Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość z tych pięciu

efektywna nauka

Polecane posty

Gość z tych pięciu

Kidy się ucze, często nie moge się skoncentrować. Łapie się na tym że uczę sie. a za chwile zaczynam myśleć o czymś innym. Przez to musze siedzieć do nocy, ale i tak czuje że jeszcze wszystkiego nie umiem. Znacie jakieś skuteczne sposoby na efetywną i szybką nauke??

Gość z tych pięciu
nikt nie zna żadnych sposobów??

Gość to ja inaczej
Nie wiem ... Jeśli to, czego się uczysz, nie będzie Cię interesować, raczej ciągle myśli w bok uciekać będą, a wtedy ... Dobrze wiesz ... Mnie nauka w wybranych dziedzinach fascynowała i na ten czas się "wyłączałem" - efekty zadowalające :)

Gość popierdzielonnnna
mam to samoo !! zaczynam myslec o czyms innym, obgryzac skorki, tylko nie skupiam sie na nauce.. juz mnie to denerwuje, choc ucze sie dobrze, to jednak sama nauka zajmuje mi pewnie 2 razy wiecej czasu niz, gdybym umiala sie skoncentrowac :/

Gość to ja inaczej
Nie traktujcie nauki jako zło konieczne. Kilka zdań czy wzorów z tych wielu lat męczarni może (choć ni emusi) się Wam kiedyś przydać ;) Języka sie uczcie na maxa !!! Reszta w sumie i tak dla większości okaże się nieistotna ...

Gość a ja nadal nie wiem
Nie chodził ktoś z was na kurs szybkiej nauki?

Gość to ja inaczej
Kurs szybkiej nauki ? Od przedszkola do doktoratu w ... 5 lat ? Nie chodziłem. Tradycyjnie zrobiłem ;) Takie "kursy" przerabiałem później indywidualnie, ale ... pokrywało się to tym z tym , co robiłem. Na siłę nikogo się nie nauczy . Żadnymi kursami ... Podstawa to własne chęci :)

Gość witajcie kochani
ja mam dokładnie to sam. właśnie kwitnę nad slajdami. jutro egzamin. najgorsze jest to że tak naprawdę zaczynam dopiero na ostatnią chwilę. potrafię nie przespać nocy przed egzaminem. i jakoś dziwnym zbiegiem okoliczności zawsze przez egzaminami znajdę sobie jakiś wyjątkowy punkt zainteresowania. np w sesji letniej juz byłam myślami w podróży którą planowałam na lipiec. teraz rozmyślam o wystroju mojego przyszłego mieszkanka ehhh nie mam pojęcia co mam robić żeby bardziej się skoncentrować na nauce. niech nam ktoś pomoże :-(

wypijcie sobie nowego plusssz up'a z magnezem, minerałami albo guaraną, mówię Wam różnica będzie odczuwalna ;) dodadzą energii, poprawią koncentrację... nauka idzie o wiele szybciej, tutaj można zobaczyć ich strone: http://plussszup.pl