Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczynka1966

Czemu ludzi tak dziwi to, ze w wieku 41 lat pierwszy raz wychodze za mąż?

Polecane posty

Gość bo to jest trochę dziwne
nie chcę cię urazić, może tak ci się ułożyło życie, ale normalne to nie jest

Wcale nie jestem głupia ani zacofana! Nie znacie mnie to się nie wypowiadajcie! Każdy ma prawo mieć swoje zdanie, a ja mam właśnie takie! A jeżeli ta kobieta żyła w wolnym związku to po co jej nagle ślub? I jeżeli to nic dziwnego to dlaczego starsze panie które wychodza za moz nie ubieraja sie w białe suknie i welony?? Tylko jakas skromna sukienka, lub garsonka? Bo biała, strojna suknia juz nie pasuje! Tak jak nie pasuje udawac panny \"młodej\"

Gość do wandy
idz przez zboze siostro z takimi tekstami 🖐️.

masz prawo do swojego zdania, a kobieta ktora dotad zyla w wolnym zwiazku ma prawo do ślubu z jej wiadomych tylko powodów, a Twoje poglady nazywam zacofanymi bo starasz sie w nich ograniczyc innych, niech każdy bierze slub kiedy chce i ubiera sie jak chce! wiecej tolerancji

Gość wanda dziecko drogie
41 lat wando, to osoba w średnim wieku, a nie "starsza pani". A tak w ogóle, to wiesz, że mało kto w tych czasach wychodzi za mąż przed 25 rokiem życia? Sprawdź se w roczniku statystycznym jak nie wierzysz. I ponawiam pytanie -ile masz lat? :D

Taaa, wando, może jeszcze w tym wieku, to już tylko do grobu się położyć i na śmierć czekać? Idź się lecz.

Gość a ja uważam że
wcale tak głupio Wanda nie gada :] no sory, ale dlaczego dopiero teraz wychodzi za mąż? zalezy jaki powód.. ale to nie jest najlepszy wiek na rodzenie piewszego dziecka, nie jest to takie bezpieczne, mogą być problemy a dzieci później wsydzą się mówić w szkole ile mama ma lat :P rozumiem ślub, ciążę PIERWSZĄ do około np 30-kilku lat ale powyżej czterdziechy to hehehhee pewnie w rodzinie uważana za stara panne i w końcu chce wyjść za mąż :D zreszta ja tam nie wiem a co do podróży to chyba mąż nie zabroni? z mężem tez można imprezować, podróżować chyba że się nikogo nie pokocha do jakiegoś tam wieku, w sumie nie ma co na siłę!! ale tak jak mówiłam - zalezy od powodu może nikt jej nie chciał, uchodziła za stara panne, może jest już taka zgrzybiała może hmmm bardzo się zawiodła na kimś może nie kochała może jej nie kochano może byla w związku w młodości, kilkuletnim a partner nie mógł się zdecydować albo odszedł/zdradził a może stwierdziła że to nie to / ciężko bylo jej potem ufać może chciała sie wyszaleć i dorobić i dopiero mąż, ale to jest bez sensu, żeby nie było na dziecko tylko za późno moe nie chce mieć dzieci i będzie udawała ze jest za stara :D może jest nowoczesną, zadbaną kobietą, skaczącą z kwiatka na kwiatek, podróżującą, imprezującą (to nie jest wyjaśnienie, bo śmiesznie wygląda taki babsztyl) jeszcze zależy czy ten przyszły mąż to partner od roku czy 10 lat tak czy siak taka panna skacząca w białej sukni z welonem (niech sobie już kupi taki zasłaniający twarz i zmarszczki) - jak ona będzie wyglądała na fotach i udająca jak ktos napisał "młodą" to wylew a jak elegancki ślub, dla najbliższych, w restauracji itd stosowniej do wieku i w ogóle, suknia też nie biała, nie stroojna tylko np ecru, elegancka węższa, wszystko z klasą to takie weselicho może być (a nasunęła mi się taka myśl 41-latka może mieć chrześniaków :D nawet powyżej 20 lat - jak oni będą obecni na ślubie, to obowiązuje ich ta niepisana zasada wspaniałych prezentów od chrzestnych, to teraz od chrześniaków?:D)

do \"a ja uważam że \" Gdzie ty mieszkasz, że gadasz o 41-latce jak o jakiejś staruszce? Wyprowadź się stamtąd, tam musi byc bardzo zanieczyszczona atmosfera, skoro ludzie tak wcześnie się starzeją :D

