Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem już co robić

Mam problem z opiekunką z MOPSu...

Polecane posty

Jestem niepełnosprawną osobą... Od roku mam opiekunkę z MOPSu. Bardzo się do niej przywiązałam, traktowała mnie jak córkę... ale ostatnio psuje się między nami... Ja np. zjadłam paczkę chipsów, które są niezdrowe a ona z tego powodu wściekła się na mnie, że nie dbam o zdrowie i cerę... wyzywa mnie, trzaska talerzami... złości się na mnie z byle powodu... ja jestem wrażliwa i już nerwowo nie wytrzymuję. Dziś rano nazwała mnie debilką. Jest mi strasznie przykro. Nawet ją przeprosiłam, że zjadlam te chipsy, ale ona jest nadal na mnie wściekła. Gdybym nie traktowała jej jak matki, której nie mam już, to bym zrezygnowała z takiej opiekunki... co mam robić? Mam 27 lat i tak naprawdę mogę chyba jeść to, co mi się podoba? nawet niezdrowe rzeczy... czy nie? zgłupiałam doszczętnie, tracę poczucie własnej wartości... nie wiem jak z nią postępować. Doradźcie :( :( :(

skoro traktujesz ją jak matkę, to ona ma prawo cię krytykować. Znaczy to, że jej na tobie zależy. Wszystkie matki tak postępują wobec swoich dzieci

Gość Goździkowa przypomina
dziwne to :O

Nie zgadzam się, że każda matka tak postępuje wobec córki, DOROSŁEJ córki... Przede wszystkim nie traktowałabym jej jak matki... bo to jednak nie ta relacja - zrobisz sobie tak tylko krzywdę, gdy zmienią Ci opiekunkę, a tak się w mopsach zdarza. Można ją bardzo lubić, szanować, ale nie jako matkę. A jeśli już chcesz mieć w niej matkę, musisz postawić granice dla jej ingerencji w Twoje życie. Może ona ma jakieś niezrealizowane ambizje wobec dziecka...

Właśnie mi powiedziała, że będzie mnie traktować jak każdego innego podopiecznego - Jeśli miałaś za dobrze, to teraz zobaczysz jakie bywają opiekunki... Jestem przerażona :(

Kochana, ona Cię emocjonalnie wykorzystuje... a wykorzystuje, bo widzi, że się do niej zbyt mocno przywiązałaś. Masz rodzinę, przyjaciół?