Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZABAJONAnastka17

_____CZERWIEC 2008_____

Polecane posty

Gość ZABAJONAnastka17

hej dzis dowiedzialam sie ze bede mamusia:) termin na 1.06.2008--ale sie ciesze

Gość ZABAJONAnastka17
dziekuje czekoladko...i nie zazdrosc nastepna w lipcu bedziesz TY!! tego Ci zycze z calego ❤️

Gość ZABAJONAnastka17
mini a dlaczego zapraszasz mnie na ten topik ja juz jestem w ciazy i juz sie nie staram wiec poczekam na nowe mamusie tutaj,ale mim o wszystko dzieki za zaproszonko:)

Gość dzagusia84
witam ja mam termin na koniec kwietnia gratuluje z calego serca i zycze spokojnej ciazy

ja tez juz jestem w ciaży termin mam na maj... dlatego zapraszam ale jak nie to nie...

Gość /łączenie tematów//
Temat: Czerwiec 2008 13:59 Rotmistrzowa Anna Witam! Czy któraś już wie, że będzie miała dzidzię? Ja podjęłam starania i czekam a efekty! A wy? 14:01 Mirabelka1 witaj, ja także mam nadzieję że uda mi się urodzić w czerwcu 2008r. Starania rozpoczęłam już w sierpniu. niestety bezowocne. Teraz jest mój 2 cykl, a od wczoraj przytulanki . chcę tu zostać i zawsze z tobą być... nie odchodź nigdy za daleko, bo słońce gaśnie kiedy ciebie brak... 14:02 Rotmistrzowa Anna to będzie moje drugie dziecko - oczywiście zaplanowane 14:03 Mirabelka1 ja staram sie o pierwsze dziecko. chcę tu zostać i zawsze z tobą być... nie odchodź nigdy za daleko, bo słońce gaśnie kiedy ciebie brak... 14:04 Rotmistrzowa Anna czy znasz już przyblizoną datę porodu 14:06 Mirabelka1 nie zrozumiałyśmy się, ja dopiero staram się o dziecko, a ty już jesteś w ciąży? chcę tu zostać i zawsze z tobą być... nie odchodź nigdy za daleko, bo słońce gaśnie kiedy ciebie brak... 14:07 Rotmistrzowa Anna to sobie policz: do pierwsego dnia ostatniej miesiaczki dodaj 7 dni, a od bieżącego miesiąca odejmij 3 m-ce np. OM 1.09.2007 termin porodu: 8.06.2008 14:08 Biała Jeroza no, ale ona jeszcze w ciąży nie jest, więc jak ma sobie obliczyć termin porodu? 14:09 Rotmistrzowa Anna to byłby termin porodu gdybyś była w ciąży 14:09 Mirabelka1 ale ja jeszcze nie jestem w ciąży, dopiero się staram o dziecko chcę tu zostać i zawsze z tobą być... nie odchodź nigdy za daleko, bo słońce gaśnie kiedy ciebie brak... 14:10 jesssoooo rotmistrzowa anna naucz sie czytac a potem pisz, nie widzisz ze ona napisala ze jeszcze nie jest w ciaz!!!!!!!!!!! 14:11 Rotmistrzowa Anna ale gdy będzie w ciąży, to tak policzy sobie trmin porodu 14:14 mikulina80*** hA HA HA DOBRE Jak planety dwie zataczamy krąg.... 14:16 Nickola24 ja tez sie staram juz 3 cykl. testuje 28.09 mam nadzieje ze @ nie przylezie.czego i Wam zycze! gdybym zaszla w ciaze to termin porodu mialabym na 6.06.2008! http://www.suwaczek.pl/cache/f39cec4803.png http://www.suwaczek.pl/cache/bef0fb4324.png http://www.suwaczek.pl/cache/c580faf8b5.png 14:16 Rotmistrzowa Anna ja miałabym na 14 czerwca 2008r. 14:18 Rotmistrzowa Anna Nickola 24 to będzie twoje pierwsze dziecko? 21:53 terakota ja czekam, może będę mogła do was dołączyć

gratuluję!!!!!!!! Ja jestem z czerwcówek 2007. Pewnie będę podglądać Wasz topik, bo fajnie jest sobie powspominać :)

ja tez! ja tez! GRATULUJE!!! i tez bede podgladac i zyczyc wszystkiego dobrego, bo obiecalam czerwcowkom 2006!!!! ;-) alez ten czas pedzi dopiero ja sie cieszylam z dwoch kresek :-D a teraz te \'kreski\' spia slodko w łóżeczku :-D czas ciazy i oczekiwania na dzieciatko to jedno z najpiekniejszych przezyc w moim zyciu!!!! wszystkiego dobrego CZERWCÓWKI 2008 !!!!

gratuluje hej mnie jak sie udalo to tez bede miec termin na ok 20 czerwca, poki co dzis 16 dc wiec jeszcze 12 dni do @, ktora ma nadzieje ze sie nie przyjdzie

