Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sweet Dreams II

Boje się mieć dziecko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Nie napisałam tego z zadnej przekory, po prostu bardzo boje się je miec :( a wiecie dlaczego? Bo boje sie róznych powiklan, wad genetycznych, tego ze moze byc chore :( strasznie sie boje, bo nie wiem jak bym sie wtedy zachowala pewnie jakbym mogla to bym usunela :( moze niektore z was uznaja mnie za mordrczynie, ale naprawde nie wiem Po drugie, mam straszną, wręch od dziecka maniakalną cheć posiadania syna :( :O Moze dlatego ze moj ojciec bardzo ubolewal, albo ubolewa nad tym ze jestem córką :O wszystkie lalki mialy poscinane wlosy i nazywaly sie : kamil, sebastian, bartek... wszystkie No moze oprocz tych barbi, ktorymi praktycznie sie nie bawilam :O dobra, mniejsza o lalki, ale czy taki lek jest naturalny? duzo z was tak ma? takie obawy, leki? :O

Gość liderc
Co do pierwszego, to chyba większość kobiet myślących o dziecku obawia się że dzieciak będzie chory czy coś. Ile masz lat?

ale wiesz, ja nie wiem czy to jest normalne, z jednej strony chce miec dziecko a z drugiej wolalabym zrezygnowa gdybym wiedziala o ... :( ech ;) w dodatku pale i to duzo, nie umiem z tgo zrezygnowac, a jak slysze o tych matkach palaczkach 😭 na pewno gdybym byla w ciązy ograniczalabym sie do granic, ale i tak wiem ze zapalilabym raz na jakis czas, jak nie 1-2 codziennie 😭 taka ze mnie potencjalna matka :(

Gość sue21
oj,Sweet...kazda kobieta ma takie obawy,ja rodzilam 3 razy i za kazdym razem balam sie czydzidzia urodzi sie zdrowa co do ciebie...jezeli nie jestes zbyt zaawansowana wiekowo na pierewsze dziecko-mam na mysli wiek sporo po 30-stce to nie boj sie nie groza w razie czego zadne powiklania...

Gość liderc
Zapamiętam i rozpowiem gdzie trzeba, że 24:classic_cool: A wracając do tematu, to nie ma idealnych matek, nie musisz być matką polką bez skazy:O 24...tak jak poprzedniczka, uważam, że masz jeszcze czas. Ja nie mam takich lęków w każdym razei.

ale ja naprawde sie boje, czesto mi sie to sni, wręcz w nienaturalny sposob :O narazie nawet nie planuj ciazy przez okres minimum 3 lat, moze gdyby zdarzyla sie wpadka ok, ale chyba balabym sie jeszcze bardziej, dlatego z nie kontrluje tego co robie :( chodze na imprezy, pije piwo, pale fajki :( i to mnie czasami przeraza :( boje sie zostac matką, kiedys wcale nie chcialam, a ostatnio mysle ze chce, ale ten strach zazyna byc paralizujący :(

Gość trtr
Noo... masz dużo czasu żeby z tego wyjść jeśli takie myślenie jest skutkiem urazów, fobią... lub po prostu dojrzeć do dziecka.. Kobiety teraz coraz później rodzą pierwsze i jest OK... Ja mam 30 i jeszcze się nie śpieszę... Mam nadzieję że nawet jeśli nie pocieszyłam a dobre, to chociaż sobie spokojnie zaśniesz. ;)

Gość Lilinka27
Ja też panicznie boję się urodzić chore dziecko. Boję się od kiedy poznałam pewną parę, która wychowuje ciężko chorego chłopca i widzę ile pracy ich to kosztuje. Facet tyra od rana do nocy, a kobieta wstaje i do późnego wieczora zajmuje się dzieckiem. Opiekunka odpada, bo brak im pieniędzy, leki rehabilitacja pochłaniają olbrzymie sumy, a nawet ona nie może wrócić do pracy, bo żadna babcia nie chce się zająć chorym wnukiem. Jest im naprawdę bardzo ciężko. Czasem mam wrażenie, że szczęśliwe są matki zdrowych dzieci. Może to okrutne i egoistyczne, ale wolałabym w ogóle nie mieć dzieci, aniżeli dziecko miałoby się urodzić z zespołem Downa albo z porażeniem mózgowym.:( Co do płci, to mam podobnie z tym, że ja obsesyjnie myślę o córce. Chłopcy kojarzą mi się z pluciem, brudem, kopaniem, a dziewczynki są słodkie i więcej im można wybaczyć. Może ja też nie nadaję się na matkę?