Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niccolazzi

Glosujecie na PO?bo ja chyba tak

Polecane posty

Gość niccolazzi

myslę ze to najlepszy wybor chociaz nie interesuję się zbytnio polityką...ale jakos PiS się nie wykazal przez te 2 lata to pora dac szansę innym,nie? jesli się mylę to proszę mnie wyprowadzic z blędu cobym moj glos balaganu w polsce nie narobil. a tak wogole kiedy wybory:o?

Gość niccolazzi
halo! uswiadomcie mlodą obywatelkę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Glosowac na PO czy nie?

Gość niccolazzi
wiecie co...myslalam ze ja tylko sie nie interesuję losami naszego kraju, ale skoro nikt,absulutnie nikt nie zareagowal na moj temat to nasuwa sie jeden wniosek: Ludzie na kafe mają trociny w glowie! Nikt kurna z tego forum nie wybiera sie na glosowanie?

Gość szlachtaa
jasne,że tak, ja głosuję na PO!! no bo co innego zostaje;/ :(

Gość 21 10 wybory
też głosuję na PO, choć to nie moja wymarzona partia.... przynajmniej mniej złośliwa od PIS, który tylko świetne kampanie potrafi robić, a tak sama piszesz, jak przyszło do rządzenia, to przez 2 lata NIC nie zrobili (pomijając organizowanie konferencji prasowych :P)

Gość tak ja będę głosowac na PO
bo dość mam politykowania, kłótni itd., a chciałabym w końcu zobaczyć skuteczną politykę zagraniczną, trochę kultury praz dobre rozwiązania w służbie zdrowia czy w gospodarce. Śmieszy mnie to, ze PiS zarzuca Hannie Gronkiewicz Waltz,. że zakorkowała Warszawę:O Za to Kaczor robił wiadukt przy rondzie Starzyńskiehgo 2,5 roku zamiast rok, jak obiecywał i wtedy wcale nie był korków:O Już polowa mostów i ulic się sypie! Kiedyś jeździłam na uczelnię 1 godzinę, a dwa lata temu 1,5 godziny...:O

Gość guia
głosuj na PO wszystko lepsze (może oprócz LPR) od tych spoconych, ponurych facetów z PiSu

