Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola1974

problem z mezem- doradzcie

Polecane posty

Gość Ola1974

witam jestem po 30 ,mam 3 dzieci ,dom i meza dzisiaj zrobił mi straszna awanture ze nie interesuje sie finansami ,nie mysle jak zarobic kase od poczatku: mielismy firme ktora on sie zajmował, prosperowała bardzo dobrze ale ze wzgledow konkurencji trzeba było ja zamknac. Jest troche pieniedzy u dłuznikow ale ciezko je sciagnac . Ja zajmuje sie domem,dziecmi ,wszystkim co do mnie nalezy ,oprocz tego studiuje 2 specjalnosci ,moze troche pozno ale lepiej pozno niz wcale, za rok koncze. Maz zaczał interesowac sie nowym biznesem(typowo dla facetow) i twierdzi ze musi mi znalesc jakies zajecie bo sie nudze ,tzn ja mam pomoc mu załatwiac sprawy z firma. Kurcze nie lubie tej branzy, nie jest dla mnie i powiem szczerze ze mnie to wogole nie interesuje i nie ciagnie. Powiedział zebym zaczeła cos myslec bo on mi za studia płacił nie bedzie do pracy narazie nie pojde bo musze skonczyc studia. Co ja mam jeszcze robic ??? moze najlepiej on siadzie a ja pojde do pracy?? Wydaje mi sie ze ojciec rodziny powinien o nia dbac i zarabiac na nia,a nie szantazowac zone ze jej na cos nie da. Co robic czy postwiac sie i powiedziec mu ze nie jest jedynym facetem na swiecie co pracuje na rodzine ?????

Gość agaww
byłam w podobnej sytuacji tzn ja prowadziłam firmę a mąż pracował i też ze względu na konkurencje musiałam ją zamknąć i przez dwa lata byłam bez pracy Zyliśmy z dwójką dzieci tylko z pensji męza, (skromnie mimo że zarabia nienajgorzej ale wydatki ) ale to ja przez cały czs zarządzałam finansami w domu i ja decydowałam na co sobie możemy pozwolic a na co nie, całą męza wpłatę pobierałam z konta co do grosza i nigdy nie słyszłam żebym tego czy tamtego nie kupowała sobie bo to nie moje pieniądze więc brzydko robi ten twój mąż delikatnie mówiąc