Cześć:) Wspanile widzieć topic z nowym miesiącem:):):)terminów. Gratuluję serdecznie, życzę spokojnej ciąży. Czerwiec to wspaniały miesiąc, a bliźnięta to bardzo sympatyczni, kontaktowi i mili ludzie (mam dwoje w rodzinie:) Ja pozdrawiam w imieniu Grudniówko - Styczniówek:)

Witam ja też jestem czerwcówką 2007 termin miałam na 07.06 a urodziłam 10.06 pięknego synka Dawidka który teraz smacznie sobie śpi w swoim wózeczku. Wszystkim czerwcówkom 2008 gratuluje i życze szczęśliwego przebiegu ciąży, łatwego porodu i zdrowych maleństw. Cieszcie się każdą chwilą Waszej ciąży, rosnącym brzuszkiem a w nim rosnącym małym człowieczkiem którego za pare miesięcy będziecie tulić w swoich ramionach. W razie jakichkolwiek pytań czy wątpliwości zapraszamy na nasz topik zawsze chętnie pomożemy. Miłego dnia nowe czerwcóweczki! Dbajcie o swoje fasolki!

Gość Joasia83
Witam i przeogromnie gratuluję!!!! Wiem jaka to radość boooo...jestem w 7tc i wydaje mi się że jestem najszczęsliwsza na świecie ;) Zdróweczka i pomyślnego dotrwania do rozwiązania życzę.

Gość ZABAJONAnastka17
kurcze czy tak malo babeczek na czerwiec jest??? dziewczyny piszcie jak U was jest macie mdlosci bo ja juz powoli wysiadam schudlam juz 3 kilo

Gość Joasia83
Zauważyłam że czerwcowe mamusie rozsypały się po różnych forach ;) Na mdłości to najlepiej przed wstaniem z łóżka zapodać sobie jakiś jogurcik (niech Ci mąż do łóżeczka zaserwuje) a w ciągu dnia weź sobie skórkę z chleba i possij jak cukierka, sposób stary jak moja babcia ale skuteczny ;)

Gość ZABAJONA nastka17
Joasiu ja nie mam meza ,mam chlopaka ale narazie nie mieszkamy ze soba .mam mature w tym roku mam nadzieje ze przed porodem jeszcze zdaze ja napisac.

Gość ZABAJONA nastka17
oczywiscie w tym roku szkolnym mial obyc 2007/2008

Gość Joasia83
Myślę że dzidziuś będzie teraz dla Ciebie na tyle mocną motywacją że matura pójdzie jak z płatka ;) A co do porannych mdłości to ważne że już wiesz jak sobie z nimi poradzić i to nie ważne czy mąż czy mama czy rodzeństwo poda Ci jogurcik ;) ważny będzie efekt. Powodzenia i zdróweczka życzę ;)

Gratuluje dziewczyny, ja też tak będę w czerwcu, lub lipcu wszystkiego dowiem się w tym tygodniu kiedy termin przewidywany :)

