Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak mi smutno

Dlaczego on nie chce ślubu? Jakie mogą być powody.

Polecane posty

Gość tak mi smutno

Poznaliśmy się, kiedy byłam w 2 klasie liceum. Po 1,5 roku bycia razem zapragnęliśmy dziecka. Przez kilka m-cy staraliśmy się bezskutecznie, więc kiedy w końcu się udało można uznać, że nasza córeczka była dzieckiem wyjątkowo oczekiwanym. R. od początku był doskonałym ojcem, pomagał mi przy małej, wstawał do niej w nocy. Dobrze się ze sobą dogadywaliśmy i uchodzimy za szczęśliwą parę. R. jest ode mnie o 10 lat starszy, więc jest dojrzały, ma pewne wartości. Teraz córeczka ma 1,5 roku, chciałam poszukać pracy, żeby go jakoś odciążyć, to sam zaproponował, żebym zostać w domu, żeby mała nie musiała iść do żłobka. Skoro jest nam ze sobą tak dobrze, to dlaczego on nie chce ślubu? Ja ciągle wiercę mu o to dziurę w brzuchu, a on uważa, że to niepotrzebny wydatek. W łóżku dobrze nam się układa, często mówi, że mnie kocha, więc jestem pewna jego uczuć. Może ślub nie jest w życiu najważniejszy, ale głupio się czuję, kiedy wchodzę do naszego mieszkania i na drzwiach napis: Ewa K. i R. P. albo kiedy byliśmy rejestrować małą i musieliśmy odpowiadać na kilka upokarzających pytań w stylu: "uznaje pan dziecko za swoje"?, kiedy znajomi pytają się: "kiedy ślub, dlaczego nie macie ślubu", kiedy składamy podpisy i on podpisuje się swoim nazwiskiem, a ja swoim. Ostatnio miał mały wypadek samochodowy i w szpitalu nikt nie chciał udzielić mi informacji, bo jestem narzeczoną, a oni rozmawiają tylko z rodziną i musiałam dzwonić do jego mamy. Jednego dnia ogląda ze mną obrączki i wskazuje na te, które najbardziej mu się podobają, a potem o tym zapomina. Może rzeczywiście chodzi o pieniądze? Na córkę nie żałuje, ale kiedy organizowaliśmy chrzciny, to marudził, że musimy zaprosić jego rodziców, jego rodzeństwo i, że to niepotrzebny wydatek. Potem się wściekł, kiedy w cukierni zobaczył rachunek na 200 zł. On nienawidzi imprez, skupiska ludzi. Co o tym myślicie? A może on po prostu nie lubi zmian? Ma dziecko, ma.... konkubinę, wszystko wyprane, ugotowane, więc może ten ślub nie jest mu do szczęścia potrzebny?

cóż... :\"kto sie za psa dał, ten musi za psa szczekać\" . Po co zaczełas wszystko od złej strony? najpierw dziecko, później ślub. Czemu odrwotnie?/ czemu nie chciałas najpierw slubu jak kazda normalna młoda dziewczyna? teraz masz. nie ma co wiercić mu dziuery w brzuchu on slubu po prostu nie chce. tak jest mu dobrze i okej, po co ci wymuszony slub. lepiej nie miec juz wcale

Gość może też mieć żonę
ze starych czasów i problemy z uzyskaniem rozwodu

Gość już tuż tuż
Przecież ślub to nie wesele. Zawsze można skromnie, bez fety, tylko najbliższa rodzina. A do przekonywania użyj raczej argumentów rzeczowych: problem ze spadkiem, problem w urzędach, problem w szpitalach, głupie pytania dzieci, czemu mama Twojej córki ma inaczej na nazwisko ... itp

To może zaproponuj mu skromny ślub a potem tylko kolacja dla najbliższej rodziny - tzn rodzice i rodzeństwo.

Gość tak mi smutno
Proponowałam USC- tylko my i świadkowie, nawet na to się nie zgodził. Żony nie ma na pewno. Był związany z pewną dziewczyną, ona próbowała wrobić go w ojcostwo, ale testy DNA potwierdziły, że to dziecko nie jest jego. Potem poznał mnie. Co do kolejności. Ja od początku chciałam ślubu, ale on wolał najpierw ze mną zamieszkać, a potem przyszła myśl o dziecku. W ciąży musiałam leżeć, więc ślub nie wchodził w grę.

co cóz może faktycznie nie znosi wielkich imprez slub nie zawsze musi konczyc sie wielkiim weselem może cywilny tylko dl was cichy slub dla samych siebie z miłości do siebie i do waszej córki porozmawiaj z nim i powiedz żę chcesz pełnej rodziny

Ja postawiłabym sprawę jasno. Albo chce być z Tobą i dzieckiem i stanowić rodzinę, albo nie. Porozmawiaj, może ma powody, obawy dotyczące ślubu, które możesz mu rozwiać.

glupia ta sprawa, wg mnie zle zrobiliscie, najpierw dzidzia, a teraz prosisz go o slub. Mam identyczna sytuacje w pracy, kolezanka stara sie o dziecko ze swoim chlopakiem, a slubu nie maja choc niby oboje chca. Tak naprawde to potem ucierpi dziecko-beda glupie dogaduszki na placu zabaw, w szkole itp. Pisalas ze sie kochacie, jesli on bardzo cie kocha i widzi jakie to wazne dla ciebie to nie wiem dlaczego tego nie zrobi dla ciebie?

Gość tak mi smutno
Czuję, że mogłabym spakować walizki, wynieść się do rodziców, a on i tak nie zgodziłby się na ślub. Boję się tego co będzie, kiedy mała pójdzie do szkoły. Moja mama rozstała się z moim ojcem, wyszła ponownie za mąż, ja miałam nazwisko ojca i musiałam w szkole się tłumaczyć, dlaczego mama nazywa się W...., a ja K........ Kiedy moja siostra zaczęła chodzić do tego samego gimnazjum, to już w ogóle zaczęły się komentarze. Nie chcę, żeby moja córka przechodziła przez to samo, ale on powtarza, że Wiktoria ma dopiero 1,5 roku, a ja już myślę o tym, co będzie za 6 lat.:(

Gość prawdopodobnie nigdy
sie nie pobierzecie z tego co opisalas to on sie z toba nie hajtnie!!!!!!!