Gość z topiku obok ciekawe
po tym jak wygrali wybory wygral PiS chcieli rzadzic z PO, proby nawiazania wspolnej koalicji doszly do tego ze dawali PO wiekszosc glosow. Wtedy chcieli w lutym, oficjalnie, rozwiazac rzad, zeby zrobic ponowne wybory, ale PO nie chciala, probowali jeszce 2 krotnie. Musieli wejsc w jedyna mozliwa koalicje z lepperem i LPR, pomimo tego dokonali szeregu zmian, te wypisze ponizej. W dodatku okazalo sie ze nie da sie rzadzic z lepperem to na wlasne zyczenie po raz kolejny zdymisjonowali rzad, ryzykujac stołki, a nie trzymajac sie ich kurczowo, oddali sprawe w rece Narodu, rzaden rzad nie zrobil nigdy czegos takiego (SLD i AWS się kurczowo trzymali władzy przy rządize mniejszościowym), wszyscy sie trzymali jak dlugo tylko sie dalo. W tym czasie, PO zawetowało większość słusznych ustaw oto przykladowe z nich (poparcji sprawe WSI i CBA, bo wiedizeli ze i tak nie maja wiekszosci) OPOZYCJA TOTALNA: -zniesienie immunitetu poselskiego (po to zeby tacy ludize jak lepper nie mogli uciekac od prawa - po zaglosowalo przeciw -zablokowanie ustawy rolnictwa i uwlaszczenia ziemi, ktora miala calkowicie zmniejszyc biurokracje przy uwlaszczeniach - po rowniez glosowalo przeciw -wniosek o odwołanie Zbigniewa Religi ze służby zdrowia (Regliga przeszedł z PO do PiS) (... tutaj trzebaby wpisac co dobrego zrobili, ogólnie są uważane te osoby za dobrze robiące dla kraju) -wniosek o odwołanie Zyty Gilowskiej (również z PO)(...) -wniosek o odwołanie Grażyny Gęsickiej (...) -wniosek o odwłoanie Kazimierza Ujazdowskiego (...) interwencja w UNESCO, sprawa Holocaustu itp. a to co udalo sie osiagnac PISOWI przez 2 lata - zlikwidowanie 3 podatkow, obnizenie 2 (w skutki obnizek podatkow w 2007 12 mld zl. W ciagu 3 kolejnych lat 30 mld zl wiecej rocznie pozostanie w kieszeni podatnika) -Polska jest na 1 miejscu wsrod 31 panstw europejskich, jezeli chodzi o atrakcyjnosc rynku inwestycyjnego. - - powołanie CBA - odwołanie WSI - doplaty dla rolnikow - wprowadzenie bio paliwa - powołanie urzadu nadzowru handlowego - powołanie nowego prezesa NBP - zaostrzenie kar -sądy 24 godzinne -rozbicie ukladu warszawskiego, mafii w ministerstwie finansow, mafia paliwowa (135 zatrzyman), rozbili mafia pilkarska (100 zatrzyman), - ustawa deubekizacyjna -rozbijanie korporacji zawodowych, (blokujacych kariery mlodych ludzi) - podwyzki dla place dla sluzby zdrowia 37zl - zwiększenie wydatków na służbę zrowia o 7 mld czyli o 20% w tym roku(najwięcej niż kiedykolwiek) -podwyzki plac dla policji od 2007 o 100zl - znalezli 600 mln zl. na dozywianie glodnych dizeci w szkolach - wydluzenie urlopow maciezynskich - przywrocenie funduszu alimentacyjnego (dla kobiet w potrzebie) - ulgi na dziecko - podwójne becikowe - lekarze i bialy personel dostali najwyższe od kilkunastu lat podwyzki plac -podniesienie o 200zl placy minimalnej (bardzo wazne) - ustawa o biopaliwa i doplaty do niego, dla rolnikow - zwiekszenie pomocy socjalnej dla wsi -ustawa mleczna i mniejsze kary za ich przekroczenie - skladka rentowa (wzmocnienei reguł rewaloryzacji rent i emerytur) -bronili rolnikow polskich przed rosja i blokada, wetowali w unii europejskiej (zwrocili uwage unii na ten problem) - dywidenda z majątkow rzadowych, czyli zysk z niej a nie ze sprzedazy majatku rzadowego - utrzymali PZU w rekach rzadu, bo chciano sprzedac za bezcen aukcje PZU - PO i SLD chciało podpisac program skandalicznego Narodowego Funduszu Inwestycyjnego, ktory bylby w konsekwencji upadek 512 przedsiebiorstw objetych tym programem - pis nie pozwolilo na to - ustawa o spoldzielczosci, ukrocenie wszechwladzy postkomunistycznych klik i spoldzielni mieszkanowych, ktore mialy taka wladze nad lokatorami - rekordowy wzrost gospodarczy -najnizsza w europie inflacja -spadek liczby bezrobocia (wynik jednoprocentowy, a byl 40 jak przejmowali wladze) -wywalczenie kwoty 67.5 e miliarda z Unii na lata 2007-2013 - absorbcja funduszy europejskich = wykorzystanie 5 razy wiecej srodkow z unii europejskiej, ktore przepadaly -budowa autostrad, likwidacja dziwnych sposobow przetargow, wystarczy przejechac przez polske zeby zobaczyc wszedzie budowy autostrad - przedluzenie obowiazowania traktatu Nicejskiego (chodzi o sposob liczenia glosow w unii) do 2014 = Polska dysponuje prawie taka sama liczba glosow w Unii jak Niemcy jeszcze przez 10 lat.(byla afera jak sie bili o to w unii) - rozwiązywanie problemu energetycznego = budowa gazoportu do 2010, inicjatywa dywersyfikacyjna -modernizacja armii (F-16, Rosomak (wynegocjowanie dodatkowego opancerzenia) -program zero tolerancji dla przemocy w szkole - całkowite zniesienie immunitetu,koniec bezkarnosci przy łapaniu (PO głosowało przeciw) np pijanych posłów. -ustawa u usuwanie symbolów komunizmu (nie wiem czy juz weszla w zycie

Gość trzeba na PO
-zeby odsunac pewna rozglosnie od polityki - zeby poprawic polityke zgraniczna - zeby pozbyc sie kwasow i afer -zeby nie wciskac ludziom tematow zastepczych - zeby premier od prezydenta sie czyms roznil mozna by tak wymieniac bez konca poza tym elektorat PO jest z duzych miast i lepiej wyksztalcony niz PIS, a to chyba samo mowi za siebie.

