Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwester_18

CZY TO ZDANIE JEST POPRAWNE??

Polecane posty

Gość sylwester_18

Mam zadanie z niemieckigo i staram sie wlasnie je zrobic... dostales pytanie : in welchen Stadten sollen noch Solar-Tankstellen errichtet werden?? i ulozylem sobie odpowiedz i nie wiem czy poprawna:D Der Solar-Tankstellen sollen errichtet werden in Berlin, Bochum... czy poprawne jest to zdanie??:>:>

Gość sylwester_18
ooooo dziekuje..:D a czy moge miec jeszcze jedno pytanie?? bo mam odp na pytanie: Wo kann man schon "grunen Strom" tanken? i znalazlem w tekscie: In Hamburg wurden Ladestationen fur Elektromobile eingerichtet, an denen die autofahrer "grunen Storm" fur 22 Cent Kilowattstunde zapfen konnen. i nie wiem teraz jak odpowiedziec na to pytanie w oparciu o powyzszy tekst... ??

Den grünen Strom kann man in Hamburg tanken, wo die Ladestationen für Elektromobile eingerichtet wurden. :)

Gość sylwester_18
o jejciu baaaardzo dziekuje:D bo mam 5 takich pytan ale z reszta sobie jakos rade dalem... a to to wcale.. a z niemca najleprzy to ja nie jestem:/

Nie ma sprawy?:P Czy te nie korzystasz przypadkiem z książki Alles klar?:D Bo chyba coś takiego kiedyś tam było:d

Gość sylwester_18
tak dokladnie z tej:/ masakra a mozesz mi pierwsze sprawdzic?? die ersten solar-tankstellen in deutschland wurden in Hamburg eroffnet... jak ci sie nie chce to nie ale poprostu napisalem i nie wiem czy dobrze

Gość Sylwestrze ...
z polskiego tez najlepSZY nie jestes :P jesli wiesz o co chodzi w zdaniach i umialbys je zbudowac sam, to jestes bardzo dobry :)

Gość sylwester_18
nieee akurat z polskiego to mam czyste 5:D ale fakt ortografia to nie moja dziedzina:D a tobie baaaardzo dziekuje za poswiecony czas i w ogole za checi:* ciesze sie ze mozna jeszcze na tym swiecie pomoc otrzymac:D