Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dobry pracownik ale zwolniony

Czy jeśli nie mam komórki i prawa jazdy to nie mam szans na pracę?

Polecane posty

Pracowałem kilka dni w pewnej firmie zajmującej się sprzedażą. Były tam komputery połączone w sieć, na których było zainstalowany program do obsługi sprzedaży. Miałem tym wszystkim administrować. Szło mi dobrze (nawet szef to potwierdził). Przepracowałem tam niecałe 2 tygodnie i szef mnie zwolnił, ponieważ nie posiadam komórki i nie mam prawa jazdy. Już na rozmowie kwalifikacyjnej dziwnie na to patrzył, ale stwierdził, że to mu nie przeszkadza i zatrudnił mnie. Jednak niestety się rozmyślił :-( Czy naprawdę nie mam szans na pracę, jeśli nie mam komórki i prawa jazdy? :-(

Bałbym się jeździć samochodem ( tylko w roli kierowcy ), a komórki nie mam, bo mi niepotrzebna.

Warto zrobić prawo jazdy, wytłumaczenie że bałbyś się jeździć świadczy nie za dobrze o Tobie jako o facecie. Też bym była zaskoczona gdybym usłyszała coś takiego od potencjalnego pracownika. Zdziwiłoby mnie bardziej takie wyjaśnienie a nie sam brak dokumentu. Braku komórki u dorosłego faceta też jakoś nie jestem w stanie zrozumieć

Pracodawcy wyjaśniłem, że nie mam prawa jazdy, bo szukam pracy, w której nie będę musiał się przemieszczać, więc mi prawo jazdy nie jest potrzebne, a jeśli chodzi o komórkę, to nie pytał dlaczego nie mam :-) Zauważył tylko, że w CV jest wyłącznie numer stacjonarny i spytał się czy to jedyny numer, pod którym może się ze mną skontaktować. Powiedziałem, że tak i dodałem, że w razie czego jest jeszcze adres email.

Gość rozwiń o
Komórka to nie problem, bo możesz sobie kupić byle jaką na kartę. Nawet nie musisz jej używać. Co do prawa jazdy, to piszesz, że pracowałeś przy komputerze, więc po co Ci prawko? Miałeś do kogoś jeździć, coś dowozić? Jeżeli tak to rozumiem, ale prawko nie jest potrzebne do siedzenia przy kompie.

Mi się też wydawało, że do siedzenia przy kompie prawko nie jest potrzebne, ale jak widać pracodawca uważał inaczej :-O

teraz komórka to żaden luksus, nie trzeba płacić nie wiadomo ile pieniędzy żeby mieć telefon, dziwi mnie to choć nie śmieję się z tego, po prostu wydaje mi się to dziwne w dzisiejszych czasach. Natomiast jeśli chodzi o prawo jazdy, to jeśli praca nie wymagała dojeżdżania gdziekolwiek, wożenia towaru to pracodawca po prostu wymyślił pretekst żeby autora zwolnić.

przecież ja nie powiedziałam, że autor jest żałosny i przegrał życie bo nie ma komórki, przecież jak mu niepotrzebna to nikt go nie zmusza żeby ją kupił :O

żaden luksus ale niektórym jest nie potrzebna :D przecież to zależy od trybu życia, układów z ludźmi itd... jak bym sobie załatwił komórkę to tylko by leżała i odbierała reklamy z sieci :P ale akurat tu jestem złym przykładem :D

Czy ja powiedziałam, że wypada? Patrząc na to ile teraz osób ma telefony (nawet dzieci i starsze osoby) wydaje się to dość dziwne. Aczkolwiek wiem, że są osoby które nie maja takiej potrzeby i cenią sobie prywatność i wolny czas i nie chcą być \"na smyczy\". Jeśli ktoś nie potrzebuje to nie kupuje komórki - proste. Ja nie napisałam nigdzie, że komórkę TRZEBA mieć...

Gość gffgf
Taka to dzisiaj jest każdy pracownik musi umieć cos więcej poza tym co ma robić zawodowo. Kwestia z prawem jazdy mogę zrozumieć ale z tą komórką to troszke dziwne. Jakby była niezbędna to mogli ci dac służbowa

@ qwertz to już chyba tak jednak nie wygląda *błyskotka* ma w tym racje. Teraz wszyscy mają komórki :D na brak telefonu mogą sobie pozwolić wszelkiej maści samotnicy i outsiderzy 🖐️ Bo telefon jest, no chyba razem z gg, podstawowym środkiem utrzymywanie kontaktów społecznych... Jak zapraszasz kogoś na przysłowiowe piwo to raczej nie idziesz do niego na piechotę :D chyba jednak oscylując w hmm... \"normalności\" nie można sobie pozwolić na brak komórki. ale co do pracy to jak chcą to powinni dać służbowy telefon :D