Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szmaragdowa noc

Jest tu ktos kto studiuje na KSW w Krakowie?

Polecane posty

Chcialabym sie przenieść, prosilabym o opinie na temat szkoly, oraz jakies konkrety co jest fajne, nie fajne, czy warto tam isc? Prosze o wpisy

Gość a co to jest KSW

ehh myślałam że już wszyscy wiedzą... KSW rozwijane jest jako Kup Sobie Wykształcenie wymagania niewielkie, rygoru brak, na sesji uwalają 90% żeby za poprawki i drugie terminy czesać grubą kasiorę ludzie... mocno \"tacy sobie\" chociaż znam kilku fajnych absolwentów

O kup sobie wykształcenie tez slyszalam, Ale myslalam ze w praktyce to troche inaczej wyglada, ze skoro jest to prywatna uczelnia to jest troche łatwiej niz na panstwowych

łatwiej jest! szeroko praktykowane jest nie chodzenie na zajęcia zupełnie, praktycznie nic od Ciebie nie wymagają a że jest to uczelnia prywatna - właśnie na usadzaniu na egzaminach się dorabiają - powtarzanie przedmiotu coś koło 300 zł, płatne dodatkowe terminy, sejsa poprawkowa... tyle masz znośnych uczelni przywatnych - po co się pchasz na tą masówkę

Gość studentka ksw
Ja studiuję w KSW. Słyszałam trochę niepochlebnych opinii o tej szkole... od osób,które nigdy się w niej nie uczyły:) Prawda jest taka,że wszędzie studenci dzielą się na tych mądrzejszych i mniej mądrych, pracowitych i leniwych. Tutaj też ani jednych ani drugich nie brakuje. Ja sobie nieźle radzę,jestem na 3 roku i dopiero teraz mam pierwszą poprawkę,gdyż nie zdążyłam się przygotować do jednego egzaminu,bo wszystkich miałam 8 w bardzo krótkich odstępach czasu. Poprawki mają głównie ludzie,którzy się nie uczą. Rzadko się zdarza "ulewanie na siłę". Większość moich wykładowców to nauczyciele z UJ czy AP. Mamy taki sam zakres tematyczny z danego przedmiotu jak i na tych uczelniach. A pytania egzaminacyjne są na takim samym poziomie,a zdarzyłi się że były trudniejsze. Wniosek: Wszystko zależy od Ciebie. Jeśli się będziesz uczyć,to i po UJ i po kSW będziesz mieć rozległą wiedzę ze studiowanej dziedziny. W przeciwnym przypadku i po UJ i po KSW pozostanie Ci tylko papierek.

Studiowałam na AE przez rok, wiec wiem jak tam jest. Czesne pierwszy semestr 1400zl. Drugi semestr 1600, a trzeci juz 2000 zl. Za przedłuzenie sesji płaci sie 250zl, za powtarzanie przedmiotu płaci sie 300zl. tylko poprawki nie są płatne. Chciałabym iść na KSW tyl;ko na licencjat, intersuje mnie kierunek stosunki miedzynarodowe, czy ktos wie moze czy to jest kierunek godny uwagi?

Gość b p
mimo wszystko papierek z UJ jest ładnieszy;) poza tym ludzie na KSW nie ida z wyboru tylko albo sie nie dostali na nic lepszego albo byli swiadomi swoich marnych predyspozycji i w ogóle nie zdawali na inne uczelnie

Gość elemeledutki
I po co kolejne bzdurne dogadywania?

Gość 0010101001010
na SUM preferowani sa studenci którzy studiowali od początku na danej uczelni, zeby dostac sie na sum na AGH lub AE po licencjacie z KSW musisz być przygotowana na spore wymagania, głównie co do sredniej, gdzies słyszalem ze te wymagania na AGH sa nawet wyzsze niz srednia potrzebna do otrzymania stypendium naukowego

Gość elemeledutki
szkoła jak szkoła, chcesz się uczyć to będziesz, nie chcesz to nie. trzeba się przygotować na krzywdzące opinie ze strony studentów innych uczelni oraz na złośliwości niektórych wykładowców.

Gość elemeledutki
na pocieszenie ta szkoła jest znana praktycznie tylko w Krakowie w innym miastach niewiele o niej wiedzą i nie słychcać już że kupiłeś/aś sobie wykształcenie.

WOW, zezygnowałam z AE dlatego ze kierunek mi nmie odpowiadał a trafiłam tez na strasznie \"ciezka\" kadre. Widzę, ze zdania sa podzielone, a ja mam czas do jutra zeby podjac decyzje. Jeszcze jedno pytanie do studentow KSW czy opłaty za kolejne semestry wzrastaja czy sa takie same oczywiscie na licencjacie?

Gość elemeledutki
opłaty są takie same co semestr,

Gość elemeledutki
chyba nie jest tak źle skoro jest tyle osób zadowolonych i szkoła raczej nie upada a cieszy się popularnościa. Swoją droga znam bardzo dużo inteligentnych i sympatycznych osób tutaj a co do wykładowców są i tacy, którzy są dużo przyjemniejsi niż gdyby mieli wykładać na państwówce.

Gość absolwentka KSW
rok temu w czerwcu obroniłam mgr ze stosunków międzynarodowych. Studiowałam tam 5 lat. Miałam parę poprawek, jak każdy chyba, ale tylko z mojej winy bo na p[ierwszy termin nie umiałam). Bardzo sobie chwale i jak miełabym cofnąć czas to jeszcze raz bym chciała tam studiować. Jeżeli się uczysz, to zdobywasz wiedzę. Jeżeli jesteś leniem i się nie uczysz, to czy UJ czy AGH czy KSW nie ma znaczenia. A to że KSW to Kup Sobie Wykształcenie to kompletna bzdura. Gdyby tak było, to nie męczyłabym się 5 lat tylko kupiłabym sobie dyplom :) ja polecam :D

Gość elemeledutki
Popieram absolwentkę KSW. Swoją drogą ci którym jakoś nie bardzo zależy, raczej w niewielkiej ilości docierają do obrony pracy magisterskiej.

No to w pożądku, bo jak pisalam wczesniej na AE co semestr dostawalismy aneks do umowy o kształcenie, co wiązało sie z podwyższeniem cen za semestr.

Gość elemeledutki
Nie tutaj jeśli będą podwyższać czesne co u mnie sie zdarzyło pierwszy raz po 4 latach dodstałam papierek, że zapoznałam się. Podwyższenie czesnego wyniosło 50 zł w skali roku

absolwentko, jak przeżyłas matematyke? Własnie patrzyłam na harmonogramy zajęć i zobaczyłam przedmiot o nazwie elementy matematyki nogi sie podemna ugięły, czy ten przedmiot jest tylko jeden semestr czy dwa? Czy duzo jest przedmiotów ktore wiąża sie z politologia (widzialam kilka rodzajów historii) napisz prosze elemeledudki dziekuje za informacje, a moge wiedziec co studiujesz?

Gość elemeledutki
Nauki o rodzinie

Czy licencjat na KSW dokładnie chodzi o kierunek stosunki miedzynarodowe turystyka miedzynarodowa trwa 6 semestrów czy 7 ? bo jakos nie moge tego znależć na stronie uczelni

Gość elemeledutki
6 na dziennych 7 na zaocznych