Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bbbyy

TO DZIECKO WCIAZ WE MNIE ZYJE -DLA MATEK, KTORE USUNELY

Polecane posty

Gość bbbyy

Dziewczyny. Nie mialam przed soba takiego wyboru. Uwazam ze kobiety, ktre usunely dzieci powinny miec mozliwosc wygadania sie, przejscia zaloby, ktora im sie nalezy pomimo, iz same przyczynily sie do smierci dzieci. Szczegolnie im sie nalezy. Macie prawo do zaloby. Przezylyscie straszna traume, ktora musicie przezywac same. Wiekszosc z was zyje juz z tym tak dlugo, ze nawet najdluzszy wyrok w wiezieniu by odzsiedziala. Uwazam, ze przyda Wam sie konfrontacja z tym, co ukrywacie. Przegadajcie to. Moze Wam to pomoze. Moze innym Ale przygotujcie sie takze na ataki. Mysle ze chcecie je uslyszec. Tyle lat to ukrywalyscie i nie mialyscie okazji sie bronic. Jesli chcecie pogadac ze soba nawzajem, z innymi - zrobcie to tutaj. Zycze Wam wszystkim, zeby ta rozmowa zmienila w Waszym zyciu cos na lepsze.

Gość bbbyy
kobiety, dziewczyny nie bójcie sie pisac biedaki

smutne to co piszesz ,nic juz nie bedzie lepsze ,jesteście ... przemilczę ten fakt ,i nie pierdolcie mi tu ze jakbym bym była w waszej sytuacji to bym tez usunęła .NIGDY~!!! a wy sie wygadujcie ile chcecie ,bo wasze dzieci juz szans nie maja :(:(:( nigdy nic nie powiedzą:(:(:(

Gość bbbyy
nadyiu ale do jakiej sytuacji sie odnosisz? nikt tu zadnej nie opisal

Gość a ja ma jedno pytani
Kobiety dlaczego usuwacie...??

Gość krondon
Jesli szybko zadzialacie to usuniecie jeszcze nie czlowieka. Bo chyba nikt mi nie powie, ze pare komorek, zygota, ktore nie czuje, nie ma swiadomosci jest czlowiekiem? Ale jesli juz dziecko sie rozwinie to nie wyobrazam sobie jego zabicia... Jesli juz to tak jak pwoiedzialem - dzialac od razu!

Gość granie na emocjach....
temat pismaka

Gość bbbyy
tak, czy inaczej dbrze ze podbijacie topik bo te kobiety przezyly smierc dzieci a nie milay prawa do zaloby kazdy ma do niej prawo i do wspolczucia a prawicowym zwoleniikom kol religijnych oswiadczam, ze takie jest STANOWISKO KOSCIOLA mowi ono ze te kobiety same sa ofiarami zla, ktore wyrzadzily, ze nie przezyly zaloby, ze nalezy im sie pomoc i wspolczucie

Gość bbbyy
nie -nie pisze z wlasnej potrzeby Ni usunelam i nie jestem dziennikarka zobacz sobie moje wypowiedzi w topiku "jutro usune"

Gość ja usunelam
i zle mi

sam tytuł mówi za siebie i twój opis ...>>>>Uwazam ze kobiety ,które usuneły dzieci powinny miec mozliwosc wygadania sie,przejscia załoby,która im sie nalezy ,iz same przyczyniły sie do smierci dzieci. ja odniosłam sie do tego....

Gość krondon
Mezczyzni tez zabijaja dzieci, miliony dzieci i spuszcaja je w toalecie :(

Gość bbbyy
Niech zgadne - nie mialas okazji uslyszec od innych co na ten temat mysla, bo nieliczni, ktorzy wiedza sie nie odzwyali. Musisz sie domyslac, co ludzie sadza. Boisz sie, ze mysla zle, ale wolalabys to uslyszec bo wtedy moglabys sie bronic. Jednak nie bedziesz prowokowac dyskusji bo nie masz na nia sily. Zrozum, to takze twoja tragedia

w momencie zapłodnienia już jest \"ustalane\" jaką dziecko będzie miało płeć, jaki kolor oczu, włosów... Może to jeszcze nie jest człowiek który może żyć, oddychać, ale codziennie zachodzą procesy przygotowujące je do tego... Nie wiem czy zdecydowałabym się na usunięcie, myślę że kilka lat temu brałabym taką możliwość pod uwagę, teraz już bym się mocno zastanawiała...

