Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszka11

chce odejść od męża ..ale nie chcę stracić dziecka

Polecane posty

Gość myszka11

w końcu odwazyłam się i powiedzialąm mężowi że chce odejść powiedzial to odchodź ale dzecka nie dostaniesz, mamy 10 miesięcznego synka , nie wiem co robić Ja go juz nie kocham ...

Gość ale przeciez
zaden sad mu tego dzieckia nie przyzna,chyba że udowodni że jestes alkoholiczka albo narkomanka,nic się nie bój,nie odbierze Ci dziecka,a tym bardziej takiegfo malutkiego. Dlaczego się roztsajecie?zdradzał Cię?

Gość fjiruvieslrfdsffff
ale przeciez ...ma racje dziecko zawsze zostaje z matką- nie bój sie, on i tak dziecka nie dostanie, tylko tak Cie straszy

Gość myszka11
chce odejść bo mój mąż wogóle nie potrzebuje sexu no i wogle mi nie pomagal przy dziecku przez 9 miesięcy, dopiero jak zagrozilam rozwodem to zaczął sie nim zajmować, problem w tym że ja 3 lata wytrzymaląm bez sexu ale od miesiąca zaczęlam sie z kimś spotykać i mąż nas nakrył, nie wspólżylam z tym facetem ale boję się ze to i tak zdrada w oczach sądu dlatego nie wiem czy to nie spowoduje że nie dostanę dziecka?

Gość a dlaczego uważasz
że masz większe prawa do dziecka? ???? Musicie sami osiągnąć jakiś kompromis. Dla dobra dziecka-skoro podobno Wam obojgu tak na nim zależy.

Gość *************************** *
to że zdradasz męża nie zanczy, że krzywdzisz dziecko do tego stopnia aby ci je zabrać. i raczej tego nie zrobią zwłaszcza że dziecko jet malutkie i na pewno dużo silniej związane z matką niż ojcem nie zabierze ci dzicka na pewno, chyba ze udowodni ze się znęcasz na dzieckiem i rażąco zaniedbujesz. tyle ze rozwód będzie pewnie z orzekaniem o twojej winie - ale o tym trzeba było pomyśleć wcześniej

Gość a dlaczego uważasz
ale mąż też nie krzywdzi dziecka!!!!

Gość ciekawska----
kto cie tak zaszczuł kobieto? Nie zdradź go z tym kolesiem, bo dasz mu argumenty do ręki na rozwodzie. Czyje to dziecko skoro od 3 lat seksu nie mieliście?

Gość łoooooooooooo
3 lata bez seksu a 10 miesięczny bobas? To jak to?

ale dziecko jest związane z matką BARDZIEJ, szczególnie tak małe i one dostanie opiekę nad nim. koniec

Gość a dlaczego uważasz
oczywiscie, ze prawo faworyzuje matki. ale to niesprawiedliwe. Jeżeli naprawdę kocha się dziecko trzeba szukać kompromisu.

fakt. ale nie uwierzę, że taki tatuś co się obudził z ręką w nocniu, po miesiącach zaniedbywania i olewania dziecka teraz nagle zapałał do niego wileką miłością. raczej zapałał chcecią zemsty na żonie :o nie wyobrażam sobie aby nagle oderwać 10miesięczne niemowlę od kochającej je matki - i sąd na szczęscie też tego nie zrobi

Gość a dlaczego------------
autorka nie pisała, że mąż olewał dziecko tylko, że jej przy dziecku nie pomagał - reszta to nadinterpretacja. dotyczy to zresztą większości polskich mężczyzn.