Gość /łączenie tematów//
STRONA 1 Temat: Czerwiec 2008-Kto o tym wie?? 1 2 3 19:32 Merana Hej Dziewczyny! Dzisiaj dowiedziałam się , żę jestem w ciąży. Termin przypada mina czerwiec 20008. Czy jest już Was więcej? 19:33 a ja zrobiłam test dzisiaj byłaś u gina? 19:35 Merana Nie , dzisiaj zrobiłam test a wizytę mam na 10.10 19:42 a ja zrobiłam test zatem jeszcze nic nie wiadomo tak naprawdę, ale życzę Ci z całego serca byś była w ciąży 20:07 Merana Jutro idę zrobić badanie HCG we krwi 20:35 20008 to pochodzisz se w tej ciąży całkiem nie krótko 20:37 sadzimy LAS klikajcie http://kafeforum.act4trees.com/ 17:37 Merana Hej , byłam dzisiaj rano na badaniu, jutro będzie wynik, oby bylo ok 18:15 Merana Dzsiaj odebrałam wyniki, jestem w ciąży!!!!!!Moj wynik beta hcg to 198 ml czyli 2-3 tydzień ciąży. Czy nikogo nie ma na topiku? Nikt nie spodziewa się dziecka??? 18:28 wiolaj GRATULACJE!!! Ja jestem z Majówek Mysle ze powoli zaczna dobijac do ciebie kolejne dziewczyny, po prostu ty bardzo wczesnie o tej ciazy sie dowiedziałaś Pozdrawiam http://www.suwaczek.pl/cache/81688170a2.png 18:36 Mirabelka1 witaje Merana, bardzo bym chciała do ciebie dołączyć. staram się właśnie 2 cykl, jak się uda na pewno tutaj wpadnę. chcę tu zostać i zawsze z tobą być... nie odchodź nigdy za daleko, bo słońce gaśnie kiedy ciebie brak... 19:08 Merana Hej, nie wiem, czy ja w ogole z kims tu rozmawiam, nikt nie chce pisac. Dzisiaj mierzylam temperaturkę i miałam 36,9. To chyba wynik wydzielania progesteronu?? 21:38 LadyDi hej ja też dołączę, 3 dni temu robiłam test -2 kreski, nie mogłam uwierzyć, zrobiłam drugi i to samo...tak się cieszę, od razu poszłam do swojego ginekologa, powiedział, że jeszcze za wcześnie na USG mam przyjść za 2 tyg. Dla pewności chciałam zrobić badanie z krwi, ale gin powiedział, że nie ma sensu, że 2 testy wystarczą. Czasami w to jeszcze nie wierzę, chyba upewnię się na 100% po tym badaniu za 2 tyg. Na razie czuję się w miarę dobrze, co prawda bolą mnie mocno piersi, czasami mnie mdli, ale nie jest tragicznie. 21:41 LadyDi zapomniałam dodać, że biorę 3 razy dziennie duphaston (ponieważ miałam 3 dniowe plamienie na początku) i folik. Merano a jak Ty się czujesz? 09:04 iska bb gratulacje dla Merany i LadyDi !!!!!! mam nadzieje ze do Was dolacze za tydzien!!!! owulke mialam wczesniej o 3 dni - wiec szczyt sluzu byl 11 dnia a nastepnego sluz zrobil sie kremowy i tempka wzrosla !!! dzis 20 dc i zamiast 6 dni po owulce to chyba jestem juz 9 dni po owulce! tempka ladnie sie trzyma na poziomie 36,8 (w 1 fazie 36,5) wiec skok jest 0,3 wiec ladnie sie zapowiada!!!! z objawow nie mam zadnych no po za tym ze troche cycuszki mnie swedza ale tak po bokach a dzis to nawet czuje ze je mam - ale ja sie nie napalam bo juz sie udzielalam w majoweczkach i nici z tego , wiec jeszcze raz gratuluje!!!!!!! i trzymajta za mnie kciukaski!!!!!!!!!!!!!!!! mama 4,5 letniej Zuzanki 2 aniolki 16:36 Merana Hej Dziewczyny!Ja się czuję dobrze, nie mam mdłości, trochę tylko czasami boli mnie brzuch tak jakbym miala dostać miesiączkę. Czy uważacie, że to normalny objaw? 