Gość niccolazzi
uuuuuuuuuufffffff:) Dzięki. Tez tak myslę. Ostatnio jechalam Pulawską i rzeczywiscie widac ze cos się dzieje z tymi ulicami. Mam nadzieję ze PO wygra...no ale jednak większosc ludzi swiata nie widzi poza PISem...np moja babcia:o

Gość wszyscy na PO glosuja
a PiS wygrywa.Ciekawe! :D

Gość tylko Korwin - Mikke

Gość 21 10 wybory
a u mnie też w samorządzie jest PO i ostatnio mówili, że jesteśmy jednym z najmniej zadłużonych miast, wszystko się remontuje, jest mnóstwo budów, ciągle widać jakieś info to o warsztatach dla bezrobotnych do o targach pracy..... jestem pod wrażeniem.

Gość tjaaaaaaaaa
dokładnie, wszyscy na PO a PiS wygra i będzie miał jakieś 37-40% głosów, do tego LPR z Korwinem 12% i będzie fajna koalicja:)

Gość trzeba na PO
taka ladna propagande to kazda partia potrafi napisac, ale nie kazda potrafi przedstawic Polske w takim swietle jak PIS stawial ja przez 2 lata... moge o PO napisac wiele dobrego, ale faktem jest, ze nie ma partii idealnej i trzeba umiec sie do tego przyzanc. chyba kazdy ma juz przesyt pewnymi bracmi. mieli swoja szanse...

Gość trzeba na PO
skoro wszyscy na PO, a pozniej PIS wygrywa to wpuscic do Polski obserwatorow!!!! spotkalam sie z ludzmi, ktorzy wybrali PIS i sie dzis tego wstydza ;)

Gość niccolazzi
no tak...szkoda ze babci nie przekonam.Wszyscy starsi ludzie ktorych znam glosują na PiS (dziadek tylko trzyma się rozsądku :D i dumna z niego jestem) to moze trochę namieszac.

Gość 21 10 wybory
za to ja za rządów pis zauważyłąm we włsnym życiu: -wzrost biurokracji -kłopoty z pracownikami, brak nauczylieli w szkole dziecka np. -kłaopoty ze służbą zdrowia, nie sposób się zapisać do lekarza- tłumaczą się albo strajkami albo wyjazdami

Gość wyborom mówię nie
a ja z braku partii godnej popracia wybory BOJKOTUJĘ!! Nie pójdę i już! Zagłosuję na PIS: znikną supermarkety, znów pojawią się sklepy z żółtymi firankami Zagłosuję na PO: będą kraść, (co poniektórzy wykorzystywać seksulanie pracównice) jak duża liczba członków tej partii zajmująca samorządowe (i nie tylko) stołki, Zagłosuję na LiD, SLD lub inne L... będą kraść, kraść, kraść... Zagłosuję na Samoobronę: będą i krąść i wykorzystywac seksualnie... Reszta partii się nie liczy. Więc nie przyłożę ręki do zniszczenia naszego kraju, o ile bardziej znioszczyc go można

Ej, tylko nie mówcie o tej ustawie o spółdzielniach:O To jest akurat supersprawiedliwe, że od jakiegoś tam dnia ludzie wykupują mieszkania za 60gr, a wcześniej moi 70letnie dziadkowie musili za mieszkanie, w którym mieszkają od jakichś 45lat zapłacić ponad 20 tys zł...:O A już 3 miesiace później można byłoby je kupić za 1,45zł:O Czy to jest ta solidarność?:O Jak się robi jakieś prawo, to wypadałoby pomyśleć czasami...

A co do funduszu alimetacyjnego- szkoda tylko, ze ściągalność alimentów za rządów PiS stoi na poziomie 1%:O Nalezy to do obowiązków ministerstwa sprawiedliwości... Ale widać wyraźnie, ze Zbigniew Ziobro ma lepsze zajęcia niż ściąganie alimentów:) Dlatego, dzięki tzw. funduszowi, wszyscy podatnicy będą płacić za to, że od 99% ojców nie da się ściągnąć alimentów, bo MS zajmuje się ważniejszymi sprawami.

Gość igracz
Wszystkich glosujących na PO i nie tylko zapraszam do zabawy w prawybory prezydenckie na http://ibangames.pl :)

Gość Fafnoście
glosuje na komora bo to lepsze zlo niz kaczucha tfuuuuu

Gość tylko nie komor........
dlatego zagłosuję na Jarka