Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaplakana23

Dlaczego życie takie jest okrutne?

Polecane posty

Gość zaplakana23

dlaczego rodziny są rozbijane przez głupi powód jakim są pieniądze, a raczej ich brak? dlaczego ojcowie zostawiaja swoje dzieci i żony w Polsce i wyjeżdżają harować do Holandi? strasznie mnie to męczy, szczególnie, ze moj tata wyjechal 2 tygodnie temu za granice zeby dzieciom było lepiej. matka została sama z 4 dzieci, tzn. 3 bo ja jako najstarsza mieszkam już na swoim. reszta rodzeństwa ma ogromny żal do matki, która ich przez całe zycie utrzymywała, dbała o nich i pilnowała zeby niczego im nie brakowała, mają żal , ze nie ma pieniędzy takich jak kiedyś. dzis kiedy poszlam do mamy zastalam ją w oplakanym stanie, zaliła mi sie ze nikt jej nie rozumie, dzieci się do niej nie odzywają i traktują ją jak wroga dlatego ze nie ma pieniędzy. ojciec zostawił całą wypłate na koncie zanim wyjechał, ale prawie cała wyplata poszła na rachunki( samo mieszkanie 500 zł) i nie zostało praktycznie nic. na dzien dzisiejszy nie miała co dzieciom dać jeść wiec dalam im zapiekanki, ktore dzis kupiłam. strasznie mi przkro. mam ciągle czeka az tata przyśle jakies pieniądze, ale narazie pobrali mu za przejazd autobusowy i mieszkanie, zostalo mu 30 euro, ktore jak wyśle to nie będzie miał za co tam przeżyc. najgorsze, ze dzieciaki tego nie rozumieją.. a przecież nie są juz tacy mali. przepraszam musialam sie wygadac, tak mi przykro i źle.. do czego to wszystko zmierza? swiat się wali :(

Gość nie podpisze czarnym nickim
glowa do gory :) sam jestem takim ojcem tylko ze organizowalem ta podroz dlugo wiec poszlo duzo latwiej Teraz juz tylko zarabiam po to by wysylać ...

Gość jak dzieciom cos nie pasuje
to zamiast mscic sie psychicznie na matce, niech poszukaja sobie pracy popoludniowo-weekendowej - przynajmniej zarobia na swoje wydatki.

Gość zaplakana23
jak dzieciom cos nie pasuje > najmlodsza ma 12 lat. jeden z moich braci od dzis zaczął prace w rozlewni plynów, ale gdzie tam do wypłaty. mlodszy brat uczy sie i dojeżdza do szkoly 40 km codziennie, teraz ma jeszcze poprawki i skad tu wziaśc pieniądze kiedy ich nie ma? znowu klotnie się zaczynają. przykro mi ze nie szanują mamy, które tyle dla nich w życiu zrobila.. nie podpisze się czarnym nickiem> dziękuje 🌻 wiem, ze najgorsze sa pierwsze tygodnie tylko jak tu wytrzymac kiedy wszyscy mają do ciebie ogromny żal :( niepotrzebna nikomu, dziekuje za cieple slowa 🌻

zobaczysz :) dajcie ojcu 2-3 tygodnie a pozniej wszyscy bedzuiecie sie cieszyc z tego wyjazdu...jedynym problemem bedzie tesknota ale przynajmniej zagluszona pelnym portfelem... do facetttto gdzies przeczytalem fajny text mysle ze ty tez powinienes polozyc glowe na wadze w super markiecie i nacisnąc przycisk burak

Gość Kto urodził się w Polsce ...
... przegrał życie. Stara to prawda, że ten kraj to syf. Tylko kilkuset kilometrów zabrakło, byśmy byli Niemcami. Ale niestety... Jak pech, to pech :-O

Gość zaplakana23
od ilu juz siedzisz za granica? kurcze wlasnie tęsknota jest najgorsza..

rok i jeszcze nie bylem w polsce ale rodzina byla 2 mce na wakacjach

W ich wieku (no moze za wyjatkiem tej najmlodszej) to chyba najlepiej byloby dorobic sobie przy rozdawaniu uotek - przyjmuja mlodziez szkolna, praca nie jest ciezka, nie wymaga zadnych kwalifikacji, a nawet nie najgorzej placa (wiem, bo sama tak swego czasu dorabialam). No i co istotne - mozna dopasowac godziny i dni pracy do planu zajec szkolnych. Niezle platna jest tez praca na promocjach w hipermarketach - tu atut jest taki, ze jest to praca zwykle w weekendy wiec w tygoniu bez problemow moga poswiecic sie nauce. Z kazdej sytuacji jest jakies wyjscie. Moze jak troche popracuja na wlasne potzreby, to okaza wiecej zrozumienia dla Waszych Rodzicow.

ulotek* sorrki za literowki.

do kto sie urodzil>>>>> jestem dumny ze jestem polakiem i kiedys wroce ...jestem tu tylko dla kasy

Gość kokossssim
wspolczuje

Gość hasskis
Zycie jest do dupy moj ojciec tez wyjechal za chlebem :(

Gość dgjdigjoidgjodgd
Mój tata też wyjechał do Holandii i baaardzo za nim tęsknie ,nie ma go już miesiąc ...a do grudnia jeszcze daleko...:( bo wróci dopiero na święta

do wszystkich teskniących za rodzicem ktory wyjechal..... Oni tez bardzo tesknią i to jest motywacja dla nich do pracy by przywiezc jak najwiecej kasy

Gość tylko wieszaj tak
Moj ojciec mnie olal od chwili narodzin i odszedl, wiec nie narzekajcie. Wasi przynajmniej robia to, co robia w trosce o Wasze dobro. 🖐️

Gość hektor nieudacznik
kazde odejsice ejst przykre 3m sie

Gość jak najmlodsza ma 12
to nie jest tak zle, z gorki, bedziecie mogli pomoc mamie. Majwazniejsza jest kochajaca sie rodzina, niech wasza taka bedzie

Gość feellllls
dajesz rade mala!!!!!!!