Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość berra

czy plastry evra ...??

Polecane posty

Gość berra

chce przezucic sie z tabletek anty...na plastry.myslicie ze to dobry pomysł??jakaone maja skutecznosc?

Praktycznie identyczną jak tabletki. Plus to głównie wygoda, nie trzeb pamiętać codziennie. Minusy-brudza się i są dość drogie.

Gość berra
ale jakos ten plaster mnie nie przekonuje.tabletke to lykam i wiem ze zadziala a plaster...

Gość berra
a ile kosztuja te plastry??

Gość berra
no cena wygórowana.a ty urzywaz tych plastrow??

Gość plastry sa lepsze od tabletek
bo wchaniaja sie bezposrednio do krwioobiegu ( nie przechodza przez zoladek), poza tym w plastrach jest mniejsza dawka hormonow, poza tym nie ma problemu z zapominaniem przyklejenia plastra, tabletke trzeba lykac codziennie zatem prawdopodobienstwo zapomnienia o tabletce jest duuzo wieksze. Poza tym wymioty, antybiotyki oraz inne leki obnizaja dzialanie tabletek co oczywiscie wiaze sie z ryzykiem zajcia w ciaze.

nie kosztuja tyle. w dobrej aptece kupisz za 5o pare złotych. Uzywam ich od półtora roku i nie mam powodów do narzekań

Gość zyk zak
przykleiłam drugi plaster i przez cały czas mam krwawienie, okres już się skończył, więc to chyba nie może być to, czy któraś z was też miała takie krwawienia przy stosowaniu plastra

Gość plastry kosztują
u mnie 54 zł na miesiac, jak przyklejasz na pośladku to się raczej nie brudzi bo spodnie go mocno dociskają no i chyba bieliznę zmieniasz codziennie?:) ja nie miałam zadnych efektów ubocznych oprócz tegoi ze przestał mne bolec brzuch przy okresi i troche powiekszyły sie piersi

Gość plastry kosztują
no i 50 zł na miesiac to przeciez jest niewiele..

Gość zyk zak
nie o cenę tu chodzi i brudzenie bielizy tylko o zdrowie

Gość
berra, a wiesz, że jest tu taki dział: antykoncepcja..., lub zdrowie i uroda ?

Gość zyk zak
podnoszę

Gość louiza
Ja również zaczęłam stosować plastry EVRA tylko troszkę mi doskwierają skutki uboczne tzn. krwawienie; lekarz zaznaczył, że jest ono możliwe i mam się uzbroić w cierpliwość, gdyż organizm musi sie przystosować. (3 miesiące) Tak czy inaczej mam nadzieję, że krwawienie usanie niebawem. Ps. A co do powiększonych piersi... to uważam, że jest to atut antykoncepcji hormonalnej :p Pozdrawiam

Ja od ponad roku stosuję Yasminelle, ale od piątku zacznę używać Evry, tabletek zapominałam brać a wole nie ryzykować.. ;) No i mam małą nadzieję, że mój biust troszkę podrośnie, bo prawie go nie ma... ;P Jak u Was w tym temacie było po plastrach??

Gość plastry evra
używam od kilku dni i jedynym ze skutków ubocznych to mam mdłości.. ja płacę w mojej aptece 45 zł na miesiąc i przez te pare dni w ogóle mi się nie brudzi, nie odkleja... jestem póki co zadowolona....

Gość jagoooodka
Ja przyklejam Evrę od 7 m-cy i płacę 39,90 :-) Jak narazie okey. Tabletek nie toleruję.