Gość japierdole
znam taka szmate ktora zabila dwoje dzieci(dwoje juz miala). Do kosciola co niedziele biega, jest chamowata, obraza wszystkich, zero jakichkolwiek uczuc wyzszych. Ja nigdy bym nie usunela ciazy.

Gość krondon
W momencie poczecia jest ustalane jaka bedzie plec? Chyba sobie zartujesz. Na poczatku to to jest komorka tylko.

Gość bbbyy
bardzo wam dziekuje, ze sie wypowiadacie kieruje mna wylacznie silne przekonanie, ze taka dyskusja jest potrzebna ja sama chce tu zagladac ale mam malo czasu starajcie sie nie wydawac pochopnych opinii i ocen ta dyskusja powinna byc prowadzona na glebszym poziomie niz frazesy z ambony - one nie odzwierciedlaja nawet stanowiska kosciola moze bede niepotrzebnie pompatyczna ala jako ludzie caly czas jestesmy od siebie zalezni dawajmy sobie wiecej wsparcia ;)

nie mozna potepiac kobiet ktore usunely bo nie znamy calej sytuacji poza tym jesli kobieta usunela poniewaz zostala zgwalcona/porod ja zabije/dziecko urodzi sie chore, np bez nog/rodzina nie ma kasy na kolene dziecko, zyja w skrajnej biedzie - to wtedy ok, rozumiem ale nie jesli jakas babka usuwa bo skoncza sie imprezy, alkohol albo ze jeszcze nie jest gotowa! uprawiajac seks zawsze trzeba brac pod uwage ze mozna wpasc, i nie gadajcie mi ze sie mozna zabezpieczyc bardzo dobrze bo nie ma 100% zabezpieczenia - jedynie wstrzemiezliwosc ale to nie jest zabezpieczenie..

Gość Krondon
Ale jesli ktos sie zabezpiecza, uprawia seks z glowa, a mimo wszystko wpadnie?

Gość bbbyy
ja na przyklad nie rozumiem argumentu finansowego ale staram sie zrozumiec kobiety, ktore usunely, bo to, ze ciezko im z tym zyc jest nie do zakwestionowania

jestem za aborcją w przypadku gwałtu, lub w przypadku zagrożenia życia matki. Sama bym pewnie nie usunęła, ale nie potępiam takich osób, uważam że to indywidualna decyzja a aborcja powinna być legalna, tak aby każda kobieta miała możliwość wyboru, co nie oznacza że sama bym to zrobiła...

przez pierwsze 6tyg kazda dzidzia jest RODZAJU ZENSKIEGO!!! kazdy z nas byl kobietka przez pierwsze 6tyg!!!! tak, tak!!! bardzo przykre takie tematy..i ja slyszalam ze kobiety mysla o tym pozniej do konca zycia, nawet po cichu obchodza planowana date urodzin dzidzi, a jeszcze niektore pozniej nigdy nie moga miec dzieci:( jednak fakt faktem ze raczej mlode dziewczyny decyduja sie na aborcje... ZABEZPIECZAC SIE! A NIE ZABIJAC DZIECI! co my tam mozemy, one pewnie same sobie nie moga wybaczyc...a zalobe beda noscic do konca zycia, w glowie, w sercu, nie wiem ale o tym nie da sie zapomniec!

Gość bbbyy
mozemy duzo bo babskie wsparcie duzo znaczy ;)

Gość no nie wiemmm
mnie uczono ze plec juz jest zdeterminowana w momencie zaplodnienia i zalezna jest od tego z jakim plemnikiem sie polączy komorka jajowa

wiecie co taka opinia ze po aborcji nie mozna zajsc w ciaze ro bzdura bo to tak jak czyszczenie po porodzie kiedy kobieta nie urodzila lozyska... wiec jak ma lyzeczkowanie, to tez nie moze zajsc??