Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mi takie niebieskie kółka międ

za tydzień mam mieć założony stały aparat na zęby i wczoraj ortodontka założyła

Polecane posty

mi takie niebieskie kółka między zęby (separacje czy coś) i to mnie strasznie boli!!!!!! czy to musi tak boleć??? po co to w ogoóle sie zakłada???? odp....

Zakłada sie żeby zrobić miejsce na \"molar orthodontic bands\"(niestety nie wiem jak się nazywają pop polsku :0) to takie metalowe obręcze do których przymocowane są \" druty\" cementuje się je do 6 lub czasami 7.

Gość sałatka grecka
musi bolec tez to mialam tydzien przed zalozeniem aparatu pozniej w miejscu tych gumek bedą pierścienie aaa...i zakładanie aparatu niezbyt przyjemne lezenie w glupiej pozycji prawie 3 godziny;/ ciagle otwarta buzia wszedzie slina i te durne waciki polerka, woda, powietrze klej =/ i najedz sie dobrze, zanim Ci załoza aparat ja przez 3 tyg. bylam na jogurtach i kisielu :)

dzięki :)

Jak będziesz mieć już ten aparat to pamiętaj żeby chodzić cały czas ze szczotką i po każdym posiłku czyścić zęby , zwłaszcza okolice dziąseł i pod \"drutami\" . Nie możesz jeść nic słodkiego i żuć gumy .:O

aż takie rygory??? syszałam o tej szczote do zębów co pare minut, ale brak gumy do żucia????? :-o no nieeee.....\ ps. ile Wy nosiłyście swoje aparaty? mi ortodontka powiedziała, że się nosi 2 lata. plus, minus pół roku?? nosiła któraś z Was 1,5 roku czy zwykle się to przeciąga...??

Gość no ja mialam miec sciagany
i tak ciagle sie to przedłuzało :/ i pamietam ze do studniowki chociaz mialam miec zdjete to mi nie zdjeli wrrr, chyba z 2,5roku nosiłam.....tylko ze teraz na nowo sie zaczynaja krzywic........brrrr

kumpela nosila ponad 2 lata, a teraz musi nosic taki \"niestaly\" nie wiem jak sie to fachowo nazywa :) ale ogolnie musi na noc zakladac taki aparacik by jej sie nie cofalo to co miala wyprostowane. a to co opowiadala o dokrecaniu aparatu i ogolnie o ruszaniu zebow, to az mi skora cierpla:(

też nosiłam dwa lata, ale nie narzekam... i uważam, że to była bardzo dobra decyzja ;) od 3 lat mam z głowy stały aparat... ale niestety dół mi się krzywi dzięki 8-kom :-/ a że one niezbyt fajnie się układają... to nawet chirurg nie chce ich zbytnio usuwać.. i dzięki Bogu... bo mnie trochę nastraszył... brrrr

Gość wyzwolona_pogodna_anka
cium cium

Gość no ja mialam miec sciagany
tak nosiłam go, teraz jestem jakies hm 4lata po zdjeciu i sie zaczyna robic nieciekawie ;-)

Gość bla ble ble
a ja myslalam, ze to tylko ja mam problem z cofaniem sie zebow ;/ nosze wkladke retencyjna, ale i tak jedynka mi sie cofa do tylu, a wszystkie pozostale zeby sa ok. Juz bym nie narzekala jakby to mi sie krzywil inny zab! Ale tu chodzi o jedynke gorna :(:(