Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Od dziecka mi powtarzano

Umysł ścisły a języki obce

Polecane posty

że umysły ścisłe mają się lepiej, bo taki humanista nie poradzi sobie z fizyką a taki matematyk? No cóż...polski etc to dla niego pestka. Coś w tym musi być, odkąd pamiętam byłam w klasach o profilu matematycznym, zawsze w szkołach z renomą i tradycją (nie chodzi tu o chwalenie się, ale fakt, że te różnice na pewno nie wynikały z lenistwa) i...ZAWSZE MOJA KLASA (jak i klasy o naszym profilu na innych rocznikach) WYRAŹNIE wybijały się na tle innych. Może nie miażdżąco (w końcu ogólnie był wysoki poziom), ale jednak...to "nasi" wygrywali konkursy i olimpiady z wszystkich przedmiotów, także humanistycznych... A ja? Nienawidzę od dziecka polskiego i języków obcych. Jak byłam młodsza ze stresu miewałam mdłości przed tymi zajęciami. Napisanie głupiej notatki w języku angielskim kosztuje mnie wiele do dnia dzisiejszego, chociaż uczę się x lat 😭 Masakra!!!! Z tego co zauważyłąm zawsze byłam wyjątkiem, inni z klasy zawsze gnali wręcz z uśmiechem na angielski, jakby tam cukierki dawali :o Dlaczego ja tak nie mam?! Musiałam się wyżalić :P

Wszystkie błędy w powyższym poście tylko potwierdzają moją językową ułomność 😭