Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

carmex

Jedwab do włosów BIOSILK FAROUK - jak działa? Kto używa?

Polecane posty

Jaki efekt można osiągnąć używając go? Czy można go używać przy wypadających włosów?

ja używam, włosy sa bardziej błyszczące i zdrowiej wyglądają, no i może troche je ratuje przed zniszczeniem mi zawsze na jesieni włosy wypadają, ale ja się nie przejmuję bo mam ich dużo i są grube, ale chyba nie ma jakichś przeciwskazań

Gość a ja wciaz polecam
hej carmen:-) co tam?dalej testujesz kosmetyki;-) podro:-)

Gość uzywam jedwab
ale nie zauwazylam jakiejs poprawy. Ani sie nie blyszcza ani zdrowiej nie wygladaja jedynie ladnie pachna.

Hej - a ja wciaz polecam!:) Wlosy mi wypadaja bardzo bardzo bardzo i juz nie wiem co mam robic, a slyszlam ze ten jedwab jest swietny... Poza tym, kocham kosmetyki;)

Gość pauliniacz
hej ja używam jedwab z Joanny w małej niebieskiej tubce. Nakładam go na konce włosów. Jest bardzo wydajny bo używa sie go tylko troszke. Super rozczesuje wlosy po myciu i wyglądają zdrowiej. Polecam zamiast odżywek :))))))))))))))))))

Gość ryyym
dla mnie beznadziejny..jedyne co to wlosy sie bardziej pusza...:/

Gość Noooo wlasnie
a mi sie elektryzuja wlosy po nim... uzylam juz 3 razy.

Gość modernGirl
ja mam cienke słabe i zniszczone włosy a po biosilku mi sie tłuszczą:/

ja nie używam ale słyszałam że jest świetny i bardzo ładnie włosy po nim pachną i sie błyszczą :P:P:P:

Gość kaniuuussssss
jedwab Ci nie poprawi kondycji wlosow, jedynie beda bardziej miekkie i beda ladniej wygladaly

Gość Malwa115
Ja używam jedwabiu do włosów GLISS-KUR po myciu włosów i jak tym popsikam to mi się lepiej włosy rozczesuje.

Gość jilian
kupilam mala buteleczke Biosilka.faktycznie bardzo ladnie pachnie.az chcialoby sie go nalozyc wiecej.moje wlosy to sucha strzecha a to dlatego ze jestem posiadaczka wlosow falowanych przechodzacych w piekne (czasem) skrety.takie wlosy sa z natury bardzo suche. jesli chodzi o sam jedwab to ladnie je nablyszcza ale buteleczka jest strasznie nie poreczna i trudno sie zorentowac ile nalezy tego uzyc.poza tym do konca nie wiem czy nalezt go uzywac na mokre czy suche wlosy.wydaje sie mi jednak ze to nie ma wiekszego znaczenia.po prostu jak kto woli.pozdrawiam

Gość ...Gorzka
Ja używam juz od 2-3 miesięcy. I muszę powiedzieć, że mam teraz ładne lśniące miekkie włosy a nie sianko jak wcześniej (efekt stosowania prostownicy). Kup sobie małą buteleczkę i sprawdź sama. W końcu majatku to nie kosztuje. Takie małe opakowanie to ok 8 - 10 zł. W każdym razie ja polecam.

Gość madziuha
mi na sianko pomogl i chyab nawet mniej sie przetluszczaja przetluszczaja sie bardziej jak sie go za duzo nalozy, wtedy obciaza wlosy. a poza tym nalezy pamietac zeby go nie wcierac w skore glowy a na wlosy na czubku nakladac tylko troszeczke! to wtedy beda przyklapniete. pozdrawiam.

Gość Milkax33
Jedwab ten jest bardzo dobry kondycja wlosa sie poprawia wygladaja zdrowo ladnie pachna tylko,ze ostatnio zauwazylam ,ze jedwab jest rozcienczany wczesniej byl gesty ,teraz stal sie taki wodnisty ;[ Stosuje od roku i na prawde dziwi mnie to ,ze kupilma chyba juz 3 butelki takie wodniste wczesniej inny byl ;[ mowa o biosilk ;]

Gość TRUSKAWECZKA:)
fakt, że włosypięknie błyszczą... ale ja już przestałam używac na jakiś czas bo strasznie wysusza włosy, a i tak mam kręcone wiec z natury są suche... na dłuższą mete nie jest to dobre... ale od czasu do czasu jest ok... no i ten zapach;)

Gość Madziotka
Kiedyś był lepszy, a teraz mam wrażenie że inny bylejaki się stał. Szkoda.