17:00 chanel 5 Witam czerwcowki 2008 Serdecznie wam gratuluje ciaz!!!! Ja jestem z kwietniowek 2008 Merena-takie bole boga byc spowodowane rozrastajaca sie macica,czyli nic groznego,ale lekarzem niejestem wiec lepiej zawsze tez konsultowac wszystko z lekarzem,z tego co pamietam duzo dziewczyn ma takie bole. [url=http://www.suwaczek.pl/ ]http://www.suwaczek.pl/cache/86d872b3ed.png 18:16 Agula2121 czesc dziewczyny!!! Dzisiaj robiłam test oczywiscie wyszły II piekne kreseczki. Juz byłam w ciąży ale w marcu tego roku poroniłam w 7 tygodniu, także juz mniej wiecej wiem jak to jest byc w ciązy chociaż długo sie nie nabyłam. mam nadzieje że teraz bedzie wszystko dobrze i nic złego mojemu maluszkowi nic sie nie stanie. Dzwoniłam do mojego lekarza i mam brac duphaston dwa razy dziennie po pół tabletki aby zapobiec własnie takim sytuacja. A na wizyte ide w poniedziałek żeby sprawdzic czy wszystko w porządku, raczej dzidziusia nie zobacze bo zawczesnie ale chce sie dowiedziec czy nie ma jakiegos krwiaka jak to było ostatnio. Z moich obliczen to ok 5 tygodnia ciązy i termin bede miec na 7 czerwca 2008 bo 1 wrzesnia miałam ostatnią miesiączkę. Jak bede cos wiecej wiedziec to oczywiscie napisze. Gratuluje wam dziewczyny Mama Aniołka 7 tc, 6.03.2007 http://www.suwaczek.pl/cache/c06ba14130.png http://www.suwaczek.pl/cache/13571d45d1.png "> 10:24 Merana Hej! Agula 2121, ja też ostatnią miesiączkę mialam 1 września. Mam podwyższoną temperaturę, jest między 36,8 a 37,0. Teraz pytanie z innej beczki, kiedy powiedzieć o ciąży pracodawcy? Dodam, że mam umowę na czas okreslony do konca tego roku. Obliczylam, ze w polowie grudnia miną mi 3 miesiące ciąży. Najchętniej to bym mu powiadziala, po podpisaniu nowej umowy, ale z drugiej strony boję się, że będzie na mnie zly , ze nie powiedzialam mu wcześniej skoro od dawna o ciązy wiedziałam. Moze wtedy pomyslec ze specjalnie zwlekałam z tym powiadomieniem dopoki nie dostanę nowej umowy o pracę. Jak uwazacie co byloby lepsze, powiedziec o ciąży w grudniu czy zaraz na początku stycznia??Proszę o radę 10:46 LadyDi Merano, wiem że brzmi to okrutnie, ale musisz myśleć o sobie i dziecku, nie ryzykuj powiedzenie przed podpisaniem umowy. W tej chwili może wydawać Ci się, że szef jest wyrozumiały i nawet jak się dowie to przedłuży Ci tą umowę, ale możesz później gorzko tego żałować. Nie wiem czy pracujesz w państwowej, samorządowej czy prywatne firmie, bo to tez jest różnica. W prywatnej firmie nikt nie będzie sobie brał na głowę zatrudnienia ciężarnej kobietki, wiedząc, że przez najbliższe miesiące będzie bezużyteczna i prawdopodobnie będzie trzeba zatrudnić kogoś na zastępstwo co oczywiście podniesie koszty. Ja mam umowę na czas nieokreślony, ale na razie i tak nie zamierzam mówić. 10:52 martyn--ia cześć dziewczyny GRATULUJĘ ja jestem ze styczniówek! JAk bycie miały jakieś pytania do starszych "stazem "kolezanek to zapraszam do nas Powodzenia!!! 24 tc + 6 kg córeczka [url=http://www.slub-wesele.pl ]http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200801281 34753.png 17:09 katarzynka21 hej kobietki ja nie jestem w ciazy ale chcialabym powiedziec ze lepiej nie mowic o ciazy jesli konczy ci sie umowa pod koniec roku,poczekaj az minal ci 3 miesiace i po podpisaniu nowej umowey powiedz,gdybys to zrobila teraz szef moglby dac ci umowe tylko do dnia porodu a tak nic nie widzac moze dac ci na wiele dluzej i potem bedziesz mogla pojsc spokojnie na macierzynski i na wychowawczy,nawet jak da umowe na 2 lata to i rok wychowawczego to cos,ja planuje zajsc w ciaze za rok w lipcu,sierpniu,mam umowe do 30 wrzesnia 2008 i dlatego chcem miec okres 3 miesiecy kiedy nic nie musze mowic i