Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość humorzasta ciężarna

Straszna awantura o imię.

Polecane posty

Gość humorzasta ciężarna

Kompletnie nie mogę się z mężem dogadać.:( Ciągle się o to kłócimy. Jeszcze trochę i się spakuję oraz wyprowadzę. Wiem, że zachowujemy się jak dzieci, ale non stop kłócimy się o imię naszego dziecka. Jestem w 8 m-cu i jak tylko dowiedziałam się o ciąży zaczęły się kłótnie o imiona. Wózek mogę mieć taki, jaki chcę, pokoik urządziliśmy tak, jak chciałam, ale jeżeli chodzi o imię, to mąż pozostaje nieugięty. Przede wszystkim on chce, żeby syn miał na imię Jan (wstrętne imię), bo jego ojciec miał tak na imię i to na jego cześć. W końcu powiedziałam, że ja swojego syna tak nie nazwę, to zaczął wymyślać: Bartek, Łukasz albo Karol- brzydkie, oklepane imiona. Ja mam dla chłopca wybrane imię- Adrian. Ewentualnie mogłabym zgodzić się na Wiktora albo Aleksandra, ale mąż nawet nie chce o tym słyszeć. Z dziewczynkę jest podobnie: zrobiliśmy listę imion, które nam się podobają i mężowi oczywiście podoba się: Julia, Zuzanna, Wiktoria- ładne imiona, ale mieszkamy w bloku i tutaj wszystkie małe dziewczynki noszą te imiona. Ja wybrałam Martynę, Lenę albo Agatę- mąż nie chce o tym słyszeć. Uznał, że skoro chcę być oryginalna, to nazwiemy córkę Marysia albo Zosia- oczywiście jego kochana mamusia ma na imię Zosia. Ostatnio wpadłam na pomysł, że nazwę syna Antoni, to doczepił się, że to imię dla starego dziadka, ale przecież Jasiu, Zosia i Marysia, to też stare imiona. W końcu powiedział, że może pójść ze mną na ugodę i nazwiemy dziewczynkę Karolina albo Joanna, czyli imionami, które wyszły z mody, ja się na to nie zgadzam, bo te imiona źle mi się kojarzą. Nie może być Alan, bo zdrobni na Anal, nie może być Kasia, bo zdrobni na katar, nie może być Paweł, bo jest taki batonik. No ludzie. Jego zdaniem ma być albo Zuzia albo Karol, moim zdaniem Adrian albo Martyna. Jak dojść do porozumienia? Nie znamy płci dziecka. Wybór: on dla dziewczynki, ja dla chłopca w ogóle nie wchodzi w grę, bo ja wybiorę Adriana, a urodzi się dziewczynka i on nazwie ją Julia.:( Są tutaj jakieś panie w podobnej sytuacji? A i opcja 2 imiona nie wchodzi w grę. Dziecko będzie miało jedno imię.

Gość buahahahaha szaleńczo
nie macie wiekszych zmartwien!!!

Gość ciocia klocia007
Jaś to fajne imie:)

Gość nobo
Martyna, Lena albo Agata - też bym tak dzieciom nie dała na imię

Gość imiona imiona
wiesz co?? akurat imiona Bartek i Karol bardizej mi sie podobaja od Adriana, proponuje wypisac imiona na kartkach i wrzucic do kapelusza.... jak tak mozna wogole.. co z tego ze w bloku tak maja, Julia to piekne imię, Lena też... a co do Jana,to nie rozumiem czemu sie czepiasz, piekne imie, a ze po ojcu, jeszcze lepiej.... ty to idz si lecz...

Gość jeeeezu111
wiesz co?ja bym sie bardziej martwila o zdrowie dzidzi niż o imie!!!to najmniejszy problem i popieram buhaha czy jakos tak!!

Gość humorzasta ciężarna
A ja bym nie dała Zuzia, Wiktoria albo Julia, ale do niego to nie dociera. Dlaczego to ja mam ustąpić? To w końcu też moje dziecko!

Gość no takie idiotki
tez popieram!!!najmniejszy problem!!!bardzo sie smieje z takich ludzi!

Gość humorzasta ciężarna
Wiadomo, że zdrowie dziecka jest najważniejsze, ale wybór imienia dostarcza nam wiele kłótni.:(

Gość na głowe padłaś z mężem
:P lepiej myśl żeby dziecko urodziło się zdorwe a nie toczyć spór z męzem.Dlaczego akurat maż ma Tobie ustąpić? a może to Ty pójdziesz na kompromis??

