Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akoma3

hpv-co mam teraz zrobic

Polecane posty

Gość akoma3

witajcie jakies 6 lat temu zachorowałam na kłykciny konczyste męczyłam sie z tym ok 2 miesiecy no ale wyleczyłam nikt z lekarzy nie powiedział mi co to za choroba ani jak mozna sie nią zarazic byłam wtedy z pierwszym facetem i bylismy razem ok 1 roku zapomniałabym o całej sprawie ale dzis wpadłam na stronki o tej chorobie i jestem w szoku po 1 jak mogłam złapac to swinstwo skoro miałam tylko 1 partnera(z którym jestem dodzi) no i co mam teraz zrobic jakies badania/ pomózcie

Gość anula33
najlepiej zgłoś się do dobrego ginekologa

Gość leilaveila
Kłykciny nie zawsze są obiawem hpv. Jesli od szesciu lat nie masz nawrotów to sie nie stresuj, tylko idz do lekarza, zrób cytologie, jak bedzie jedybka znaczy nic powaznego. Powiedz o swoich lekach. Dobry lekarz doradzi zaszczepic sie na hpv jesli masz do 30 roku życia. Jest to wydatek 3x 420 zł ale bedziesz miała komfort, ze rak Cie nie wykonczy. Jest kilkadziesiąt szczepów hpv a tylko 4 są onkogenne, ważne wiec by robic retularne badania cytolgiczne, jesli chcesz iec pewnosć to jescze badanie które nazywasie kolonoskopią warto zrobic- widac w nim gdzie i czy masz wirus.Pozdrawiam.

Gość akoma3
leilaveila dziekuje Tobie za szczera odpowiedz bardzo mi pomodgła masz sporą wiedze na ten temat wiec pozwóle sobie na jeszcze jedno pytanie a mianowicie-kłyciny są przenoszome drogą płciową i tylko? jaki jest okres czasu od momentu zarazenia do pierwszych objawów-pytam gdyz ja mam i miałam cały czas tego samego-jedynego zresztą partnera skoro on był pierwszy i przyjmując ze inne sposoby zarazenia nie wchodzą w gre to on jest nosicielem-ale nie ma objawów miał przez jakis czas na członku jedno COS co przypominało mi kłycine ale teraz mu to znikneło czy to znaczy ze znów moze mnie zarazic? prosze wytłumacz mi jak to jest ja mieszkam w niewielkim miasteczku i na wizyte u lekarza czeka sie 3 tyg i przez ten czas ja bede ciągle myslała jak to jest pozdrawiam