Gratulacje dla Autorki tematu!!! Dlaczego ludzie tak mówią? Ograniczeni są, i tyle... Jakby małżeństwo było jedynym celem w życiu człowieka... Życie najpierw trzeba mieć dla siebie, potem można się nim z kimś podzielić... W końcu jak jesteś panną zawsze jeszcze możesz być mężatką, a jak jesteś mężatką do bycia panną już nie wrócisz... Dlatego jeszcze raz gratuluję mądrej decyzji i trzymaj się!!! Buziaki:)

wreszcie ktos sie ze mna zgodził! Nie rozumiem was! Dlaczego wszyscy tak na mnie naskoczyli! Czy jak mam odmienne zdanie od większosci to juz nie mam prawa sie wypowiedziec? Dla mnie to nie jest normalne wychodzic za mąż po czterdziestce i kropka! Chcecie to sie pobierajcie i po 80-tce ale ja uwazam swoje i tyle. Podałam przykład z sukienką. Skoro sama panna \"młoda\" ubiera się nieco inaczej to nawet ona sama wie ze cos jest nie do konca normalnie. Piszcie sobie co chcecie ja zdania nie zmiene. I nie obrażajcie mnie bo ja nie obrażam nikogo! Chociaz tez moge uwazac Was za głupie bo myslicie inaczej. Ale szanuje wasze zdanie a Wy szanujcie moje. a lat mam 24.

Wando, a jak dwie 40-letnie osoby się kochają, to według ciebie nie mają prawa do ślubu, bo wykracza to poza twoją abstrakcyjną \"normalność\", tak? A wszyscy na ciebie naskoczyli bo twoje poglądy są poprostu dziwne - uważasz, że do 25 roku życia każdy musi wyjśc za mąż, a po 40-tce to już powinien ułożyć się w trumnie i czekać na śmierć.

Gość lat masz 24 a poglądy
starej cioty ze wsi zabitej dechami :O.

\" I nie obrażajcie mnie bo ja nie obrażam nikogo!\" Owszem, obrażasz. Piszesz o kobiecie w średnim wieku jaką jest autorka tak, jakby była jakąś staruszką. I w ogóle masz taki napastliwy ton.

Gość tamara gxgx
niektore osoby tu to rozpierniczaja mnie na drobne fragmenty swoimi pogladami... np.ta Wanda czy jak jej tam,i "a ja napisze ze" czy jak jej tam...to jakies dewoty-mohery,ktore maja mozgi jak glowka szpilki ,zupelnie zacofane i zniewiescialy...idzcie lepiej do kosciola,albo rozejrzyjcie sie za mezem ,a potem narobcie gromadke dzieci i zabawcie sie w dom...jeny jak mnie takie ograniczone umyslowo dewoty denerwuja...jak ktos nie ma innych celow w zyciu niz nianczenie dzieci i obsluga full serwis meza to miejsce takiej baby jest tylko przy garach...:)

OMG!!!! Idę się połozyc do trumny!!! Jestem starsza panią, mam zmarszczki i sypie sie ze mnie próchno (pruchno???):P:P:P Nic ino idę se burke kupić zeby zasłonic te zmarszki, tylko kurna.. jakos ich nie widzę:P:P Jeny... gdzie my zyjemy..

