Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potencjalna samobójczyni

POMÓŻCIE BŁAGAM.... problem z przesłaniem zdjęć z komórki na kompik

Polecane posty

Kupiłam niedawno telefon z aparatem foto, bo marzyło mi się pstrykanie fotek mojej rodzince. Dokupiłam dziś kabel USB ze sterownikiem na płycie CD, żeby móc te fotki zgrywać sobie do komputera. Sterownik włożyłam do stacji i zainstalowałam. Podłączyłam kabel USB, a do niego telefon. I utknęłam w martwym punkcie. :( Wiem, jestem zacofana i nie wiem, co się dalej robi, żeby zdjęcia z galerii telefonu przeszły na komputer. :( Od dwóch godzin walczę z tym sprzętem i nie radze sobie. Proszę, pomóżcie. Jesli ktoś zechce poświęcić mi chwilę i KROK PO KROKU wytłumaczyć mi, jak przesyła się fotki z komórki na kompik, będę dozgonnie wdzięczna.

Nikt nie pomoże? :(

Mam nokie 6125, napisz prosze jak robisz ze swoim, może sie jakos połapię, bo juz nie mam siły żeby dochodzić, co i jak! :O

OK. Dzięki piękne :)

Najpierw trzeba połączyć kabel USB z telefonem.Na kompie powinno pojawić się\"wykrycie sprzętu\",czyli telefonu.Otwieramy program PC suite(zakładam,że Twój też się tak nazywa).Między kompem,a telefonem musisz zrobić synchronizację.Potem klikasz na File Menager,wyskoczy okienko,kilkasz na inkonkę z telefonem.Potem klikasz na zdjęcia,tzn.ja mam \"obrazy\". Po ściągnięciu zdjęć skopiować je,np.na pulpit.A później umieszczasz je gdzie chcesz.To tyle.:) Powodzenia🌻 ♥♪♫

Marketa_cz => wykonałam wszystko tak, ale mój komputer nie łaczy się z telefonem. Nie wiem dlaczego i co jest nie tak. :O Tzn. kiedy otwieram PC Suite(u mnie też się tak nazywa) i pojawia sie polecenie, żeby podłaczyc telefon w wybrany sposób (sa 3 opce, w tym wariant za pomocą kabla), to zaznaczam opcje z kablem USB i podłączam telefon. Póżniej klikam w File Menager, klikam na "Nokia Phone Browser" i nic się nie dzieje - tzn. nic mi sie nie pojawia na monitorze z tego, co mam w telefonie tak jakby nie było w ogóle połączenia. :( Chyba będę musiała jednak poprosić kogoś, żeby naocznie to zobaczył, bo nawigowana wirtualnie sobie nie radzę. :O Ale dziękuję Ci bardzo, Marketa_cz, że zechciałaś mi pomóc. 🌼 Miłego wieczoru 🖐️

Pierwsze,co musisz zrobić to podłączyć kabel USB do telefonu.A później wybierać(chyba)połączenie. Poza tym musisz wcześniej zrobić synchronizację kompa z telefonem! U mnie,jak otworzę program,jest obrazek monitora i telefonu.Między nimi jest zielona inkonka,którą naciskam i wtedy robi się synchronizacja.Po jej zakończeniu wyskakuje raport.(zawsze jest OK). ♥♪♫

Poza tym,może odinstaluj program z płyty CD,którą dostałaś i zainstaluj ponownie.Może poszło coś nie tak. Ale najpierw spróbuj jeszcze raz tak,jak Ci napisałam w poprzednim poście.:) ♥♪♫

Gość nzs
Jeśli system niższy od XP, pewnie będa potrzebne drivery do USB. Zainstalowanie Nokia PC suite powinno wystarczyć. Zmierń ustawienia połaczeń w telefonie na USB i ustaw tryb na dane -- nazewnictwo nie z nokii. Po tym podłącz telefon przez kabel. Teoretycznie powinno działać ... Aha ... Nie wiem czy się 6125 pojawi jako osobny napęd czy się gdzieś schowa w katalogach użytkownika jak to ma miejsce np. w przypadku n70

