Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozcie mi prosze

do nglki i innych co sie znaja

Polecane posty

Gość pomozcie mi prosze

witam, mam problem, koncze pierwsze opakowanie logestu (zostaly mi jeszcze 3 tabletki) a zauwazylam ze wczoraj troszke pobolewalo mnie podbrzusze a dzis mam lekkie plamienia (takie sluzowate i rozowawe) i nie wiem co z tym zrobic, czy juz okazaly sie dla mnie za slabe czy mam poczekac az przez 3 miesiace sie to u mnie ustabilizuje? dodam ze wczesniej przez 2 miesiace bralam mercilon i nie mialam takich problemow, jeszcze wczesniej przez miesiac yasminelle i tez mi nic nie bylo a one tez sa przeciez niskoskladnikowe. wiem ze czesto zmienialam tabletki ale wszystko pod kontrola lekarza. teraz nie mam jak do niego isc i dlaego prosze tu o Wasza rade.

skoro to pierwsze opakowanie nowych tabletek to mogą sie dziac takie dziwactwa, nie przejmuj sie

Gość pomozcie mi prosze
a nie wydaje Ci sie ze moga byc za slabe skoro przy mercilonie i yasminelle tak nie mialam?

nie, to inne tabletki wiec mogłas tez inaczej zareagować... jesli to sie bedzie powtarzac w kolejnych cyklach to owszem warto poradzic sie lekarzarza, ale na razie nie ma co... poza tym logest jest mocniejszy niz yasminelle i mercilon wiec byloby to troche dziwne.

Gość pomozcie mi prosze
nie to ze mocniejszy bo to po prostu inny progestagen ale pod uwage nalezy brac w tej kwestii estrogen ktory jest w takiej samej dawce w tych 3 rodzajach tabletek

Gość pomozcie mi prosze
sama juz nie wiem co o tym myslec :(

faktycznie, wydawalo mi sie ze ma 0,03 zresztą nie ważne, czesto tak jest ze reagujemy roznie na różne tabletki i kobietty zmieniaja pigułki, a tu nagle plamienia ktorych wczesniej nie miały... bywa.

Dobrze byłoby porozmawiać o tym z ginekologiem. Jeśli śluz był wodnisty albo rozciągliwy - przy plamieniach - to może znaczyć, że tabletki są źle dobrane - ale nie musi. Skonsultować by wypadało.

Gość pomozcie mi prosze
no tak, ale czy to znaczy ze one mnie nie zabezpieczaja?

Gość pomozcie mi prosze
bo nie wiem jak okreslic ten sluz, ja zawsze chyba go mam i gin okreslil go jako wydzieline tabletkowa i ze jest zupelnie normalna. a te plamienia sa lekko rozowawe

pomozcie mi prosze - to musi ocenić lekarz, tabletki mają kilka funkcji zabezpieczeń, między innymi zagęszczają śluz, staje się on lepki, budyniowy w konsystencji. Jeśli jest inny - to można powiedzieć, że zabezpieczenie jest słabsze - a nie, że go nie ma wcale. Dlatego tabletki powinno dobierać się na podstawie wyniku badań hormonalnych- a nie na piękne oczy. Poszukaj lekarza, który zleci Ci badania przed dobraniem kolejnych tabletek.

Gość pomozcie mi prosze
myslisz ze moge zaczekac co bedzie przy kolejnym opakowaniu? tak jak napisalam, gin stwierdzil ze moj sluz jest ok i ze to wydzielina tabletkowa wiec sluzem sie nie martwie, chodzi o plamienia przed koncem opakowania co do zmiany lekarza i badaniach- bylam juz u niejednego i oni nie robia badan, nie chca ich robic i dobieaja tabsy na piekne oczy, tak jest ale to juz osobny temat

Gość pomozcie mi prosze
up

Skoro lekarz stwierdził, że śluz ok - to plamienia, jak napisała moniak - mogą wystąpić przy 3 pierwszych opakowaniach NOWYCH tabletek.

Gość pomozcie mi prosze
dzieki za rady :) mam juz dosc tych tabsow bo cagle cos jest nie tak