Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szamponik

jaki SZAMPON polecacie?

Polecane posty

Gość szamponik

mam pytanie: jaki szampon polecacie do włosów "średnio się przetłuszczających", tzn. musze myć co dwa dni wiem ze takich "pośrednich nie ma" dlatego jaki używacie szampon do takich włosów które mają tendencje do przetłuszczania? mam długie włosy -kolor brąz proste ,dość gęste z góry dziękuję

Gość dove nr 1
Ja polecam Dove - wszystkie są OK - też mam włosy średnio sie przetłuszczające ale i tak myje co dzin bo lubie miec całkiem świeżutki;) Mój nr 2 to pantin zwiekszający objętość - też niezły...

Gość szamponik
dove nr1- dzieki własnie ostanio czytałam w jakiejś gazetce o tym Dove czy on sęię dobrze pieni? bo teraz używam palmolive- no i nietety nie jestem zadowolona- bardzo słabo się pieni i musze myć aż 3 razy poprzedni to Pantin- o wiele lepszy- wystarczyło 1 raz umyć (ale chiałam zmienić ;) ) no i "przedobrzyłam" no bo ten palmolive jest jakiś nienajlepszy (zielone opakowanie)

Gość misterly
ja mam włosy przetłuszczające u nasady i suche na końcach do tego neizbyt długie (więc to dziwnie wygląda) i jeszcze wypadahjące... te wszyystkie panteny fructisy dove - czyli marketowe g... nie polecam. bo to taka chemia że nie cud że tak mi włosy wypadały. Napewneo fajny jest hipp ale trzeba uważać bo te szampony bez sls to jakby mocniej oczyszczały wlosy i może je sobei przesuszyć - wieć trzeba uważać. drugie moje odkrycie to szampon home instiutut do włosów wypadających chyba z wiciokrzewem - ma neistety sls ale w końcu zachamowal wypadanie i razem z amską z karite pomogły moim nagle mocno przesuszonym włosom. Nepewno wypróbuję tez słynną alepię z 7 ziół receptura królewska - ten cudny skład - napewno warto.

Gość misterly
a i jeżeli szmapon się dobrze pieni (to samo tyczy się np zelu pod prysznic) to o nim świadczy bardzo źle!!! bo ma pewnei duzo środka który mu to pienienie zapewnia - czyli badziewskiego sls!!! nawet jeżeli na głowie nie masz mega piany to i tak jeżeli wmasujesz go w skórę głowy robiąc sobei przy okazji masaż (pobudza porst włosów i polepsza ich wygląd) to napewno będa umyte nawet po jednokrotnym uzyciu. trzy razy to zabójstwo dla włosów! Jeżeli któś myje wlosy codziennie czy nawet co 2 dni raz umyć wystarczy w zupełności...

Gość szamponik
misterly- ciekawe odkrycie z tym sls!!?? :) szczerze mówiąc nie miałam o tym zielonego pojęcia ;) owszem to mycie x3 jest i niewskazane ale baaarzdo wkurzające on jest naprawdę tak mało pieniacy że po sporym wylaniu szamponu nie daje odczucia przynajmniej niewielkiego pienienia...ja osobiście nie lubię "nie czuć piany"-uważam ze takie włosy są jakby nieumyte- ale to może takie moje odczucie :) ten "trefny" palmolive jest w promocyjnym 400 ml wydaniu i moze stad ta jakośc ;)

Gość misterly
odkrycie z sls nie jest oczywiście moje tylko wielu mądrych głów...;-)wystraczy wejśc na słynną na tym forum stronę Różańskiego i poczytać co to jest to sls i co ono może powodować... a jest tego pełno w kosmetykach myjących - od żeli do mycia twarzy po żele do ciała czy włąśnei szmapony... normalnei ręce opadają co oni dają do tych kosmetyków!!! ostatnio jak poskarżyłam sie mojemu fryzjerowi że tak wypadają mi włosy strasznie (teraz już nie całe szczęście) to chciął mi soprzedać tzw produkt profesjonalny fgryzjerski - byłam gotwa kupic go - nawet po zawyzyonej przez niego cenie (40 zł) ale jak spojrzłam w skład to normlanie zdebiałam - na poczatek lista mendelejewa sls, peg, konserwanty co tylko dusza zapragnie "trującego" i ani jednego wyciągu roslinego wzmacnijącego!!! to juz ziaja plantica do włosów suchych ma chociąz ze 2-3 wyciągi chociaz w końcówce składu i kosztuje tylko 4 zł a nie 40. miałam ochotę się rozesmiać mu się w twarz, ale tlyko grzecznie podziekowałam za to "cudo".

