Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szalona_wariatka

EMO - co o nich sądzicie?

Polecane posty

Jajco - ja też mam znajomych z trochę starszej generacji, bardziej h/c niż emo i wielu z nich to inteligentni, wykształceni ludzie, których szanuję i lubię. Absolutnie nie chcę szufladkować i szydzić z tej grupy - w każdej bowiem znajdują się ludzie, którzy przede wszystkim reprezentują ciekawą osobowość, a nie trampki Converse za 200zł. Mówię w tej chwili o ludziach, którzy poprzez emo rozumieją tylko głupią modę, zupełnie nie doszukując się przekazu, czy jakiejkolwiek duchowej inspiracji. Emo to chyba przede wszystkim muzyka, tymczasem w ostatnich miesiącach wydawałoby się, że jest inaczej.

trampki, brokaty i czaszki świecące? czy wyście nie powalili stylów???? dla niektórych wszystko co inne i bardziej mroczne to EMO istnieją także inne style

a ja mam spzile z czaszką kurka właże do daichmana a tam co SAME CZACHY :///////// to kupilam ale hcyba oderwe. :D Niech juz bedą cale czarne a nie z czachą ... oblecha .. i z takimi na jakąś impreze mam iść? Do restauracji chociazbby WSTYD

Ducky Duck, zacytuję Cię \"Emo to chyba przede wszystkim muzyka, tymczasem w ostatnich miesiącach wydawałoby się, że jest inaczej.\" Dokładnie, ująłeś/ujełaś to co próbowałam powiedzieć wcześniej tylko nie wiedziałam jak to napisać, wyrazić.. nie zarzucam Tobie szufladkowania, tylko niektórym osobom wcześniej najwyraźniej znowu coś niezrozumiale napisałam ;-)

Gość dgdf
Nie pierwszy raz slyszalam ze jestem emo. Na poczatku nie wiedzialam co to . ale poczytalam... Mam czarne farboiwane wlosy i czesto ubieram sie na czarno, ale jest to bardziej wykwintny ubior:D Nad morzem bylo zimno wiec zazwyczaj mialam bluze i czarne spodnie do tego czarne buty- jestem kloszardem wiec nie wygladaly na specjalnie nowe.. Mam grzywke na ukos, ale w sumie jak sie dobrze nie przypatrzy to mozna pomyslec ze nie mam jej wcale,nie zachodzi mi na oczy. Mam jedna bluzke z czaszka..tak wyszlo, po prostu chcialam straszyc. I na tym koniec. zadnych gowien na nadgarstku- sluza do czegos innego a wylansowanie ich i podciagniecie pod mode jest glupie. Niech zaczna nosic smyczy. Nie nosze zadnych ozob ogolnie szukam klasycznych rzeczy. Ale patalachy musza na mnie mowic emo, tylko dlatego ze wygladam czasami jak czarownica:)

Jak dla mnie mroczny jest gotyk, taki klasyczny. Emo kojarzy mi się z jakimś odgałęzieniem h/c a h/c z kolei kojarzy mi się z energetyczną muzyką w otoczce wiadomych ciuchów. Moje spojrzenie może być trochę dziwne - w pewien sposób wyrwane z kontekstu. Sama słucham metalu od dawna i kiedyś chodziłam w ciuchach, które to dość dobitnie sugerowały. Ale tak naprawdę to ... kobieta chyba dość zmienną jest, szczególnie jeśli chodzi o zabawy kolorami, fasonami ... Nie każdy dobrze wygląda w ramonesce i glanach, podobnie jak nie każdemu pasuje efekt smokey eyes i kaktus rodem z dragonballa na głowie.

Gość dgdf
A najbardziej w tych calym emo smiesza mnie (ptrzykladowo zdjecia z google) te chlopinki,wymalowane czarnymi cieniami..paznokcie oczywiscie takze...maja te sliczne grzywki i patrza jak kot ze shreka...bardzo lubie na nich spogladac. czasami nawet czuje wyrzuty sumienia,ze nie moge im pomoc:( haha

Gość
Ducky -------> DB rulez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

:D noo, pamiętam jak raz użyłam jakiegoś szamponu z czarnej rzepy to miałam coś takiego na głowie jak główny bohater ...

Gość dgdf
Podcielabym im porzadnie te ich zyly. Sami widac sobie nie radza, tylko sie kroja i kroja.

Gość
ja i tak wolałam Vegetę XD

Imię Vegeta kojarzy mi się z tym serialem, a że go nie oglądałam, to musiała to być ważna postać :P Aktywniej oglądałam Yattamana, ale tam znów fryzury były podobne.

jasne, nawet nie próbujesz zaakceptować innych subkultur tylko szerzysz swoją niechęć....tak trzymać tyle że to może się obrócić przeciwko tobie i tak się ma tolerancja polaków...

Gość dgdf
W ogole jak oni chca troche grzywke sciagnac z czola,to nie robia tego reka,tylko stoja tak sztywno jak stali i machaja glowa:) Bidulki, ja bym im spiela wstazeczka z czachami.

Gość dgdf
To pseudo-subkultura.

