Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CiekawskaBabaa

Isaura - znacie kogos kto nosi to imie?

Polecane posty

Gość CiekawskaBabaa

jak wyzej. Dawno, dawno temu nadawano w TV film "niewolnica Isaura", z tego co slyszalam bylo wielie ludzi ktorzy nadawali swoim nowo narodzonym dziecia imiona z tego serialu. Czy znacie kogos kto te imiona nosi, albo przynajmniej nosil i juz zmienil?

Gość CiekawskaBabaa
:)

Gość nie znam ale polskie
prawo pozwala na nadawanie obcojęzycznych imion tylko z pisownia polską więc musiałaby taka dziewczynka mieć na imię IZAURA

Gość czyli mozna dziecku nadac imie
np DŻON :-)

Gość CiekawskaBabaa
A moze znacie ludzi z innymi, niecodziennymi "filmowymi" imionami? Moze sami takie imie macie? Jesli tak to jaki jest wasz stosunek do tego imienia? Jak reaguja ludzie gdy je uslysza? Czy musicie czesto sie z tego imienia "tlumaczyc"?

Gość niezdalampoprawek
nieprawda, wg polskiego prawa, jesli imie nie ma polskiego odpowiednika, MOZE byc pisane w oryginale... moja kolezanka ma corke - Laetitia - tak ma na imie. ale jej maz jest francuzem. poza tym spotkalam sie z kevinem, connorem... michelle, nikolą, oliwerem i oliwierem.

Gość mylisz się...
polscy obywatele mogą nadawać obcojęzyczne imiona tylko z polska pisownią, ale wystarczy , że jedno z rodziców ma inne obywatelstwo i wtedy można nadawać w oryginalnej pisowni... wiem co pisze bo sama mam męża Włocha i specjalnie sie o to dowiadywałam!

Gość niezdalampoprawek
moja kolezanka rowniez sie dowiadywala i powiedziano jej, ze bez wzgledu na obywatelstwo ojca moze dac jej tak na imie, jesli imie to nie ma polskiego odpowiednika :)