Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość candywoman

Piosenki o kobietach

Polecane posty

Gość anialek36
"Dziewica Anastazja" Barbara Krafftówna Dziewica Anastazja, Ciach du lu du lu ciach du lu du lu ciach! Dziewica Anastazja, królewska córa to! O tak, o tak, o tak, o tak! Królewska córa to! Raz ojciec, król bezbożny, Ciach du lu du lu ciach du lu du lu ciach! Raz ojciec, król bezbożny, na modłach zastał ją! O tak, o tak, o tak, o tak! Na modłach zastał ją! Przynieście mi tu zaraz, Ciach du lu du lu ciach du lu du lu ciach! Przynieście mi tu zaraz, miecz ze zbrojowni mej! O tak, o tak, o tak, o tak! Miecz ze zbrojowni mej! Za pierwszym ciosem miecza, Ciach du lu du lu ciach du lu du lu ciach! Za pierwszym ciosem miecza, nie spadła głowa jej! O nie, o nie, o nie, o nie! Nie spadła głowa jej! Za drugim Anastazję, Ciach du lu du lu ciach du lu du lu ciach! Za drugim Anastazję, pozbawił głowy miecz! O tak, o tak, o tak, o tak! Pozbawił głowy miecz! Zstąpiły dwa anioły, Ciach du lu du lu ciach du lu du lu ciach! Zstąpiły dwa anioły, szalenie rzadka rzecz! O tak, o tak, o tak, o tak! Szalenie rzadka rzecz! W obliczu tego cudu, Ciach du lu du lu ciach du lu du lu ciach! W obliczu tego cudu, bezbożnik krzyknął: O! O tak, o tak, o tak, o tak! Bezbożnik krzyknął: O! Jest morał w tej legendzie, Ciach du lu du lu ciach du lu du lu ciach! Jest morał w tej legendzie, ... lecz nie pamiętam go! http://www.youtube.com/watch?v=FMO4Oqg0Cb0 "Jesienna dziewczyna" Kalina Jędrusik z tej drogi, którą przeszło za wiosną swoją lato nie patrzę już na przeszłość przed siebie patrzę za to ze wzrokiem na zakręcie za którym jest już jesień wciąż czekam nieugięcie ze ona mi przyniesie jesienną dziewczynę odmienną niż inne dziewczynę z chryzantemami z chryzantemami dziewczynę jesienną dziewczynę bezcenną i niezamienną już na nic już na nic wiosennych dziewcząt pełno letnich tyle ładnych jesienna jestem jedna zimowych nie ma żadnych o tamte zresztą mniejsza gdy złoto i szkarłatnie zabarwi jesień pejzaż na przyjście tej ostatniej jesiennej dziewczyny odmiennej od innych dziewczyny z chryzantemami z chryzantemami dziewczyny jesiennej dziewczyny bezcennej i niezamiennej już na nic już na nic wyciągnę ręce do niej by tak nie przeszła mimo bo ma we włosach promień przy którym jaśniej zimą bo zachód już w niuansach czerwieni gaśnie zimnej bo to ostatnia szansa po której nie ma innej jesiennej dziewczyny odmiennej od innych dziewczyny z chryzantemami z chryzantemami dziewczyny jesiennej dziewczyny bezcennej i niezamiennej już na nic już na nic http://www.youtube.com/watch?v=inWkW2zzqXk "Zosia i ułani" Irena Kwiatkowska W lesie przy strumyku Zosia rwie jagody Na siwym koniku jedzie ułan młody Hej, dziewczyno rzuć jagódki Wszak ułana żywot krótki Już za lasem wre potyczka Rumianego użycz liczka Zosia oczy skryła skromnie pod rzęsami sukienkę splamiła sobie jagódkami A choć krzyczy mama sroga Nie żałuje nic nieboga Bo z ułana za dwa dzionki Jeno krzyżyk i skowronki W lesie przy strumyku Zosia szuka jeżyn Na gniadym koniku drugi ułan bieży ułan młody i dorodny i miłości Zosi godny Chwyci Zosię wpół i przegnie I pokocha i polegnie Jak woda w strumyku Tak Zosi czas leci Na wronym koniku pędzi ułan trzeci Ułan pięknie Zosię prosi strasznie żal ułana Zosi A nad nimi chmurka sina I czerwona jarzębina Zbiera Zosia grzybki Zebrała z pół kwarty Na bułanku chybkim pędzi ułan czwarty ... A gdy już skończone boje wodzi Zosia dziecię swoje Na kurhanek w polu świeży gdzie tatusiów szwadron leży http://www.youtube.com/watch?v=NBKlYMgBrjM Pani Monika Mieczysław Czechowicz Pani Monika, Monika, Monika Pani Monika to jest taka muzyka o której skrzypce po nocach śnią a ja walca Domino że aż huczy pianino na cztery ręce, co dzień gram z Moniką mą Pani Monika to jest cel wędrownika zapatrzonego w daleki świat a ja u niej z kompotem mam obiady a potem już po żadnych garkuchniach zup nie będę jadł Pani Monika, kącik pań w periodykach prowadzi jako redaktor S. A ja będę tu szczery znam jej wszystkie litery i z nich każda wyryta w sercu moim jest Pani Monika to złotego kluczyka do ekskluzywnych sezamów błysk bez ogonka tam kino potem taniec i wino i przez całą noc nieraz nikt nie da Ci w pysk Pani Monika to jest taka muzyka Przez którą skrzypcom od ptaków lżej o której śnią referenci za parą zet wynajęci tacy jak ja co nigdy nie usłyszą jej http://www.youtube.com/watch?v=RzYBBpCMQDk "Podła" Wiesław Gołas Na pasku kłamstw mnie wiodła By nagle zepchnąć w otchłań w bezsenną noc bez dna Ooo.. zgubna.. Niewierna, choć nieślubna Fałszywa, samolubna Podstępna, pusta, zła Żeby tak jeszcze móc na jej ślad natrafić Żeby tak jeszcze móc spotkać ją.. i stłuc Och słodka, rozumna, śliczna, wiotka Kwiatuszek mój, stokrotka Niepowtarzalna ma To jaka ona jest właściwie, ta pani? Och, cudna jest Ponętna i nietrudna jest Namiętna i nienudna Jak hazardowa gra O, śliczna, wiosenna, feeryczna Płomienna, dynamiczna jak elektryczna skra Gdyby mi los chciał dać jeszcze raz tę szansę Móc w ramiona ją brać, tulić, mieć i łkać! Och, wredna Trucizna, żmija jedna Podniosę ja Cię ze dna Roślinko biedna ma.. http://www.youtube.com/watch?v=BuNIm-XH-dc Wszystkie piosenki oczywiście z "Kabaretu Starszych Panów"

Gość kOrbi
krystyna janda - ja jestem twoja marilyn monroe k.janda- na zakrecie k.janda ogrzej mnie edyta geppert np. zamiast, m.maleńczuk- cyganska żona m.malenczyk - alabama samba - malenczuk....