Gość szamponik
miterly- dzięki za info :)

Gość misterly
nie ma za co :-) wiekszośc tego właśnie tu wycztałam - albo ze stron które dziewczyny podają często!

Gość do eli
do elisabeth1- jaki jest koszt takigo szamponu?

Gość do eli
czy te szampony Alepia są dobre na przetłuszczone włosy czy moze jak ktoś ma łamliwe i rzadki? ja osobiście mam gęste włosy ale niestety się przetłuszczają

Gość do eli
wielkie dzięki :)

Jeśli czesto myjesz wlsoy to uzywaj koniecznei delikatnego szmponu ja polecam z evy natury sila trzech ziol czarna rzepa , lopian, skrzyp polny kosztuje kolo 4zl za 300ml a przestestowalam wiele szamponow:)

Gość Asiaak
Ja polecam serię Silk Therapy Farouk :)

Gość beata44
Mam w akademiku Japonkę i dostałam od niej w prezencie szampon marki Shiseido. Powiem tak. Jak raz zastosujesz, to już nigdy nie zmienisz na inny. Jedyny sklep, który sprzedaje ten produkt w sensownej cenie masz tutaj http://www.coletia.eu/search?st_search=

Gość sylwiaLat
Mi bardzo pomogły kosmetyki marki Nisim (tu można zamawiać – www.nisim.pl ). Używam ich od dwóch miesięcy. Po pierwsze zatrzymały wypadanie włosów, a traciłam włosy całymi pękami już. Po drugie wyeliminiwały łupież, który też był moją prywatną tragedią, zawsze miałem pełno białych drobinek na karku...

Gość Marlena_sykes
Bardzo fajnie mi się kupuje od dłuższego czasu ze strony www.twojauroda24.pl . Mają praktycznie każdy rodzaj kosmetyków do włosów, od pianek, przez żele, szampony, odżywki, a kończąc na maseczkach. Co do marek, to mnie najlepiej leżą rzeczy od Tigi, ale każde włosy są inne, trzeba popróbować, przetestować i dobrać indywidualnie.

Gość gość
ja mam Timotei zielony i dla mnie jest dobry

Gość gość
Osobiście polecam szampon marki BIOVAX. Zawsze miałam problem z przetłuszczającymi się włosami, a stosując ten szampon już od dawna nie muszę się tym przejmować ^^

Gość anuka_b
Po długich poszukiwaniach szamponu dla siebie, fryzjerka w salonie poleciła mi szampon sensus I to co ważne ich kosmetyki nie zawierają właśnie tych wszystkich szkodliwych SLS. Nie jest łatwo je kupić, bo albo w salonie, albo przez ich stronę www.sensus.love, ale polecam. Ja używam tego do częstego stosowania i jestem bardzo zadowolona https://sensus.love/frequent-use-shampoo,3,891,66

Gość DarkMatter
Ja mogę polecić Chantal, generalnie wszystkie. Lepszych produktów do włosów nie znalazłam.

Gość olinkaJ
najlepszy jest szampon do codziennej pielęgnacji z organicznewlosy.pl fajnie sprawuje się również ten nawilżający. ogólnie jest to jeden z najfajniejszych sklepów z kosmetykami do włosów :)

Gość rybala123
jeśli chodzi o włosy przetłuszczające się to szampon i odżywka "Ginger Fibre" od Inoar. Imbir ogranicza pracę gruczołów łojowych przez co włosy zdecydowanie mniej się przetłuszczają :) sama używam i widzę różnice w stosunku jak nie używałam tej serii

Gość gość
Dka mnie bardzo dobry okazał się szampon z Alg Borj****ardzo naturalny, z samych naturalnych składników- alg morskich, także i dla alergików. Włosy mam po nim lśniące, ładnie się układaja i nie mam podrażnionej skóry http://sklep.alg-borje.pl/

Gość gość
chyba musze wyprobowac ten z dove