Gość imiona imiona
i zal mi twoejgo meza.. wozek taki jak ty chcesz, pokoj taki jak ty chcesz.. wszystko pod ciebie... nie wiem co masz do imon Maria i Zuzanna po to super imiona... i jedno imie to pewnei tez twoj pomysl... moze raz w zyciu zrob cos dla swojego meza... nazwij syna Jan a corke Zifia albo Zuzanna.. do meza tylko jedno ale, Antoni to ładne imię, jako jedyne z tych co zaproponowalas mmie sie podoba

Gość hehe mialam identycznie
jakiekolwiek imie by mi nie pasowalo, on zawsze znalaz do niego jakies glupie skojarzenie. powiedzial ze dziewczynka ma byc anastazja i koniec kropka. moje imiona byly bee, tylko jego super. chcac isc mi na reke tez zarzadzil nadanie dwoch imion ale sie sprzeciwilam. buntowalam sie strasznie. no bo w koncu ja nosze dziecko przez 9 miesiecy, ja z tej racji musze sobie wielu rzeczy odmawiac, wreszcie TO JA bede musiala je w bolach urodzic.!!! a poza tym on daje dziecku nazwisko wiec ja dam imie i koniec! i kiedy dziecko przyszlo na swiat, O DZIWO! - rozkleil sie i juz nic nie mowil, ale gdy ktos zapytal go jak mala ma na imie, powiedzial imie wybrane przeze mnie :) tylko ze ja zmienilam zdanie gdy tylko spojrzalam na nia po raz pierwszy, to imie absolutnie do niej nie pasowalo. i nazwalismy ja jeszcze raz, wspolnie :) bez klotni i wrzaskow. mozna :)

moge coś doradzić???BARDZO TO JEST DOBRY POMYSŁ!!!jeżeli urodzi sie chłopak to Ty wybierz imie,a jesli dziewczynka to mąż!naprawde skutkuje!!

Gość imiona imiona
chcesz miec oryginalne imie?? nazwija ja Xara aklbo xantia, albo jakkolwiek... pamietaj ze z tym imieniem dziecko bedzie szlo przez zycie... i jak wybierzesz idiotyczne to z niego beda sie smiac nie z ciebie sa setki imion kupcie iminnik i zakreslcie te co sie wam podobaja jak zakreslicie jakeis oboje bedziez po sprawie.. albo wez rozwod, bo maz sie nei zgadza na twoj pomysl...

Gość humorzasta ciężarna
Skrzywdzę dziecko Aleksandrem albo Martyną? Naprawdę przesadzasz. Co do wózka i pokoiku. Mąż zapowiedział, że na wózkach się nie zna, więc wiadomo, że to ja wybrałam model, a pokoik musiałam siłą rzeczy urządzić sama, bo mąż dużo pracuje. Mam iść na kompromis tylko dlatego, że jego imiona są Waszym zdaniem ładniejsze? Ostatnio był na tym forum topik, na którym mama Jakuba pytała się czy w urzędzie zmienią imię jej dziecka, bo to, które mu dali jest zbyt popularne. Ja nie chcę mieć Julii, Zuzanny czy Nikoli, bo wiem, że źle bym się czuła, gdyby moja córka była piątą Julią w przedszkolu.

Gość humorzasta ciężarna
Ale ja nie szukam na siłę oryginalnego imienia. Tutaj gdzie mieszkam takie imiona jak: Martyna, Lena, Katarzyna, Antoni są wręcz oryginalne, bo żadne dziecko się tak nie nazywa.

Gość ciocia klocia007
a czy to ąz taki ciezki problem ze jakies dziecko w bloku bedzie mialo tak samo na imie jak Wasze:/ imiona sie powtarzaja na calym swiecie i nikt nie placze

Gość humorzasta ciężarna
Fatima i Fabian mi się nie podobają. Podoba mi się Martyna i Adrian.:( Mężowi Zuzanna i Jan.:(

Gość hehezabawne
ladne imie dla chlopca borys

Gość imiona imiona
to ja już nie wiem, niech bedzie Antoni jak chlopiec a np Lena jak dziewczynka :D

Gość humorzasta ciężarna
też nie.:( Nie ma jednego imienia, które nam się podoba. Zawsze któreś będzie pokrzywdzone.

mnie to w ogole sie podobaja oryginalne imiona a nie takie oklepane i nie podobaja mi sie starodawne jak Stas czy cos w tym stylu

Gość imie takie srakie owakie
a może Bolekalbo Krzysiu Adrian ładne imie ale kiedys bylam z takim krzywdziciel