Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

GW-igilijna

dziecko chce i moge ale........

Polecane posty

moj maz jest muzulmaninem ja katoliczka.... jak sie dziecko urodzi to bedzie tez muz. ale ja nie wiem, tak dziwnie, bez chrztu.... kosciola.... naszej religii i tradycji zwiazanych z religia

Gość upupupupu
a musi dziecko być muzułmaninem?

Gość nuńcia
trzeba było się nad tym zastanawiać przed zamążpójściem - to normalny problem małżonków dwóch różnych religii

dziecko po urodzeniu raczej musi byc muzulmaninem... z drugiej ztrony chcialabym zeby dziecko samo zdecydowalo w przyszlosci ale to nie dobrze wychowywac je bez wiary w Boga zastanawialismy sie nad tym z mezem przed slubem.... w sumie wiem ze moj maz zawsze mowi... \"to dla mnie nie ma znaczenia\"... ale ogolnie modli sie i wierzy w swoja religie. Ostatnio ogladalismy film o nardzoniach Jezusa i porownywalismy te historie pomiedzy Biblia i Koranem i wszystko sie pokrylo.... ale dzidzia bedzie musiala miec obcinany napletek itp. chce miec dziecko ale z drugiej strony... to nie wiem.... ja mialam komunie, bierzmowanie. Nie wiem co robic. A czas leci, i chcialabym w koncu dzidzie, to juz ponad dwa lata po slubie

Gość fssd
ja njie wyobrażam sobie, żeby moje dziecko nie zaznało wiary. Mojej wiary, katolickiej. ale czemu ono musi być muzułmaninme??

Ojej, to pozwól dziecku wybrać. Jak będzie miało tyle lat, że zrozumie na czym polega wiara i być może skłoni się ku jednej czy drugiej religii. Nie masz się czego obawiać jeśli podejmiesz taką właśnie decyzję, bo przecież oboje jesteście religijni i dziecko to przecież będzie widziało, nie wyrośnie na ateistę :)

moze to tez i racja.... teraz tak jakby sie uspokoilam dzieki za rade mam tutaj kolezanki muzulmanki, ktore obchodza Swieta Bozego Narodzenia.... bo je uwielbiaja.... mze nie bedzie tak zlego scenariusza jak ja sama sobie pisze. Moj maz zawsze narzeka ze ja mam negatywne nastawienie do zycia. Wszystko co widze ma szare odcienie.... :( ale nie wiem jak to zmienic!!!!??