powiedziec dopiero tez wtedy kiedy dostane umowe 18:35 calka22 (calka22@tlen.pl) hello dziewczynki ja też będę mamą czerwcowego dzidziusia teraz trzymam kcikasy żeby było wszystko ok, ostatnią mieś miałam 31 sierpnia dzień przed moim slubem pozdrawiam Was serdecznie ciężaróweczki i dbajcie o fasoleczki 18:44 czarna Hej dziewczyny. Ja jestem majówką ale i wam gratuluję, bo to zaledwie miesiąc różnicy między nami. Jeśli chodzi o umowę, to trzeba myśleć o sobie. Ja pracuję dopiero trzy miesiące i tydzień temu dostałam umowę na czas nieokreślony. Oczywiście miałam wyrzuty sumienia ją podpisując bo jestem już w 9 tyg ciąży, ale wiem że gdybym sie przyznała że jestem w ciąży to moja pani dyrektor by mnie zwolniła. A tak mam umowę na stałe i w każdej chwili mogę iść na zwolnienie, a później może mnie przymą spowrotem , bo wkońcu podobno dobrze sie spisuję. Głupio mi bo pracuję krótko, ale wkońcu chyba muszę myśleć o sobie i swoim dziecku. 17:08 Merana Dziękuję Wam Dziewczyny za odpowiedzi. Jeszcze zastanowię się co do poruszonej kwestii dotyczącej umowy. A tymczasem, ile macie latek i skąd jesteście?Ja mam 25 , Zielona Góra. 10:00 psorka Cześć dziewczyny Ja się dowiedziałam 3 dni temu i jestem niesamowicie szczęśliwa staraliśmy się z mężem tylko 3 m-ce i w sumie to zrobilam test na odczepnego zeby zaszczepic sie przeciwko grypie bo mnie chorobso delikatne dopadlo tydzien temu. jak zobaczylam 2 kreski to oszlalam (nie pisze polskich znakow, nie chce mi sie, wybaczcie) test z krwi jeszcze zrobilam na potwierdzenie i juz nie mam zadnych watpliwosci za 2 dni ide do lekarza, z tego co sobie wyliczylam to gdzies na poczatek czerwca bede miala termin.... chyba nigdy nie bylam taka szczesliwa...... mam tylko nadzieje ze wszystko bedzie ok........... trzymam kciuki za was wszystkie, niech ten okres ciazy bedzie najpiekniejszym okresem w naszym zyciu 11:56 Agula2121 hej Zrobiłam taką tabelke gdzie bedziemy się wpisywać i bedziemy mieć wszystko w jednym miejscu. Wpisujcie sie dziewczyny ZACIĄZONE Nick......tydzien ciązy.....t. porodu......dł. starania ....miejscowosć Agula2121.....5tc.........czrewiec2008....4cykl......... Warszawa NICK ............IMIĘ ............ D.UR........ E-MAIL .................nr. gg Agula2121......Agnieszka.....18.02.86.....Agula2 3@onet.eu...9885915 Ja dzisiaj ide do gina na 19.00 to po wizycie napisze jak było, trzymajcie kciuki bo sie strasznie boje Mama Aniołka 7 tc, 6.03.2007 http://www.suwaczek.pl/cache/c06ba14130.png http://www.suwaczek.pl/cache/93abccd6c8.png "> 12:08 mmm-82 (mmm-82@o2.pl) Hej Dziewczyny Ja przyłączam się do czerwcowych Mam termin na początek czerwca Ale moja fasolka strasznie mi dokucza, jest mi tak strasznie niedobrze, mdli mnie całe dnie. Czasami już mam dosyć, ale cieszę się że mam fasolkę 12:23 ziela cześć dziewczynki! i ja się przyłączam do czerwcówek, też początek czerwca. baaaaaardzo się cieszę. powodzenia dla wszystkich!!! 17:35 Merana ZACIĄZONE Nick......tydzien ciązy.....t. porodu......dł. starania ....miejscowosć Merana.....6tc.........czrewiec2008....2cykl......... Zielona Góra NICK ............IMIĘ ............ Data ur. Merana......Gosia..... 1982r...... Hej! A oto moje dane. Ale z tego co mi wiadomo to mozna szczepić się na grypę jeśli jest się w ciąży. 17:36 Merana Dziewczyny, czy macie mdłości? Bo ja żadnych nie odczuwam i boję się że coś jest nie tak. 1 2 3

