Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła blondi

Farbowanie na BLOND - Jaka farba?

Polecane posty

Gość przyszła blondi

przyszła blondi Chcę ufarbować włosy na słoneczny blond. Możecie mi polecić jakąś dobrą farbę nadającą się do włosów brązowych po farbowaniu?? Jestem typową szatynką – mój naturalny kolor to jasny brąz wpadający w popielaty, z naturalnymi blond pasemkami. 2 miesiące temu farbowałam włosy farbą Garnier Kolor Naturals odcień 5 jasny brąz(różnica między farbą a naturalnym kolorem była bardzo nieznaczna). Teraz kolor jest już bardzo ‘sprany’ i mam na głowie coś jakby jasny kasztan i kilka rudych i blond pasemek. Ta farba była z utleniaczem i widzę że włosy po farbowaniu mam sporo jaśniejsze od odrostów. Teraz szukam farby, która w domowych warunkach ufarbuje moje włosy i nie zrobi mi marchewki ani kurczaka na głowie. Wiem, że nie wszystkie farby nadają się do włosów ciemniejszych niż ciemny blond. Dzisiaj w sklepie oglądałam różne farby i te które wydały mi się najbardziej odpowiednie to: Garnier Nutrise odcienie 89 i 90 Garnier 100% Kolor Schwartzkopf Kolor XXL Wszystkie te farby nadaja się do jasnego, a nawet chyba średniego brązu i kolor prezentowany na odwrocie opakowania wychodzi bardzo zachęcająco. Jednak wiem, że kolor nie zawsze wychodzi tak jak na opakowaniu. Dlatego mam pytanie, co myślicie o tych farbach? Czy któraś z was farbowała włosy na blond tymi farbami?(z zastrzeżeniem, że jest sztynką) Może możecie mi polecić jakąś farbę, która dobrze rozjaśni brązowe włosy na kolor zbliżony do słonecznego blondu? Dzięki serdeczne za poradę

Gość wwwwwwwwwwwwwwww
kochana włosy będą żówte jak u kurczaka, nie rozjiaśni ., nie rób tego !!!

Gość honey_m
farba XXL kolor, ja juz na włosy blond nia ufarbowałąm i zrobiła mi żółtą jajecznice...wiec ak Ty masz ciemne to wogole bedzie masakra i zostanisez kurczakiem wilkanonym...nie rob tego.... sorry ale msuze to powiedziec..... czasem widze kobiety "ktore" własnie kombinuja tak w domu i potem chodza w opłakanym stanie z blizej nie okreslonym czyms na glowie zaoszczedz na fruzjra niech Ci doprowadzi do tego odcienia jaki chcsez a potem sama sosbie rob. ale nie zmieniaj tak sama diametraknie bo uwierz mi to jest diametralne. a sklepowa badziewia zrobia Ci problem.

Gość oooooooooooooooo
Ja tez mam naturalny kolor mysi czyli taki ciemny blond, latem jasniejszy, tzn mialam, ale ja nie uzywam farby tylko delikatnego rozjasniacza w spraju, garnier lub innej firmy o nazwie Sun-in, ale nie wiem czy takie preparaty mozna dostac w polsce. Generalnie dziala to tak ze pryskasz wlosy i suszysz suszarka, nie wychodzi kurczak nie ma bezczelnych odrostow bo jak wlosy odrastaja to psikam tylko u ich podstawy, wlosy wygladaja jak naturalny blond, niektore pasma sa ciemniejsze niektore jasniejsze. Do tego zeby wlosy nie matowialy szampon dla blondynek john frieda a co jakis czas odzywka maska garnier ktora rowniez ma wlasciwosci rozjasniajace.

Gość do oooooo
fryzjerka przychodzi do mnie,ale po ostatnim razie nie chce jej kosmetyków,bo mi nie odpowiadają. ciekawa jestem co to za spray,o ktorym piszesz.chce kupic cos do rozjaśniania i odrostow sama i wlasnie nie wiem co byloby najlepsze.

Gość do oooooo
jestes jeszcze?

Gość kamkamkam
"do ooo" widziałam kiedyś taki rozjaśniacz w sprayu w rossmanie we wrocławiu, ale to jakieś 2 lata temu a ostatnio sama go szukałam i nie było ;(

Gość ooooooooooooooo
Jestem, a w razie co bede tez jutro

Gość do oooooo
niestety nie widziałam czegos takiego.jestem umówiona na poniedziałek,cos muszę kupić-trudno na własne ryzyko.

Ja mam dość ciemne włosy i miałam problem z ich rozjaśnieniem gdyż zawsze wychodził kolor żółto pomarańczowy. Teraz stosuję farby pro evolution i kolor wychodzi idealny. Farby te można je kupić w sklepie z artykułami fryzjerskimi.

Gość Lilitha
Ja nawet na bardzo ciemny brąz wellatonem rozjasniaczem robiłam i wyszło mi coś jak na opakowaniu (moje naturalne ciemny blond), także polecam