Gość kash
a ja wam powiem tyle. jedwab z lnem jest lepszy.bo sam jedwab to tak jak byście nałożyły silikon na włosy, po czystym jedwabiu włos nie oddycha, Jedwab to nic innego jak silikon. nie używajcie tego, jesli chcecie koniecznie to JEDWAB Z LNEM! ja polecam najlepszy produkt na świecie "Catzy, Hair Manya, Hi-Density" (Krem do stylizacji) kosztuje 89 zł ale mam go juz od roku! jedna buteleczke, włosy po nim sa miękkie i idealnie się układają ;) Pozdrawiam Kasia

Gość Karo*
Używam tego jedwabiu od ok 3 lat. Mam długie włosy, często mi się plątały, nie mogłam ich rozczesać itd. Po jedwabiu są mięciutkie,błyszczące i ładnie pachną :-) a ja jestem straszną maniaczką ładnych zapachów i w ogóle kosmetyków. Używałam różnych odżywek do włosów aktualnie mam Alfaparf-mikrokrystaliczny olejek do włosów, Loreal Expert serum do włosów i Jedwab Biosilka . Szczerze Ci napiszę,że dla mnie jedwab jest najlepszy :-) (i baaardzo wydajny)

Gość rrrrrr
ja tez nie wiem co sie stalo z biosilkiem. kupilam 2 lata temu i byl bardzo gesty i wydajny, dzisiaj zakupilam u fryzjerki, niby hermetycznie zamkniety, ale sama woda! i nie dziala tak jak powinien....wczesniej wystarczyla duza kropla na moje dlugie wlosy, a teraz zuzylam z 5 razy tyle i zadnego efektu, dalej mam sianko. Zapach ten sam, ale bardzo delikatny, moim zdaniem ewidentnie jest rozcienczony i to przynajmniej w skali 1:2. Zenada! Laduje w koszu

Gość solarisSZiU
witam, od roku używam jedwabiu biosilk i nie wyobrażam sobie życia bez niego :) moje włosy odzyskały blask, są zdrowe, mocne i miękkie i pięknie pachną :)wcześniej od rozjaśniania zrobiło mi się siano na głowie, myślałam już o obcięciu się na krótko , bo nie mogłam nic zrobić z tymi włosami, ale jedwab je odbudował, jest relelacyjny :) Kupowałam go w Rossmanie, ale bez promocji buteleczka 15 ml kosztuje 9 zł, 50ml 49 zł, 150 ml 76 zł Jako że prowadzę działalność gospodarczą postanowiłam , że zacznę go sprzedawać, zobacz u mnie 150 ml kosztuje 36 zł, cena wymarzona http://allegro.pl/biosilk-farouk-jedwab-do-wlosow-150-ml-odzywka-i1663762722.htm.. Gorąco polecam

http://www.laboratoriumurody.pl/forum/uwaga-n a-silikony ,t731.html?highlight=silikon " Silikony to oleiste substancje ktore powlekaja wlosy, dajac iluzje zdrowego blysku. Dla przesuszonych wlosow wydaja sie magicznym skladnikiem. Problem jest w tym, ze wiekszosc nie rozpuszcza sie w wodzie i niektore moga byc usuniete tylko za pomoca silnych detergentow, ktore jednoczesnie usuwaja resztki sebum powodujac, ze wlosy staja sie jeszcze bardziej suche i sianowate. Na pomoc przychodza wtedy odzywki z silikonami...i kolo sie zamyka. Jezeli silikony nie zostana usuniete, z czasem prowadzi to do ich "budowania" na wlosach, ktore wtedy staja sie przyklapniete i trudne do ulozenia. Taka silikonowa warstwa zapobiega tez przenikaniu skladnikow nawilzajacych. " http://www.jaworek.net/kosmetyki/czarne_owce. php#silikon Oleje silikonowe Oleje silikonowe to następna, po parafinach, generacja syntetycznych natłuszczaczy w kosmetykach. Oleje silikonowe powstają dzięki syntetycznemu połączeniu krzemu i tlenu. Są bardzo szkodliwe dla środowiska naturalnego, w naturze nie jest możliwe rozłożenie ich na mniejsże cząsteczki. Są tak samo obce ludzkiemu organizmowi, jak parafiny.

10 razy lepszy hest jedwab firmy stapiz Sleek Silk, 30 ml kosztuje z 13-14 zl na allegro, buteleczka z pompką jak podkład świetna aplikacja. Jest rewelacyjny pięknie pachnie bardzo wydajny, wystarczy jedna kropla, i tani ;) ja kupowałam jeszcze zestaw innych kosmetyków z tej serii i są rewelacyjne, i pzesyłka wyszła tanio, naprawdę produkt godny uwagi.

Gość Ankasad
Ja używam i jestem bardzo zadowolona. Włosy są łatwe w rozczesywaniu, ładnie pachną, wyglądają zdrowo ;] polecam i jest tani

Gość kwietniowe_idy
dobry