Rozruszniku swiata aktualizowany => kupiłam te płytkę z PC Sutite razem z kablem USB przeznaczonym do mojego modelu Nokii, było w komplecie więc musi pasować. Marketa_cz => zainstalowałam program i wydaje mi się, że zrobiłam wszystko OK. Na koniec był napis, że instalowanie zostało zakończone. Mam tą ikonke Nokia PC Suite na pulpicie, jak w nią klikam to otwiera mi się takie okno z obrazkami pod którymi są napisy po angielsku. Wybieram "File Menager", wtedy otwiera sie okno w którym po lewej stronie mam listę (jest na niej też "Nokia Phone Browser") - wybieram z listy ten cały Browser i nic się nie dzieje. Tzn. po prawej stronie okna mam tylko firmowy napis NOKIA na niebieskawym tle i nic poza tym. Acha, wcześniej jeszcze komputer każe mi wybrać czym będe sie łaczyć z telefonem więc wybieram kabel i kurna! nie wiem, czemu mi sie nie łaczy. Walcze z tym od 17-tej z małymi przerwami 😭 W tym oknie PC Suite w prawym dolnym rogu mam takie dwie strzałeczki, które zataczają kółko i napis "Get connected", ale mimo że podłączam telefon kablem do komputera to w lewym dolnym rogu wciąz widnieje napis "No phone connected" nzs => jakie znowu drivery??? 😭 Co to takiego jest? 😭 W swoim telefonie, kiedy podłączam go przez USB, wchodzę w "Łączność", później w "Kabel USB". Póxniej telefon prosi, żeby wybrać tryb dla kabla USB i nie wiem co mam wybrać, więc wybieram "tryb domyślny". Mam do wybory 3 warianty: 1.tryb domyslny, 2.drukuj i 3. przechow. danych Nie wiem, co robię źle!!!! 😭 :O

Acha! jeszcze jedno, chyba ważne :O Teraz po otworzeniu PC Suite i podłączeniu telefonu kablem pojawiła mi sie na monitorze chmurka z napisem "Wystąpił błąd podczas instalacji sprzętu. Sprzęt może nie działac prawidłowo." Co to znaczy? Że nastąpił błąd podczas instalacji PC Suite czy instalacji czego, bo nie rozumiem 😭

POMOCY!!! :O

Kruca,nie wiem.:( Ale ja mam inny telefon,to wiesz. Ja w swoim telefonie nic nie ustawiam.Podłączam kabel,a w telefonie mam ustawione:transmisja plików. trzeba u mnie robić synchronizację telefonu z kompem.Za każdym razem. ♥♪♫

Gość a w czasie instlacji nie prosi
o podłączenie kabla usb do telefonu??? o ile pamiętam w czasie instalacji wszystko jest odłączone. w czasie instalacji prosi o podłączenie tel do usb. synchonizacja i tak następuje dopiero po odnalzeieniu że sprzet został zainstalowany.

Ja dawno instalowałam płytkę CD.Nie pamiętam jak to było. Podłączam kabel do telefonu,na pasku wyświetla mi się ikonka z telefonem,tzn.,że komp wykrył sprzęt,a później już klikam na PC suite. ♥♪♫

No więc tak... Wypierdoliłam tego PC suita angielskiego, bo już nie mam do niego siły Weszłam na strone noki www i ściągnęłam PC Suuite po polsku. Wygląda tak samo, ale przynajmniej mam polskie napisy :) Otwieram PC Suite, którego ikonke mam na pulpicie. okazuje mi sie okno z obrazkami. Na dole w lewym roku mam napis: "brak podłaczonych telefonów". Na dole w prawym rogu mam napis "uzyskaj połączenie" . Telefonu ani kabla na razie nigdzie nie podłączam. Czy ktoś wie może, co mam teraz zrobić? Jak podłączam telefon kablem USB do komputera, to dalej mam napis, że "brak podłączonych telefonów". :O Co robić???

przepraszam za literowki :O

?

A dajesz kabel do kompa i telefonu?Bo musi to być podłączone jedno z drugim. Poza tym,kabel ma specjalne wejście w kompie. Ja,np.mam głośnik w którym mam 4 wejścia na USB.Obojętnie do którego wejdę jest OK. Piszę to,bo naprawde nie wiem,co Ci doradzić.:( Może wpisz w Google:zgrywanie zdjęć na kompa z Nokii. Wyszuka Ci na pewno coś na ten temat.Są różne fora internetowe,ludzie piszą o takich sprawach. ♥♪♫

Marketa!!! Juz mam napis, że telefon jest podłączony Otworzyłam PC Suite. Gdzie są te zdjęcia, bo ich nie widzę?

W co Ty wchodzisz w tym programie PC Suite, że masz zdjęcia z telefonu?

Nikt nie pomoże? :(

otwórz mój komputer i na dole powinna być ikonka nokia phone browser. tam wejdz i znajdziesz.

Ale jak wchodze w to, to tam nie ma żadnych zdjęć, ani nic, jest tylko sam napis NOKIA phone browser na niebieskim tle (wygląda to jak jakis bilboard) :O

Nie, jak wejde w ten NOkia Phone Browser, to pokazuje mi się to coś, co wygląda jak bilboard. Nie ma tam żadnych ikonek, nic zupełnie, to jest tylko takie jakby tło a na nim nic nie ma.