Gość /łączenie tematów//
STRONA 2 Temat: Czerwiec 2008-Kto o tym wie?? 1 2 3 20:22 Olcia_M Gratuluje Wam, Przypominam sobie jak zaczynał sie mój topik LUTY 2008 Nie mogłysmy sie doczekac pierwszych wizyt, cale podekscytowane "Prawdziwe marzenia się spełniają" 23 tydzień 20:56 Agula2121 czesc wam wszystkim Jestem własnie po wizycie Narazie wszystko jest OK , widac było zarodek ale ma dopiero około półtora milimetra ale sie nie dziwie bo owulke miałam 22 dnia cylku, wiec wszystko ok. Za miesiac kolejna wizyta A do tabelki tak się wpisujcie, żeby było wszystko w jednym miejscu, a ja sie poprostu kopiuje i wpisuje sie swoje dane chyba nie macie mi za złe za tabelke?? ZACIĄZONE Nick......tydzien ciązy.....t. porodu......dł. starania ....miejscowosć Merana.....6tc.........czrewiec2008....2cykl......... Zielona Góra Agula2121...5tc........czerwiec2008.....4cykl.........Wa rszawa NICK ............IMIĘ ............ D.UR........ E-MAIL .................nr. gg Agula2121....Agnieszka.......18.02.86....Agula23@ onet.eu....9885915 Merana..........Gosia.......... 1982r...... Mama Aniołka 7 tc, 6.03.2007 http://www.suwaczek.pl/cache/c06ba14130.png http://www.suwaczek.pl/cache/93abccd6c8.png "> 21:20 zaciazone... to slowo jest okropne....moze zmiencie na jakies inne - ladniejsze 21:27 Agula2121 do zaciążone jeżeli chcesz to zmien albo podaj ładniejszą nazwe Mama Aniołka 7 tc, 6.03.2007 http://www.suwaczek.pl/cache/c06ba14130.png http://www.suwaczek.pl/cache/93abccd6c8.png "> 21:37 tez mama Moze tak? PRZYSZŁE MAMY: ********************* Nick......tydzien ciązy.....t. porodu......dł. starania ....miejscowosć Merana......6tc.........czrewiec2008.....2cykl......... Zielona Góra Agula2121...5tc.........czerwiec2008.....4cykl.........W a rszawa NASZE DANE: ******************** NICK ............IMIĘ ............ D.UR........ E-MAIL .................nr. gg Agula2121....Agnieszka.......18.02.86....Agula23@ onet.eu....9885915 Merana..........Gosia.......... 1982r...... zDROWKA !!!! 21:55 jak to jest z jak szybko poszłyście do lekarza?ja wczoraj zrobiłam test i mam dwie kreseczki czy muszę iść już w tym tygodniu? 10:17 Agula2121 do tez mama Bardzo ładnie to określiłaś do Jak to jest z ... ja zrobiłam test w czwartek następny w sobotę i w wczoraj (poniedziałek) byłam już u lekarza ale ja poszłam tak wcześnie bo miałam już wcześniej poronienie tak wiec chciałam sie upewnić czy wszystko tym razem w porządku. No na tym etapie jeszcze bardzo nie było widać, ale jak pójdziesz do lekarza na przykład w tym tygodniu to cię nie wyrzuci z gabinetu Mama Aniołka 7 tc, 6.03.2007 http://www.suwaczek.pl/cache/c06ba14130.png http://www.suwaczek.pl/cache/93abccd6c8.png "> 11:31 lampa Hej dziewczyny! Gartulacje dla przyszłych mam!!! My z mężem staramy się o dziecko, fakt dopiero zaczęliśmy, więc zastanawiam się po ilu dniach od momentu w którym doszło do zapłodnienia najlepiej zrobić test. Na niektórych wyczytałam, że najlepiej w dniu po którym miała wystąpić miesiączka. U mnie może być z tym problem, bo okres miałam 24 sierpnia(fakt bywa nieregularny) ale w weekend zaczęliśmy starania i ja już umieram z ciekawości, ale to chyab za wcześnie troszkę....Poradźcie coś 12:19 Gosiaaa Lampa, test rób albo w dniu spodziewanej miesiączki, albo po niej ... wtedy test jest wiarygodny! PS ... w poniedziałek lub wtorek może do Was dołączę (o ile @ nie przylezie) Żyj tak, jakby dzisiejszy dzień miał być twoim ostatnim http://suwaczki.waszslub.pl/img-200704280060 0630.png 12:23 lampa Gosiaaa-dziekuję za poradę, z chęcią zrobiłabym po dniu w którym powinnam mieć okres, ale w tym jest problem, że nie wiem kiedy ona powinna nastąpić, bo miewam strasznie nieregularnie. Czasem cykl mam 30 dni, czasem 35 dni, a nieraz w miesiacu wcale nie mam. Chyba zrobię w przyszłym tygodniu i zobaczę co bedzie bardzo bym chciała A jak u Ciebie? 22:59 LadyDi Gratuluję nowo zaciążonym... Dziewczyny ja nie wpisuje się jeszcze do tabelki, bo nie wiem na kiedy mam termin czy będzie to maj czy czerwiec. Wizytę u lekarza i usg mam dopiero za 1,5 tygodnia. Znalazłam w necie jakieś liczniki określające termin porodu, ale wszystkie wyliczają wg 28 dniowego do max 40 dniowego cyklu. Ja od zawsze miałam nieregularne miesiączki, ostatnio nawet co 60 dni, więc nie potrafię dokładnie określić kiedy mogło dojść do zapłodnienia, mam tylko swoje przypuszczenia. 09:10 Agula2121 Hej Ja juz wiem termin porodu wiec wklejam do tabelki. PRZYSZŁE MAMY: ********************* Nick......tydzien ciązy.....t. porodu......dł. starania ....miejscowosć Merana......6tc..........czrewiec2008........2cykl...... ... Zielona Góra Agula2121...5tc..........8czerwiec2008......4cykl....... ...Warszawa NASZE DANE: ******************** NICK ............IMIĘ ............ D.UR........ E-MAIL .................nr. gg Agula2121....Agnieszka.......18.02.86....Agula23@ onet.eu....9885915 Merana..........Gosia.......... 