Gość
a wiecie że noszenie grzywki na oczach psuje wzrok? :/ ja nosiłam kiedyś (prawie 4 lata temu :P) przez krótki czas i mnie oko od tego bolało więc przestałam :/ a miałam grzywkę do czubka nosa :P i włosy na granatową czerń :P ale z drugiej strony zaczesywałam ulizane włosy do tyłu, do tego czarna skóra, męski dezodorant.... to były czasy - straszyłam tipsiary na mojej uczelni :D

no cóż...długie siedzenie przy kompie bardziej psuje wzrok

Gość dgdf
Rzeczywistosc jest inna- powiedzial emo. To zadna subkjultura. Dzieci przeczytalu w necie o emo i wszystkie zaczely sobie robic grzywki. Czy u chlopcow normalne bylo malowanie? Teraz to sie ogranicza do mody , przy blizszym kontakcie do uzalania nad soba- jesli faktycznie ten ktos uznaje sie za emo. Nie ma nigdzie takiej subkultury. W tym siedza tylko i wylacznie dzieciaki. Nawet wiekszosc z nich nie wiem jakiej bedac w tej 'subkulturze' powinno sluchac muzyki..tak by odzwierciedlala to co czuja. Argumenty emo: Nie wiesz jak jest ,nie rozumiesz mnie łeee , rzeczywistosc jes inna" DZieciarnia i tyle. Moda moda moda. Przeminie.

Gość
jajco -------> a nosiłaś włosy na oczach? :/ bo ja i to robiłam i długo siedzę przed kompem, baaaaardzo często, a że noszę okulary to tym bardziej. wiem co mówię

Gość dgdf
Biedne , pokrzywdzone dzieciaki,ktore siedza w pieknych domach i kupuja sobie gadzety ze sklepu. W subkulturach nikt sie nie wspomaga specjalnie wyprodukowanymi, nowiusienkimi gadzetami. A to jedne wielkie pozerstwo. Nawet nie wiedza czyim znakiem rozpoznawczym sa te czachy, Kupuja bo tak robia emo w imie mody i chuj wie czego. Czysty ,bezmyslny mechanizm

dgdf malujący się chłopacy to o ile się nie mylę punki przede wszystkim, gadaj sobie co chcesz tyle że i ludzie EMO nie zmienią zdania ani ci \"normalniejsi też... Kuraiko tak nosiłam długą grzywkę przez rok i nic moim oczom nic nie było, teraz robię kurs gdzie praktycznie non stop muszę siedzieć przed kompem i już ledwo widzę z tablicy, okularów nie mam

dgdf przez ciebie przemawia sama gorycz i nienawiść do innych od ciebie ludzi, a nie chęć dyskusji i wymiany poglądów, poznałaś grupkę ludzi EMO i stwierdziłaś na ich podstawie, że są najgorsi, lub co gorsza czytałaś o EMO tylko w necie lub jakimś Bravo,

Wydaje mi się, że głównym problemem jest to, że rośnie nam pokolenie mp3 i tak naprawdę nastolatkowie którzy teoretycznie przedstawiają jakąśtam subkulturę różnią się diametralnie od swoich starszych kolegów ... Podejściem, wiedzą i - co tu dużo mówić - stopniem zafascynowania. Myślę, że pod tym względem czasy kaset magnetofonowych były lepsze, w tym była jakaś pasja - ludzie kupowali kasety swoich ulubionych zespołów, słuchali ich setki razy, szanowali, chuchali, dmuchali, znali wszystkie kawałki z danego albumu ... Teraz ktoś mówi, że słucha np. Metallicy, czy Nirvany, a zna jedną płytę i to nie potrafi z tytułu wymienić trzech piosenek. To jest trochę przygnębiające, gdzieś znika ta pasja i to się przekłada na to, co się obecnie dzieje w - nazwijmy to - ruchu subkulturowym. Coraz więcej ludzi, którzy z daną subkulturą mają wspólny jedynie styl, nie zaś autentyczne zainteresowania. Myślę, że to dotyczy nie tylko grup, takich jak emo, ale przede wszystkim subkultur z długoletnią tradycją. Czasy mp3 - czyli prosto, szybko i przyjemnie wpływają na jakość tego, jak ludzie odbierają tę muzykę.

Gość
hmmmmm jakoś mi się w to nie chce wierzyć :P w każdym razie to normalnie naukowo udowodnione, że taka fryzura psuje wzrok... może to fajnie wygląda, ale tylko wygląda :/ jeśli chodzi o emo, to wszystko byłoby ok, gdyby to się ograniczało tylko do stylu, a nie siliło się na większą filozofię.... tak jak pisałam, obecnie dzieciaki noszą ciuchy inspirowane jakąś subkulturą i od razu się do niej przypisują (najczęściej punk i hippie), to jakieś nieporozumienie... z emo jest podobnie, właściwie ich \"filozofia\" dziwnie mi pasuje do Joy Division tylko ciekawe czy emowcy znają ten zespół.... no ale w czasach, kiedy Tokio Hotel jest uważany przez 14-latki za szczyt wysmakowania, czego oczekiwać od młodzieży.... :P

Gość Dark Moon
Emo to jedynie dzieciaki, którym się nudzi. Dla każdego Emo polecam książkę cierpienia młodego Wertera tam napewno się odnajdą( lektórka typow dla emo) ja za nic nie mogłam jej strawic. Za kilka lat podejrzewam, że emo już nie będzie( i bardzo dobrze)

Gość
o kużwa, Werter był żałosnym mięczakiem :/ bleeee \"kiedy przyroda skłania się ku jesieni, jesień nastaje i we mnie i dokoła mnie. moje liście żółkną, a liście sąsiednich drzew już dawno opadły\" XD