Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdołowanaaaa

trądzik/ jak się tego pozbyc?

Polecane posty

Gość zdołowanaaaa

Trądzk..lecze i lecze... i wyleczyc nie moge... miaam juz chyba pól apteki i niestety nic nie pomaga..kolejna wizyta u dermatologa zaklepana..a jakby tego było malo..jakis tydzien temu dopadło mnie to 'coś' takze na plecach i dekoldzie..wygląda ohydnie..a jak patrze w lustro to mi się płakać cche..czy jst jakiś lek... zeby to zeszlo calkowicie? i czy tabletki antykoncepcyjne pomogą aby to trochę zniknęło? bo gdzies cztałam ze tak... i czy po tym się tyje? to chyba wszstko..z góry dzieki...

Nie martw się. Jest wiele osób z takim samym problemem. Ja pomimo moich 21 lat dalej mam skórę jak nastolatka i to nie jest pozytywne określenie w moim wypadku ;) Też stosowałam różne maści, kremy, żele. Niektóre bardziej pomagały inne mniej. Dobrze, że istnieje coś takiego jak podkład :) Po tabletkach anty rzeczywiście wiele osób tyje.

Gość xsx
Odnośnie podkładu to moja skóra się przetłuszcza...mimo teze ze uzywam kremów nawilzających i co 2 h ją myje... a więc gdy mam podkład ,a nastanie godzina przetłuszczenia to się strasznie świecę.. Nie zatyka porów ?

Gość xsx
A nie wiesz nic na temat tych tabletek antykoncepcyjnych..? i do tego odnośnie podkładu to ogólnie mam opalone ciało i ciemna karnacje a przez te zele, maści mam twarz biała jak kartka papieru... wiec lepiej ciemny podkład czy taki jak twarz..dodam ze wyglada to okropnie...az mi sie nei chce z domu wychodzic... dodam ze nie jestem szczupla i ludzie sie ze mnie smieją..

O antykonceptach i ogólnie hormonach wiem tyle, że po jednych może Ci się poprawić, a po innych zdecydowanie pogorszyć dlatego musisz powiedzieć najpierw ginekologowi o swoich problemach ze skóra, żeby wiedział co Ci przepisać. A co do podłaku, to ja bym chyba na Twoim miejscu użyła odcienia takiego jak twarz. Za ciemny będzie źle wyglądał i tylko Cię postarzy.

Gość xsx
dzięki za pomoc ;) ja lece :*

Ja bralam hormony-Diane 35. Przytylam 6 kg :O Skora w trakcie brania byla taka sama,a po odstawieniu polepszyla sie.Minal miesiac odkad nie biore i nadal jest w miare w dobrym stanie...Tradzik nadal jest oczywiscie,ale juz nie taki uciazliwy.Da sie go ukryc jakos pod pudrem.Ale jesli o hormony chodzi to powinnas wiedziec,ze czesto tradzik wraca i to ze zdwojona sila,wiec nie wiem co czeka mnie np za miesiac...Moge wygladac gorzej niz przed ich braniem....czego sie boje :( I druga sprawa im krocej tym lepiej,bo tym mniejsze jest ryzyko nawrotu.Dlatego ja bralam tylko 3msc....Wiecej bym nie brala.A powodem bylo rowniez to,ze przytylam :(

A jesli o ginekologow chodzi to niektorzy sa bezmyslni.Przepisuja kazdej dziewczynie Diane bez zadnych badan....Mnie tez nie skierowal i bardzo sie balam brac te tabsy,ale zalezalo mi na poprawie stanu skory.Twierdzil,ze moge brac nawet 3 lata...Chyba go pojebalo.Jakbym je odstawila to bym dopiero dostala trądu.Takze radze uwazac.Mnie w trakcie brania bolalo serce i dretwiala reka,ale ogolnie to dobrze znosilam te tabletki