Gość padnę i nie wstanę
taa, na pewno to zagrała z nim "duma", że co, że jak - ONA od NIEGO odjeść? to ja ci pokażę! raczej na pewno aż tak na dziecku mu nie zależy jak na odegraniu sie na żonie. bo jak znam zycie to nawet jakjby dostał opiekę nad dzieckiem, to wychowa je babcia, bo tatusia to przerośnie

Gość myszka11
wiem ze źle zrobiłam najpierw spotykając się z kimś a później myśląc o rozwodzie ale gdyby nie to to nigdy bym się nie odwazyła na rozwód , zylabym w przekonanu ze jak mi się taki typ trafil to juz mój problem, pisałam ogolnie że sexu brak bo jak raz na pól roku to chyba cos nie tak, popelnilam blad decydując się na dziecko z takim czlowiekiem ale On nalegal, teraz wiem że chcial mnie w ten sposób utrzymać przy sobie bo bal się ze odejdę wcześniej, a może to roznica wieku nas podzielila 13 lat to chyba jednak za dużo...

Gość plumm
A dlaczego facet, ktory sie prawie swoim dzieckiem nie zajmuje, w przypadku rozwodu, ma miec do niego takie samo prawo jak matka?

Gość co za prawo do dziecka
czy dziecko jest czyjąś własnością?!!!!!!!!!!

Gość fghfdghfghdf
Faceci w Polsce mają przejebane... Nie dość że żona zdradza, potem ona chce odejść to jeszcze zabiera mu jego dziecko. I to zupelnie za nic, nic złego nie zrobił. A Wy jej życzycie powodzenia?? Nie żal wam tego mężczyzny który straci wszystko?

Gość a exżonusia
jeszcze bedzie pewnie probowac ograniczac kontakty ojca z wlasnym dzieckiem ale rękę po alimenty to pierwsza bedzie wyciagać!

Gość pani dyrektor
Nie ma takiego przepisu, ktory mowi ,ze dziecko przyznaje sie matce... ALE ... no wlasnie.. orzecznictwo ksztaltuje sie w ten sposob, ze matkom czesciej ,znacznie czesciej przyznaje sie opieke nad dzieckiem, w szczxegolnosci nad bardzo malym dzieckiem. Ojciec, zeby zdobyc opieke nad pociecha musi wykazac szczegolny zwiazek z wlasnym dzieckiem, ich wzajemne przywiazanie i rowniez brak taich relacji z matka. nie wspominajac oczywiscie o alkoholizmie czy innych anormalnosciach po stronie matki.... Jesli zlapal Cie na zdradzie - rozwod z Twojej winy raczej bankwoy. Sad, chociaz bedzie sluchal, ze on unikal seksu itd, ze nie pomagal itd, ale nie masz na to konkretnych dowodow, to jednak oprze swoja decyzje na konkretnych faktach popartych konkretnymi dowodami - czyli w tym przypadku przylapaniu cie na zdradzie. Oczywiscie wszystko o czym tu piszemy to tylko takei ogolniki, nie znamy sprawy, ale ogolnikowo to wlasnie tak wyglada

A to przez niepokalane poczęcie czy dzieworództwo to dziecko? Bo niezależnie od sposobu, zapłodnienie bez seksu gwarantuje Tobie kasę i sławę

Gość plumm
Nie czepiaj sie slowek.

Gość plumm
I tak, sad przyznaje PRAWO do opieki nad dzieckiem. Nie podoba ci sie sformulowanie, trudno:D

Gość bez odbioru
" ale dziecko jest związane z matką BARDZIEJ, szczególnie tak małe i one dostanie opiekę nad nim. koniec" nie, nie koniec, kochanie, bo to nie jest prawda objawiona, a jedynie durny stereotyp służący dyskryminacji mężczyzn w sądach rodzinnych. naoglądałam się tych suk używających dzieci jako broni i narzędzia zemsty. :-o dziecko jest bardziej związane z tym z rodziców, który więcej czasu i uwagi mu poświęca - uwaga, to, że baba grzeje dupę w domu przed telewizorem, nie oznacza, że poświęca dziecku czas i uwagę! jakieś idiotyczne w większości ludzi przekonanie, ze dziecko poradzi sobie świetnie bez ojca, choćby był najlepszy, a bez matki już nie, choćby była najgorsza. to, że matka nie puszcza się na prawo i lewo, nie ćpa i nie chleje, nie oznacza, ze jest lepszym rodzicem niż ojciec. teraz koniec :P