1982r...... Mama Aniołka 7 tc, 6.03.2007 http://www.suwaczek.pl/cache/c06ba14130.png http://www.suwaczek.pl/cache/93abccd6c8.png "> 19:43 Merana Cześć!Chciałam się zapytać, bo bylam u lekarza, i stwierdził żę pęcherzyk ciążowy ma 12 mm, czy to to samo co zarodek? 19:45 /łączenie tematów// Temat: na czerwiec 2008 19:30 POSKROMIENIE ZŁOŚNICY Właśnie dowiedziałam sie ze w czerwcu 2008 zostane mamą!!!!!!!!!!!!!!! 18.08.2007r. [url=http://www.waszslub.pl ]http://suwaczki.waszslub.pl/img-200708180040 0430.png 09:04 Agula2121 Merana Jeśli twój pęcherzyk ma 12mm to nie jest to wielkość zarodka, napewno ma mniej, bo w tym pęcherzyku będzie się rozwijać maluszek wiec musi mieć sporo miejsca i dlatego są takie różnice. Ja miałam pecherzyk 8mm a zarodek miał 1 - 1,5 mm. A w którym tyodniu jesteś ciąży od ostatniej @?? Mama Aniołka 7 tc, 6.03.2007 http://www.suwaczek.pl/cache/c06ba14130.png http://www.suwaczek.pl/cache/93abccd6c8.png "> 12:15 bikm hej dziewczyny 4 dni temu zrobilam test dzidzius na czerwiec to juz moje drugie malenstwo ale sie ciesze 12:35 bikm a tak wogole to GRATULACJE dla przyszlych mam [ ] 12:36 Mysz_ka tu czerwcowka 2007 gratulacje dziewczyny jak bedziecie mialy jakies zapytania to wpadajcie do nas a chetnie pomozemy 01.06.2007r. Oskar [url=http://www.suwaczek.pl/ ]http://www.suwaczek.pl/cache/36f61a71a4.png 12:39 bikm jest tu ktos [url=http://www.suwaczek.pl/ ]http://www.suwaczek.pl/cache/aea81c56d6.png 12:42 minimonia ja równiez gratuluję przyszłym mamusiom jestem majówką 2008, ale czesto podczytuję kwietniówki, zeby wiedziec czego sie spodziewac w najbliższych tyg ciązy wam polecam zaglądać na majowy topik http://www.suwaczek.pl/cache/3e0fae1b70.png http://www.suwaczek.pl/cache/a758e80382.png 19:20 Merana Hej , ja jestem w końcówce 6 tygodnia od ostatniej miesiączki, a WY? 22:32 LadyDi moja ostatnia miesiączka była 31lipca więc już kawałek czasu 23:06 poznanianka czesc dziewczyny! ja tu wpadlam na chwile z sentymentu , bo jestem czerwcowka 2007 gratulacje!!!! jakby co to wpadajcie do nas mama MikoŁajka [url=http://www.suwaczek.pl/ ]http://www.suwaczek.pl/cache/9db7f40559.png 16:24 Agula2121 czesc dziewczyny Ale tu cicho, napiszcie co u Was słychać, jak maleństwa, jak się czujecie, może jakieś nowe objawy doszły???? Ja zmieniam w tabelce tydzień ciąży Może ktos sie jeszcze dopisze bo jest nas mało, Zapraszam PRZYSZŁE MAMY: ********************* Nick......tydzien ciązy.....t. porodu......dł. starania ....miejscowosć Merana......6tc..........czrewiec2008........2cykl...... ... Zielona Góra Agula2121...6tc..........8czerwiec2008......4cykl....... ...Warszawa NASZE DANE: ******************** NICK ............IMIĘ ............ D.UR........ E-MAIL .................nr. gg Agula2121....Agnieszka.......18.02.86....Agula23@ onet.eu....9885915 Merana..........Gosia.......... 1982r...... Mama Aniołka 7 tc, 6.03.2007 http://www.suwaczek.pl/cache/c06ba14130.png http://www.suwaczek.pl/cache/93abccd6c8.png "> 15:35 ania76 Cześć dziewczyny! Ja też jestem w ciąży, początek 6 tygodnia licząc od @. To będzie moje drugie dziecko, mam już synka 7 letniego. Bardzo się cieszę, że zaszłam,bo staraliśmy sie z mężem już 2 lata. Miałam iść do kliniki leczenia niepłodności, ale sobie odpuściłam i kolo 20 września zaszłam w ciążę. Ja na razie mam pobolewanie w podbrzuszu i bolące piersi. Za to mdłości wogole nie mam, a w pierwszej ciąży bardzo szybko robiło mi się niedobrze. Idę do gina w czwartek, ale na razie nie zdecyduję się na usg, dopiero po 12 tygodniu. Mam nadzieje, ze ten topic się rozwinie. Postaram sie zaglądać codziennie. pa 15:45 evinka24 Siemka wlasnie dzis sie dowiedzialam ze jestem w ciazy, i wypada mi na czerwiec jak narazie mam mieszane odczucia ale sie ciesze chyba.. narazie jeszcze jestem w szoku, zaczynam schizowac, wczoraj wypilam red bulla z wodka, dzis zjadlam chipsy nie dlugo w jakas paranoje popadne a to dopiero 2 gdz od kad wiem 16:44 Merana Hej! Ja z ciążowych dolegliwości zaczełam mieć mdłości> Nawet się rymuje . Ale na szczescie utrzxymują się tylko rano. Dziewczyny, powiedzcie, w którym tygodniu uwidacznia się brzuszek? 16:53 Agula2121 hej Ja dokładnie nie wiem od kiedy juz uwidacznia sie brzuszek bo to zależy od każdej z nas, kazda ma inaczej, jedna bedzie miała brzuszek już w 3 miesiącu a następna dopiero nawet w 7 miesiącu. To chyba tez zalezy od naszej figury. Ja mam mdłości prawie przez cały dzień a czasami są takie że się zastanawiam czy juz mam leciec do kibelka no i bolą mnie piersi, czasami tam brzuszek zaboli. Mama Aniołka 7 tc, 6.03.2007 http://www.suwaczek.pl/cache/c06ba14130.png http://www.suwaczek.pl/cache/93abccd6c8.png "> 16:57 AsiaSz Gratulacje dla czerwcowych mam. Wydaje mi sie jakbym dopiero co też robiła test a tu moje szczęście już ma 2 tygodnie. Powodzenia życzę. http://tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxadb2007 1002_-8_Kuba+ma.png 10:05 KIKA27 Hej Ja tak nie śmiało. Wczoraj zrobiłam test i wyszły dwie grube krechy. Mam juz córeczke 14 miesięczną.

