Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Simply way

Jaka praca po LO i maturze?

Polecane posty

Gość Simply way

Zastanawiam się, na jaką pracę mogę liczyć i jakimi ofertami powinnam się interesować, by nie wyjść na kretynkę, składając podanie. Mam skończone LO i zdaną maturę, chcę iść na studia, ale dopiero w przyszłym roku, bo muszę najpierw nieco na nie zarobić. Gdzie szukać pracy?

Gość Nałęczowiankę
W hipermarkecie, jako sprzątaczka byle gdzie, może u prywaciarza w sklepie, chałupnictwo (skręcanie długopisów), agencja towarzyska (ale to niepewne)

Gość Simply way
Jeżeli liczyłeś na to, że tą odpowiedzią mnie zaskoczysz, to spotka Cię zawód :)

Gość orient express
Może jak o kelnerka (pizzeria, kawiarnia). Ulotki itp no i sprzątanie. O! albo pilnowanie dzieci.

mysle ze jako sprzedawczyni w sklepie, nie koniecznie zaraz biedronka, czy kasjerka w supermarkecie... jesli masz odpowiedni charaktre i nie krepuje cie odmowa ludzi i ich zaczepianie to mozesz w supermarkecie na promocjach postac... niby ciezko i nic przyjemnego ale jak juz troche popracujesz to bedzie te 7 zeta na godzine (chyba , wiem z tego co kolezanki mi mowily :P ) albo jakis sklepik powiedzmy w jakiejs galerii handlowej, z ciuchami, albo jakimis pierdolami typu pamiątki czy cos... ;) bo ulotki to nie zbyt dobra perspektywa na prace caloroczna :/

Gość skyfall
Dla ludzi z takim wykształceniem nie ma pracy;/

Gość Groopoon
No nie przesadzajcie. Spróbuj też w jakichś urzędach, instytutach na stanowisko recepcjonistki, albo telefonistki.

Gość gość
Jaka? Przedstawiciel Providenta - niezłe zarobki... nawet ponad 600 zł na tydzień.. gdzie pracujesz tylko 3 dni w tyg. I to nie miasto, a wieś ! ;) Możliwość z maturą awansu, np. na kierownika. Pośrednictwo sprzedaży domów.. im więcej sprzedaży tym większe zarobki - ponad 2 tys miesięcznie, konsultant choćby w firmie jakiejś znanej telefonii komórkowej. Praca w fabryce - zazwyczaj akordowa - mama wyciągała ponad 3 tys na miesiąc, a potem jako brygadzista ponad 5 tys. Bez problemu firma ubezpieczeniowa (komputer, polisy itp.) - minimum 1500 zł, a po pewnym okresie duże podwyżki. Agent ubezpieczeniowy - bardzo miła i ciekawa praca. Wcale nie potrzebne znajomości.. dobra cefałka czyni cuda ;) ! Polecam profil językowy... prędzej Cię łykną ze znajomością któregoś z języków ! Pozdrawiam.. i jest wiele możliwości !

Gość gość
Jestem po liceum, mam mature, znam angielski, jestem teraz w Anglii i nawet o prace na kasie w sklepie ciezko :(:( A tu widze w Polsce i Wy jej piszecie o pracy w sklepie. Czyzby bylo tam latwiej???

Gość gość
Polecam agencję ab job service. Mają bogatą ofertę, dobrze płacą, pozwalają zdobyć pierwsze doświadczenie (osoby po 18 roku życia są wyjątkowo mile widziane). Dzięki pracy u nich można zwiedzić ciekawe zakątki świata :)

>>>Zastanawiam się, na jaką pracę mogę liczyć i jakimi ofertami powinnam się interesować, by nie wyjść na kretynkę, składając podanie.<<< x Luzik :), nie wyjdziesz na kretynkę :D. x Dla normalnego pracodawcy, Twoje "wykształcenie", jest warte tyle samo, co kretynki po gimnazjum :(.

Gość gość
Zdecydowanie łatwiej szukać pracy po studiach. Ja dopiero po skończonym zarządzaniu http://gsw.gda.pl/ zaczęłam pracę w biurze. Wcześniej nie było szans na dobrą pracę.

Gość paulatokar

Po samej maturze będzie ciężko, lepiej zrobić studia. Sama teraz stoję przed wyborem kierunki i czekam na wyniki matur. Zamierzam iść na WSEH w Bielsku i myślę o kierunku Ekonomia. W obecnych czasach wydaje się on być przyszłościowy.