Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama-siostra

Moja corka mysli ze jest moja siostra co robic????

Polecane posty

Gość mama-siostra

Mam obecnie 23 lata koncze studia ale mieszkam z mama i ''siostra'' .Moi rodzice gdy mialam 12 lat rozwiedli sie .Bardzo ciezko to przezywalam chcialam jakos to odreagowal i ucieklam w swiat buntu.Palilam pilam cpalam i uprawialam sex z kazdym kto mial na to ochote.Bylam mloda glupia .Zaszlam w ciaze w wieku 13 lat moja mama pomagala mi jak mogla a ja zerwalam z wczesniejszym zyciem.Urodzilam dziewczynke mama i ja i moja corka przeprowadzilismy sie do innego miasta .Postanowilla ze wpisze moja corke jako jej a ja zaczne sie uczyc i zyc normalnie.Tak sie stalo moja mlodsza ''siostra'' ma juz prawie 10 lat kocham ja bardzo ale ona uwaza mnie za siostre a nie za matke.Tak bardzo chce jej powiedziec prawde .Mama uwaza ze jest jeszcze na to za wczesnie ze moze prawda zrobi malej krzywde co mam robic???Na niedlugo koncze studia i chce sie wyprowadzic z mala i zaczac czy jak z corka ale czy to mozliwe?Pomozcie

Gość zrobiłyscie błąd dziecko
od początku powinno miec swiadomosc kto jest kego matką...teraz to moze byc dla małej szok. mysle ze lepiej uzyskac w tej sprawy rady specjalisty - psychologa. niech podpowie jak przygotowac dziecko na taka wiadomosc.

Gość mama-siostra
masz racje ale ja majac 14 lat i maluskie dziecko nie czulam instynktu i traktowalam ja jak siostre nie dalabym rady byc wtedy dla niej matka ja ja nawet nie karmilam...

Gość też kiedyś znałam
dziewczynę, która urodziła dziecko będąc w twoim wieku. Tylko, że ona (pomimo ze była strasznie roztrzepana) bardzo kochała swoje dziecko i czuła sie jego matką. Nie pytaj nas bo obawiam się, że jeszcze źle możemy ci doradzić. To bardzo ciężka sytuacja. Psycholog jedynie może pomóc.

Gość ededqewdq
wiesz co... mi osobiście wydaje się (ale tylko mi się wydaje) że dziesięciolatki bardziej mogą chcieć zrozumieć dorosłego i łatwiej otworzyć się na pewne sprawy niż osoby nastoletnie czy już o ugruntowanych poglądach ja bym zaufała córci i raczej wcześniej niż później powiedziała jej prawdę zresztą ona ma prawo do tej prawdy...

Gość ededqewdq
psycholog tak... ale to musiałby być jakiś dziecięcy, z doświadczeniem w podobnych, delikatnych, trudnych sprawach i polecony przez osoby którym naprawdę pomógł nie niszcząc im życia...

dobry psycholog - w kwestii jak w kwestii kiedy - jak najszybciej wszystkiego dobrego:) przeciez corka cie kocha - nawet bedac \"siostra\" p.s. mame tez do psychologa , abyscie razem wiedzialy jak sie zachowac w takiej sytuacji :)

Gość mama-siostra
dziekuje tylko ze moja mama nie chce zebym powiedziala malej prawde mowi ze jej sie swiat zalamie zeby zostalo jak jest przeciez i tam jest blisko mnie ale ja chce zeby ona wiedziala ze to ja jestem jej mama

Gość upupupu
Wisłocka w swojej ksiazce opisuje takie rozwiazania - ze babcia wychowuje wnuczke jak corke. Niestety nie podala, jak sie to pozniej konczylo, ale z tekstu wynikalo, ze raczej tajemnica zostawala zachowana do konca.

do mama - siostra i wlasnie dlatego napisalam , ze mame tez do psychologa - najpierw pojdz sama i nie zwlekaj z tym (psychologiem- a moze i dwoma dla pewnosci), bo jak tak dalej pojdzie, to mozesz blad popelnic pod wplywem jakichs emocji powodzenia:)