droga wszechpolko! 1.Najbardziej napastliwy ton tutaj to masz własnie Ty! I nie tylko na tym topiku. 2. Jeszcze całkiem niedawno zakładałas topiki z pytaniami dlaczego sa kasowane Twoje wypowiedzi odnosnie homoseksualizmu. Pisaas ze kazdy ma prawo miec swoje zdanie i ze masz prawo wypowiadac sie na ten temat nawet jezeli uwazasz ze homoseksualizm to zboczenie, choroba itd... Zadasz od kogoś zeby szanował Twoje zdanie. Czyli ty mozesz miec zwoje zdanie na temat gejów a ja na temat slubów po 40 to już nie? I musze myslec tak jak Ty bo tylko twojw zdanie jest dobre! 3. \"Ja uwazam ze kobietea do 25 lat powinna wyjs za mąz\" - zwróc uwage w tym zdaniu na słowa \"JA UWAZAM\" i \"POWINNA\" 4. Nie wiem gdzie w moich wypowiedział zauważyłas zdanie ze kobieta w tym wieku powinna sie położyć i czekać na śmierc. 5. Autorka jeżeli juz to moze się czuć URAŻONA a nie OBRAŻONA. 6. Mysl troche 🖐️

Gość po pierwsze okazywanie
zdziwienia w tej materii jest niegrzecznoscia. Nie wiedze w tym niczegio zlego. Klopot mze byc tylko z zajsciem w ciaze, o ile chcesz miec dzieci, ale to tez nie reguła. To twoja prywatna sprawa, kiedy wychodzisz za maz.Na pewno wybierasz wariant najkorzystniejszy dla ciebiecóz inni moga o tym wiedziec?

Nie ma odpowiedniego wieku na miłość, nie ma odpowiedniego wieku na małżeństwo. W każdym wieku można się zakochać, w każdym wieku można ubrać welon i białą suknię. Ja mam 40 i od 19 lat jestem szczęśliwą mężatką, ale mam koleżanki, które niedawno wyszły za mąż, urodziły dzieci, są szczęśliwe. Na szczęście mieszkają za granicą, więc nikt się nie dziwi. Polska to jednak ciemny kraj.

Gość tamara gxgx
niektorzy tutaj maja naprawde ograniczone myslenie,a swoja droga nikt nie wie jacy wy bedziecie majac 40-50 lat?i co?to juz schylek zycia i tzrzba polozyc sie do trumny?smiechu warte

Gość po pierwsze okazywanie
sądzac z innego twojego topiku, w ktorym dziwisz sie,ze partner nazzywa cie dziwczyna, wnoskuje,ze mimo wszytko masz jakies nieuzasadnione kompleksy wieku. Moze przebywasz w nienajciekawszym sodowisku, w ktorym jest to problemem? Zapewniam cie,ze wiekszoscia ludzi ten wiek nie wstrzasa. Mie ma gorszego ani lepszego wieku, moze byc tylko lepszy albo gorszy partner

Gość wanda nei kompromituj się
"Nie wiem gdzie w moich wypowiedział zauważyłas zdanie ze kobieta w tym wieku powinna sie położyć i czekać na śmierc." Skoro według ciebie nie ma już prawa do miłości i wychodzenia za mąż, i mówisz, ze w tym wieku "to tylko na wnuki czekać", więc chyba uważasz, ze po 40-tce to tylko umierać.

ty to masz problemy! a co ciebie opchodzi opinia innych? to ty z nim bedziesz żyć to twoje życie wychodź za mąz i miej jeszcze dzieci czego Ci z całego serca życze pa i pozdrawiam wszystki stare i młode panny

Gość a_dusia
dlaczego dziwactwo? - ponieważ nie widzę najmniejszego powodu aby podatarzała panna, której dotychczas panieństwo nie przeszkadzało robiła z siebie pannę młodą - tzn starą pannę młodą :O slub w jej zyciu niczego przecież nie zmieni, bo - dzieci już i tak mieć nie będzie - ja na jej miejscu nie ryzykowałabym rodzenia dzieci - a majątek może podarować wybrankowi sporządzając testament :)