Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jajeczko

czy ktoś zna dobrze angielski?

Polecane posty

chciałabym wiedzieć o czym jest ta piosenka. nie chcę tłumaczenia (choć jeśli ktoś się pokusi, będę wdzięczna). proszę proszę proszę! White Shadows Lyrics Artist(Band):Coldplay Review The Song (13) Print the Lyrics Send polyphonic ringtone to your cell phone When I was a young boy I tried to listen And I wanna feel like that, Little white shadows blink and misten, Part of a system, I am If you ever feel like something\'s missing Things you\'ll never understand, Little white shadows sparkle and glisten, Part of a system, a plan All this noise I\'m waking up All this space I\'m taking up All this sound is breaking up Ooh oh ooh Maybe you\'ll get what you wanted Maybe you\'ll stumble upon it Everything you ever wanted In a permanent state Maybe you\'ll know when you see it Maybe if you say it you\'ll mean it And when you find it you\'ll keep it In a permanent state, a permanent state When I was a young boy I tried to listen, Don\'t you wanna feel like that? You\'re part of the human race All of the stars in the outer space, Part of a system, a plan All this noise I\'m waking up All this space I\'m taking up I cannot hear you\'re breaking up Woaaooh Maybe you\'ll get what you wanted Maybe you\'ll stumble upon it Everything you ever wanted In a permanent state Maybe you\'ll know when you see it Maybe if you say it you\'ll mean it And when you find it you\'ll keep it In a permanent state, a permanent state Swimmin\' on a sea of faces The tide of the human races, oh An answer now is what I need I see it in the new sun rising and See it break on your horizon, oh Come on love, stay with me

facet ma problemy emocjonalne i to jak cholera, white shadows brrrr... nie chce mi sie sorki

hej babsko. a wielkie ma te problemy? ale ty fajna jesteś. a o co ci chodziło na poprzednim topiku?

Gość haniutkaa
Spróbuję to przetłumaczyć, ale to potrwa chwilę

Gość swinkowaaaaa
kiedy bylem malym chlopcem probowalem sluchac i chcialbym czuc tak dalej male biale cienie migaja i ( chyba sie rozmywaja, zanikaja) czesc ukladu ( matko piosenka o pis :) ) i ja jelsi czeujesz jakby czegos brakowalo rzeczy ktorych niegdy nei rozumiales male niale cienie blyszcza i reflektuja czesc ukladu, plan caly ten halas , budze sie cala ta przestrzen, budze sie wszystkei te dzwieki, budze sie oooooooooo ( :) )

Gość haniutkaa
To mam tłumaczyc czy nie

Gość swinkowaaaaa
moze dostaniesz co chcesz moze potkniesz sie, zawiedziesz , popelnisz blad ( nie mam pojecia o co chodzic moze - ale cos typu , moze "zwatpisz " nim to osiagniesz wszystko co kiedykolwiek chciales trwale ( na stale, na wieki) moze zrozumiesz co widzisz moze jesli to powiedz beziesz tak naprawde myslec i gdy to znajdziesz, zatrzymasz to na stale, na stale

Gość haniutkaa
od kiedy to 'break up' znaczy 'budzić się'?....

Gość swinkowaaaaa
kiedy bylem malym chlopcem probowalem sluchac chcialbys to czuc? jestes czescia ludzkosci czescia wszechswiata czescia ukladu , planu caly ten halas.... uaaaaaaaaaaaaaaa:P moze dostaniesz co chcesz.... poruszam sie w mozrzu twarzy falujesz ( to ruch wody jest wiec chyba falujesz) odpowiedz to czego teraz potrzebuje widze ja we wschodzacym sloncu widze ja rozlamujaca sie ( ale moze byc przerywajaca linie horyzontu) nad horyzontem przyjdz milosci, zostan ze mna

Gość swinkowaaaaa
masz racje break up- znaczy budzic sie , nie zauwazylam ze sie tam zmienia :( wiec powinno byc: caly ten halas budzi mnie cala przestrzen unosze sie wszystkei dziwki sie lamia ( psuja, rozpadaja) mniej wiecej tak

Gość swinkowaaaaa
haniutkaa przejrzyj jeszcze, bo moglam cos nakrecic :) i tak najlepsze bylo to z ukladem :)

Gość haniutkaa
Akurat ten fragment przetłumaczyłabym inaczej All this noise I'm waking up All this space I'm taking up All this sound is breaking up Budzę ten cały hałas Zajmuję całą tą przestrzeń Cały ten dźwięk załamuje się (łamie)

Gość swinkowaaaaa
ja wlasnie nigdy nie wiem jak dobrze teksty piosenek tlumaczyc :( wole dokumenty sadowe :) sa latwiejsze

powiem wam coś! w tajemnicy! ale ciiii! bardzo jesteście dobre babuszki! kochane jak nic! i pomocne! normalnie dałabym wam czekolade, ale nie mam jak!

I cannot hear you\'re breaking up nie moge (cie) slyszec lamie sie glos (jak np szumy na lini) ogolnie ok, tylko ciut za ksiazkowo:) wiecej luzu:) jajeczko 🌻

Gość haniutkaa
Jeszcze to Swimmin' on a sea of faces The tide of the human races, oh Nie jestem pewna (bo nie miałam tego w szkole) ale swimmin` to chyba skrót od swimming czyli pływanie Pływanie w morzu twarzy Fala ludzkich ras, oh

Gość swinkowaaaaa
tez tak myslalam,ze moze byc jak z telefonem :) no ale coz. jak juz pisalam: sad- tak ; piosenki - nie :) skad jestescie dziewczyny?

Gość haniutkaa
Teraz jajeczko sobie to poskłada do kupy i tekst wyjdzie :P ;) Ja jestem z takiego zadupia koło Częstochowy

Gość haniutkaa
Teraz jajeczko sobie to poskłada do kupy i tekst wyjdzie :P ;) Ja jestem z takiego zadupia koło Częstochowy

Gość swinkowaaaaa
swimming to napewno plywanie, "plywac w morzy twarz" chociaz tlumaczyloby sie doslownie niegdy nie lubilam zadan typu " co autor mial na mysli, zwlaszcza , ze nie myslalm w moim ojczystym jezyku :)

ja jestem ze ślaska. ztn. z zagłębia ;p dokładniej. lecę dziewczyny, bo moje słońce za chwilkę przyjdzie i lecimy na urodziny przyjaciółki jego, a ja tu w powijakach, no i obiad zdecydowanie zbyt słony ;)

Gość swinkowaaaaa
ja z rzeszowa, ale obecie mieszkam w usa :) dzieki za pomoc z poprawieniem tego :)

Gość bybybylelelehahaha
glupoty tu ci wypisali ciekawe gdzie sie uczyli tego angielskiego?Pewnie jeszcze po pjanemu.

Gość haniutkaa
No to przetłumacz lepiej mądralo :O Czekamy!

Gość swinkowaaaaa
jesli ma tekst oficjalnego tlumaczenia , to na 100% sie bedzie roznilo :) ale przyznam racje, nawiecej nauczylam sie wlasnie przy drinkach w barach rozmawiajaca z ludzmi, nie studiujac glupkowate podreczniki z tona gramatyki :)