Gość /łączenie tematów//
STRONA 3 Temat: Czerwiec 2008-Kto o tym wie?? 1 2 3 14:50 zura witam, mam termin na poczatek czerwca,jestem w 8 tyg. juz wizycie u G.i pierwszym usg.na którym wykazało ze wszystko ok.Lecz odebrałam własnie wyniki krwi i mam rh - ,mamy konflikt z meżem,jestem troche tym przerażona. Pozdrawiam drogie mamy 18:21 madzialena82 czesc dziewczyny przede wszystkim wszystkim wam gratuluje ja 13 pazdz. zrobilam test wyszedl pozytywnie, jak narazie praktycznie cale dnie wymiotuje wizyte u ginek. zaplanowana na 8.11 09:45 ania20 witajcie dziewczynki. gratuluje wszystkim przyszłym czerwcowym mamusiom. ja akurat jestem z terminu styczniowego ale sama urodziłam się w czerwcu czerwiec to super miesiąc życzę wam wszystkim bezbolesnego, szybkiego porodu oraz fajnych maleństw. a także aby ciąża przebiegała bez problemów i fajnych brzuszków 28tc córcia Natalka http://www.photoblog.pl/diabolic85/6948598 mój aniołek - Sandra Oliwia - 10.03.2006 11:05 Agula2121 czesc dziewczyny! ja zmieniam w tabelce tydzień Coś tu cicho dziewczyny wpiszą się raz i już nie zaglądają (może zaglądają ale nic nie piszą), piszcie co u Was U mnie narazie bez zmian ale nie mogę sie doczekać kolejnej wyzyty u gina dopiero 7 listopada. PRZYSZŁE MAMY: ********************* Nick......tydzien ciązy.....t. porodu......dł. starania ....miejscowosć Merana......6tc..........czrewiec2008........2cykl...... ... Zielona Góra Agula2121...7tc..........8czerwiec2008......4cykl....... ...Warszawa NASZE DANE: ******************** NICK ............IMIĘ ............ D.UR........ E-MAIL .................nr. gg Agula2121....Agnieszka.......18.02.86....Agula23@ onet.eu....9885915 Merana..........Gosia.......... 1982r...... Mama Aniołka 7 tc, 6.03.2007 http://www.suwaczek.pl/cache/c06ba14130.png http://www.suwaczek.pl/cache/93abccd6c8.png "> 11:16 Merana NASZE DANE: ******************** NICK ............IMIĘ ............ D.UR........ E-MAIL .................nr. gg Agula2121....Agnieszka.......18.02.86....Agula23@ onet.eu....9885915 Merana..........Gosia.......... 1982r...... PRZYSZŁE MAMY: ********************* Nick......tydzien ciązy.....t. porodu......dł. starania ....miejscowosć Merana......8tc..........czrewiec2008........2cykl...... ... Zielona Góra Agula2121...7tc..........8czerwiec2008......4cykl....... ...Warszawa 14:04 czerwiec Witam ja jestem prawdopodbnie w 4-5 tyg . wiec wcyhodzi na czerwiec. Pierwszą wizyte miałam 17.10 i dziwi mnie to ze lekarz nie dał mi zadnego skierowania na badania a co smieszniejsze lub przerażające jest to ze powiedział mi ze na toxo nie musze robic badań bo tego i tak sie nie leczy... jakie miałascie badania????? Pozdrawiam Was serdecznie 14:08 czerwiec Jeszcze mam do Was pytanie ile mm miała Wasza kropeczka w 4 tyg ciązy? 14:13 czerwiec chodzi mi oczywsiecie o 4 tydz. od zapłodnienia. moj miał 7 mm ale nie wiem o co chodziło o zarodek czy pęcherzyk, w zasadzie siedzialam u lekarza otepiała i nic do mnie nie docierało chcoiaz starałam sie słuchac. pozdrawiam 14:34 Mama Muminka witajcie przeszczęśliwe dziewczyny! jestem z czerwcówek 2007, ale zajrzałam tu, bo wiem, jak się cudowie czujecie! Czas szybko leci, dopiero co zobaczyłam na teście dwie cudowne, różowe kreseczki, a już dziś moja kreseczka leży sobie i popłakuje przez sen Trzymam za Was kciuki leżcie sobie teraz ile możecie 16:24 Merana Hej! Jesli chodzi o mnie, to w 4 tyg. moj pęcherzyk ciążowy miał 12 mm, a u Was? 19:09 Agula2121 Hej Jak byłam u lekarza 8 października to na usg było widać pęcherzyk miał 8mm a maluszek 1 do 1,5 mm, a to był 2 tydzień od zapłodnienia. Takze myślę że w 4 tygodniu te 7 mm to ma Twoja dzidzia. Tu jest fajna stronka: http://www.ehd.org/resources_bpd_illustrated .php?language=71 Mama Aniołka 7 tc, 6.03.2007 http://www.suwaczek.pl/cache/c06ba14130.png http://www.suwaczek.pl/cache/93abccd6c8.png "> 22:58 przyszla mamusia83 Gratulacje dla przyszłych mam. Ja też jestem w ciąży w 4 tygodniu od dnia ostatniej miesiączki. Nie byłam jeszcze u lekarza bo to chyba trochę za wcześnie. Moje dolegliwości ciążowe to: czasami mi niedobrze przez cały dzień, nocne wypady do toalety, nie mogę spać tak od 3-4 w nocy i jeść mi się chce w nocy, żyły na nabrzmiałych piersiach. I tak mam od czwartku 18 października. Robiłam 3 testy. Dwa przed spodziewanym okresem, pierwszy wyszedł negatywnie, drugi zrobiony w sobotę na dzień przed @ wyszedł pozytywny, w poniedziałek powtórzyłam i też wynik pozytywny. Strasznie się cieszę.Udało nam się w drugim cyklu. Wg przyblizonych wyliczeń dziecko udało nam się począć równo miesiąc po naszym ślubie 1 2 3