez warunki zewnętrzne. Jeśli ktoś nie ma się na czym nauczyć polszczyzny, to i nie umie. Nie dlatego, że nie byłby w stanie tego opanować. Nie miał na to szans (i wliczam tu brak zaangażowania rodziców).

właśnie szukałam ciekawego artykułu, który mógł by Cie zaciekawić ale go nie znalazłam:( było tam między innymi o tym dlaczego ptaki traca orientacje w przestrzeni, a dzieci, które mają mają dostęp do dużej ilości swiatła sa narażone na wcześniejsze dorastanie i prblemy z budową mózgu... wiem ze to wybiega bardzo poza temat topiku ale tak mi sie przypomniało;) a z twoją teorią sie zgadzam ale nie do końca... jakby nie było to taki \"byk\" może jedynie spowodowac ze człowiek zastanawia sie jak sie to w końcu pisze... nawet ja tak mam w chwilach przebłysku:P pozatym ja miałam nauczycielke w klasie od 1 do 3 , która robiła takie byki że szok, a jakoś tylko ja mam dysleksje i źle pisze a inny nie mają z tym problemu;)

Gość avn napisałas wypatrzam
zamiast wypaczam , czy nie znasz i nie rozumiesz słow "wypaczenie, spaczony, wypaczyc"? - przeciez je sie pisze fonetycznie, tylko myslec trzeba, a nie znac ortografię.To przeciez nie od patrzenia pochodzi. "Patrzec" z kolei pisze sie przez "rz", bo wymienia sie na "wypatrywac" chocby. A "szczeliła"? - przeciez wyraznie slychac w słowie strzeliła "strz"! I jakaz to ma byc dysoortografia? Myslec wystarczy.

avn napisałas wypatrzam- a ty sie nauczy czytać! ja mam dysleksje a nie dysortografie... i to schorzenie nie polega tylko na probieniu błęków ortograficznych:o i gdyby chodziło tylko o myslenie to nie miała bym z tym problemów:o

\"jakby nie było to taki \"byk\" może jedynie spowodowac ze człowiek zastanawia sie jak sie to w końcu pisze\" Pod warunkiem, że miał wcześniej jakieś prawidłowe wzorce, że coś już umie. Jeśli dzieciak łazi np. po forach i stamtąd czerpie wiedzę o pisowni, to skąd ma powziąć przekonanie, że coś jest z danym wyrazem nie tak i trzeba się nad nim zastanowić? Skoro widział go dziesiątki razy użytego ŹLE? A jeśli widzi się takie rzeczy na \"poważnych\" stronach, to tym bardziej nie ma się nad czym zastanawiać - na samej wp.pl w końcu tak piszą, więc chyba wiedzą, co robią... Wysłałam tam trzy komentarze - żaden nie został opublikowany, mimo iż w żaden sposób nie naruszały one netykiety. Moderator upaja się władzą. :O

Gość avn to czym w takim razie
wytlumaczysz swoje potworne bledy ortograficzne, bo i szczegół przez "u". Dysleksja nie na tym polega.

a mi sie wydaje że przesadzasz... fakt faktem że to źle świadczy o mediach, ale bez przesady;) lepiej idzmy spać;) dobranoc 🌻

avn to czym w takim razie - a na czym polega dysleksja?? Może mnie oświecisz?? bo ja mam ją stwierdzoną od 20-kilku lat i jak widac do tej pory żyłam w błędzie:P

Gość pomoooooc
tylko tłumacz mi szybko bo zachwile tu zasne:P

ide spać... zapisze ten topik i jutro zajże... może własnie ty zrewolucjonizujesz psychologie:P

Gość nie musze cie oswiecac
wystarcza google. Nie twierdzę, ze nie masz dysleksji. Ale nie zwalnia cię rozumienia wyrazów i logicznego myślenia. Akurat dyslektycy nie w tym maja problem. Zastanów sie nad swoimi błedami i nad tym, czy na pewno wynikaja z dysleksji .

to widze że ty masz faktycznie pojęcie o dysleksji:o z łaski swojej jeśli nie masz pojęcia jak wygląda to schorzenie i czym sie objawia to nie wymądrzaj sie tak bardzo... bo swoją niewiedzą sie tylko ośmieszasz:o